Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpekler kovaladı

Muhammed Durgut

Aktif Üye
Tepki
88
Merhaba arkadaşlar bugün günlük bisiklet gezimi yapmak için evden çıktım,her zaman olduğu gibi rotama yeni bilmediğim yerler ekledim 6 km kadar gittikten sonra yokuş gördüm sevindim antrenman olur diye tahmini 500 metre belki daha fazla başladım yokuşu çıkmaya yokuştan sonra 200 metre düz yolda devam ettim artık eve dönme kararı verdim ama tramvay yoluna nasıl çıkacağımı düşünürken çoban gördüm inekleri otlatıyordu bu arada germire kadar gelmişim aramızda şu şekilde bir muhabbet geçti
-Kolay gelsin tramvay yoluna nasıl çıkarım
-Sen nereye gideceksin
-Tramvay yoluna çıksam yeter dedim adam tekrar nereye gideceksin diye sorarken hızlı bir şekilde benzinliğin oraya çıkacağım.
-Gezerek mi gidersin hemen mi çıkmak istersin
-Gezerek yol ne kadar uzar
-500 metre
-Tamam nereden gideceğim
-Şu bayırı in yola(s yol) devam et ilerde yol 2 ye ayrılacak yeni yapılan binayı gördün mü ?
-Hangisi
-İşte şu yeni yapılan görmedin mi ?
-Biran önce ana yola çıkmak için gördüm, ama hangisi olduğunu anlayamadım orada 5 6 tane uzaklı yakınlı yeni siteler yapılıyor :) teşekkür ettim bayırdan inişe geçtim.
Lafı fazla uzatmak istemiyorum ama bire birde anlatmadan duramıyorum ilk kovalanma deneyimim olduğu için her anı bilmenizi istiyorum.
Aşağıdaki yazım köpekleri gördükten sonra 30 40 saniyeyi kapsıyor
Yol s şeklinde önce indim sonra çıkmaya başladım yolun yarısından fazlasını geçtim ki tahmini 40-60 metre yolum kaldı bir havlama sesi geldi arkama döndüm baktım 7,8 tane köpek gördüm ama daha çok olduğunu düşünüyorum köpekleri görünce o anki heyecan ile hemen tekrar terse dönüp gitmeyi düşündüm gidonu çevirdim sonra yokuştan indiğim aklıma geldi vites yükselttim sprinte kalktım ben hızlanınca köpeklerde koşmaya başladı aramızdaki mesafe rahat 150-200 metre var uzak mesafe ama yokuş olduğu için fazlasıyla korktum aklıma hemen yunan bisikletli geldi etrafını 20 25 tane köpekle sarılan sonra sahipleri gelen ama beni kurtarmaya kimsenin geleceğini sanmıyorum çünkü saat 5:40 civarı büyük ihtimal herkes uyuyor,bir yandan kendime kızıyorum neden bu yola girdim diye ama sürekli tekrarlıyorum (bunu sonradan olayı düşününce fark ettim) bir yandan da hızlı bir şekilde çıkmaya çalışıyorum ama yol fena halde bozuk mıcır toprak bir yana yoldaki çukurlar yüzünden zor gücün yokuşun sert kısmını çıktım küçük eğim kaldı göründüğü kadarıyla önümde 2 yol var sol ve sağ hiç düşünmeden gözüme sol tarafı kestirdim 5 10 metre ilerledim ki bayır var çok sevindim kafamı çevirdim 50 metre civarı uzakta köpekler, nasıl bu kadar yaklaştılar diye aklımdan geçirirken sol taraftan girdim ev vardı yanından geçtim artık görmüyorlar bayırı indim baktım köpek filan yok ama durmadım çünkü o köpekler havlayınca başka yönlerden de havlama sesleri gelince tramvay yoluna kadar durmadım ana yola çıktım ama zor gücün nefes alıyorum,içim yanıyor ve beynim bacaklarım uyuştu daha önce kaç kez gittiğim ana yolda ne tarafa gideceğimi şaşırdım kenarda çimenlere oturdum 10 dk filan dinlendim sonra eve geldim olayı düşündüm aklıma en kötü senaryo geldi o yol bir evin yolu çıkmaz sokak olsa ne yapardım bilmiyorum uzun zamandır hiç bu kadar adrenalin patlaması yaşamamıştım yazım uzun oldu farkındayım ilk kovalanma deneyimim olduğu için her anını yazmak istedim okuduğunuz için teşekkürler.
Yeni rotalara yeni güzelliklere devam :)

Scudo
Muhammed adrenalin hala damarlarında dolaşıyor galiba. Yazarken bile heyecanlanmışsın :)

10 gün önce benim de başıma geldi. Bisikletimi yeni almışım. Kondisyon olmadığı için aheste aheste ana yoldan eve geliyorum. Yerleşim yerinden geçerken bir köpek atladı yandan, neye uğradığımı şaşırdım. 50-100 metre kadar sprinte kalktım. Pilim bitti zaten :D

Ürkütücü ve hoş bir anı olmuş :) Eskişehir'in köy yollarında da başı boş o kadar fazla köpek var ki anlatamam . Yanlarından geçmeye cesaret edemiyorum çünkü 1 ken birden 10 oluyorlar :)

geçen pazar saat 06.10 da seleye geçtim bizim aydosun orada 200 e yakın köpek çeteleri boş dolaşır sabah en erken saatlerde ortaya çıkarlar yollara kavşaklara yayılırlar araçlara saldırırlar yayalara saldırırlar ama ben onların ilacını biliyorum al beni..en azgınlar sabihaya gelirken sağda hep bekler dört adet biri bağlı zati belledim orayı uzaktan bakıyorum yolda hep dururlar sabahları,,
hemen dururum dizlerimin üzerine eğilirim gel kuçu bi adet al beni atarım koşarak dördü gelir afiyetle yerler el sıkışırız ve ayrılırım ..ikinci köpek çetesi 25 adet köpek hep bekler aydosa gelirken viaporttan sonra onlarıda gördüm yayalara saldırıyor idiler gene durdum bu sefer al beni yoktu kaldırıma oturdum yanıma çağırdım kafamda kask ona uyuz oluyorlar ama geldiler önce çekingen sonra ayaklarını uzattılar el sıkıştık hepsi üstüme çıkmaya başladı durun yahu dedik tek tek gelin yiyecek istiyor hayvan insanlar anlayışsız olmuş o hayvanları besleyin kardeşim hayvan aç saldırıyor insan aç olunca ne yapar ev soyar hırsızlık yapar öyle değilmi...evet onlar ile el sıkıştık devam aydos cafeye geldim birde ne göreyim köpek ordusu yolu kesmiş arabalara saldırıyor yayalara saldırıyor hemen aydosun girişinde büfe var idi bi tane al beni aldım gene gel kuçu koşa koşa geldiler hepsine yetermi al beni ama beni sevdiler onları besliyorum hiç bi şey yapmadılar kovalamadılar bile sabah otobüsten geçenler onca köpek içine girmiş bu adama bakıp bakıp hayret ediyorlardı, memleketimin güzel insanlarına buradan sesleniyorum sokaktaki köpekelere sahip çıkın üşünmeyin onları besleyin ne kadar bu hareketi çok yaparsanız o köpekler sizi tanır, asla köpekten bisiklet ile kaçmayın ayağınıza dalabilir ,dengenizi bozar, bi arkadaşım sivas kangaldan kaçmak istedi ve kangal sele üstünden onu devirdi ,,

Adrenalin patlaması olmuş arada bisikletçilere olur:)

Geçmiş olsun.

@Kudret Kurtcebe

Abi haklısın, kaçmak tehlikeli olabilir. Ama senin gibi yapıp da hayvanlarla haşır neşir olamam ben; korktuğumdan değil, alışkın değilim bir kere köpek sevmeye :p
Başka ne yapılabilir köpek kovalayınca?

Güzel bir yazı olmuş. :) heyecanı ben okurken yaşadım.
Benzer bir olay Marmaris'te benim başıma gelmişti. Sabahın erken saatlerinde bisikletle marinanın yakınlarından geçiyordum, biri küçük biri de oldukça iri iki köpek tarafından kovalandım. Tam hafif arkama bakarak sprint atıyordum ki, üçüncü bir tane köpek çalıların arasından üzerime doğru gelince biraz dengemi yitirdim biraz da ürktüm ancak düşmeden yoluma devam etmeyi başardım :)

@mtkeskin

Yanınızda kolay ulaşabileceğiniz bir yerde biber gazı taşıyın, köpek koşarak yanınıza geldiği zaman sıkın hayvanın gözüne. Köpeklerin burunları çok hassas olduğu için çıldırır ve arkasına bile bakmadan kaçar.

@Cem Özenen

Hiç acımasızca değil, meşru müdafa hakkı. Köpek o şekilde benim üzerime gelerek benim canıma kastediyor, ben o hayvandan kaçmak için canımı dişime takıyorsam onunda biraz gözü yansın, canı yansın ne olacak. Böylece yoldan geçen insanlara saldırmamayı öğrenir.

• Beğen
Tepkiler: tt2000
Geçmiş olsun hocam harbiden çok zor bişey kaldı ki o kadar köpek arasında kalmak allah korusun:) bende bi dağ yolunda giderken çoban köpeklerine rast geldim 3 taneydi aynen bende geri dönsem mi diye düşünürken saldırmazlar diye düşündüm devam ettim tek başımayım ama ve köpekleri aşırı derecede severim baktım biri çok fena havlaya havlaya gelmeye başlarken bende köpek sakinleşsin diye ağzımla saçma sapan sesler çıkarıyom elimi dizime vurup gelsin atlasın oynasın dedim ama hiç oynarmk köpek orda beni yakalamışken:D bu böyle devam ederse saldırır dedim bisikletten attım kendimi elime taş geçirdiğim gibi birine attım o korkttu ama yine de daha da sinirlenmiş gibi geldi bana üstüme geldiler bisikletimi köpek ve kendi aramda yan tuttum ki saldırmasınlar bi anda diye sonradan allahtan çoban geldi de aldı köpeklerini bende kurtuldum sonrasında şu köpek kovucu sinyallerden alsam mı dedim işe yararmı acaba

belki ısıracak kadar saldırgan köpekler etrafını sardıgında son çare olarak kullanılabilir ama biber gazı biz insanlara bile felaket acılar yaşatırken burunları çok hassas olan köpeklere ne kadar acı yaşatabilir kim bilir.onlar gözlerini limon suyuyla ya da başka bir şeyle yıkayamayacağı için tüm gün acılar içinde kıvranacaktır.fazla acımasızca bence.

Öncelikle çok geçmiş olsun . Biber gazına karşı çıkan arkadaşlar hiç köpek saldırısına uğramamış gibi geliyor bana :) . Ben önce insan canı diyorum ve biber gazını destekliyorum . Fakat ters esen rüzgarlara dikkat etmek gerekir ;) .

Kudret beyin hümanist duygusalığı beni çok etkiledi.Bu yabani,sokak köpeklerin korkusu Balkanlardan başlayıp,Asya'nın içlerine doğru yayılmaktadır.Hem"Albeni"dediğiniz şeyin ne olduğunu henüz öğrenemedik?Bazıları ışık,biber gazı kullanmayı tavsiye ediyorlar.Yalnız köpekler değil,çetelerinde istilasına uğrayabiliyormuşsunuz!Spor yapalım,Dünyamızı keşfedelim derken,başınız belaya girebiliyor.Bu gibi uyarılar,tavsiyeler çok faydalı oluyor.Benim bir başka istirhamım ise;Bisikletin üzerine binenin kendisine bir başka çüretkar tavır takınıp,vahşileşmesi kötü örnek oluyor.Yayların haklarına saygısızca pedal çevirmesi hiçde yakışık almıyor.Dikkate alınmasında fayda görüyorum.Bu üstünlük sağlama her yerde göze batıyor.

• Beğen
Tepkiler: CandanC
@ömer yeşil

Güzel bir deneyim oldu.

@mtkeskin

Yaşadıklarımı tüm heyecanı ile olduğu gibi aktarmak istedim :) Sizde iyi kurtulmuşsunuz .

@Engin ATAL

Gerçekten ürkütücüydü hoş oldu mu derseniz fazlasıyla güzel bir duyguydu yakalanmadığım sürece :)

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi haklısın kaçmamak gerekli ama sokak köpeklerinden kaçmamak gerekli zaten belli yerleri yok sahipsizler büyük ihtimal açlar bizlerden yiyecek ve sevgi bekliyorlardır geçenlerde gece geziyorum sokak köpeği gördüm ürkek bir şekilde uzaktan bana bakıyordu belli ki başka köpekler saldırmış veya saldırıya uğramış arka ayağı aksıyordu koşarken, gittim evden süt+sosis ikilisini aldım bir kap içinde hayvana verdim bende bir çok kişi gibi iyi niyetli yaklaşırım ama bunun dışında inşaat,arazi,çoban köpekleri olursa her türlü kaçarım bölgelerinde beni yakalarlarsa ne olacağını az çok tahmin ediyorum :)

@ulaş kaya

Teşekkürler güzel patlama oldu :)

@Cem Özenen

Ucuz atlatmışsınız ve köpekler yanınıza kadar gelmiş iyiki düşmemişsiniz :)

@Mahsun Erden

Köy,inşaat,arazi gibi bölgelerde köpeklerle dost olmayı düşünmeyin yanlarında sahipleri yoksa sizi bölgeden çıkartana kadar etrafınızı sararlar belki birbirlerinden cesaret alıp saldırabilirler şansınız varmış çoban gelmiş ,bende eve gelince düşündüm o sinyallerden alsam mı diye ama gerek yok diye düşünüyorum bundan sonra gece veya sabah gezilerimde yanıma bir parça yiyecek alıp çıkacağım.

@orhan yanıkoğlu

Teşekkürler.

@Gokalp Gokmenler

beyfendi polis galiba biber gazıyla baya haşır neşir

yeminle çok güldüm sanki olayı yaşamış kadar oldum... süper bir deneyim tebrikler :) orası tam olarak neresi söyleyin de oraya gitmeyelim.. :) geçmiş olsun bu arada...

@Mustafa Sibik

teşekkür ederim mustafa bey al beni çukulatalı bisküvidir çok lezzetli ....

Geri