@mehmetsunu
mehmet dostum ,
doğaya bakıyorum
dişi aslan saldırıyor , yanında diğer dişi aslanlar ile birlikte geyiği parçalıyorlar ve sonra esas sürünün lideri geliyor erkek aslan budun en iyisini alıyor dişiler ses çıkartamıyor, erkek aslanın adaleti ,çünki sürünün ağa babası ,sonra bu sürünün ağa babası yaşlanıyor, genç bi erkek aslan geliyor ve sürüye sahiplenmek istiyor, yaşlı erkek aslan ile kapışıyor
ve yaşlı yeniliyor, sürüden kovuluyor ,ve yaşlı aslan tek başına ölümü göğüslüyor,
doğa kanunu bu ,
doğada güçlü olanlar güçsüzleri yok ediyor hayvanlar aleminde bu böyle ,
örümcek ağ örüyor ve sinek ağa takılıyor ve örümcek onu yiyor,
küçük balıkları büyük balıklar yiyor ,
bu ne biçim adalet diyeceksin ne adaleti,
hayvanlar aleminde adalet yoktur,
peki biz insanlarda akıl varda ne oluyor ,akılsızlık oluyor ,köpek katliamından tutta ,efendim ispanyada geleneksel boğa ile matadorun mücadelesine ,boğanın beynine saplanan matadorun kılıçı neyin adaleti ?
ve üstelik binlerce kişi öldür diye bağırıyor ,bu bana şunu anlatıyor,
roma imparatorluğunu,ve arenayı
kölelerin canlı canlı aslanlara sunulması açlıktan kudurmuş aslanlara insanların yem yapılması neyin adaleti idi,
ve bu olayı seyreden gözü dönmüş roma vatandaşları bumu insanlık,
gladyatörlerin ölümüne dövüştürülmesi ,o spartaküs ben insanım dedi hayvan değilim sizin oyuncağınızda değilim dedi isyan etti ama ne yaptı romalılar çarmıha gerdiler 5000 'e yakın gladyötörü.
bumu insanlık,
köpek katliamına hayır
istanbulda sahipsiz köpeklerede bu devlet artık bi çare bulsun, yazık o hayvanlara polinez ormanlarında açlıktan birbirlerini yiyecek durumdalar ,kedilerimize sahip çıkamıyoruz ,
ayrıca ,çöpten geçinen insanları gördükçe içim bi tuhaf oluyor yutkunamıyorum
bu tablo karşısında hiç rahatsız olmayan o kadar istanbullu varki ama yok işte adalet ,
o gariban pislik içinde çöplerden rıskını çıkarmak durumunda değil
aslada olmamalı.insan onuruna yakışan bir iş onunda hakkı
bir imzada ben çaktım,,