Scudo Sports

Köpeklerden korkar mısınız?

Geçtiğimiz yıllarda belgesel kanallarında "Köpeklere Fısıldayan Adam" adında bir belgesel dizisi yayınlanıyordu. Köpeğini terbiye edemeyenlere, söz geçiremeyenlere gidip köpekleri ve daha çok sahiplerini eğitiyordu. Genelde bir iki çok basit ipucu ile tüm sorunlar çözülüyordu. İnternetten bulup izlemenizi tavsiye ederim. Köpekler hakkında düşüncelerimizi baştan yazıyordu adam.
Her bölümde en çok kullandığı kelime özgüven idi. Köpekler karşısındakinin özgüvenini müthiş şekilde algılar. Düşükse patronluğu ele alır. Kendisinden yüksekse itaat eder diyordu özetle.

Scudo
Whiskas'ın küçük paket mamaları var 2-2.5 lira bi şey. Temizmama.com diye bir site var ordan da ucuza yaş-kuru mama satın alabilirsiniz. Ben her 3 haftada bir kedi maması alıyorum, yetişmiyor mama çok fazlalar, ancak hayvanların açlıktan ölmesine de göz yumulamaz. Çöpten beslenmeye çalışan hayvanlar bile 4-5 günde bir lokma yemek bulabiliyorlar @Kudret Kurtcebe abi. Çok güzel bir iş yapıyorsun. Umarım paylaşımın daha çok kişiyi hayvanları beslemeye teşvik eder.

Geçen gün Antalya yol bisikleti facebook grubunda ismi bu forumda da dolandırıcı diye anılan bir şahıs "hayvan kadar değerimiz yok, hayvanlara 70 bin lira harcayan belediye bize bisiklet yolu yapmıyor. Hayvanları bizden daha çok seviyorlar..." Tarzında bir şeyler yazmıştı. Fazla durmadı paylaşımı tepki gösterdiğimizden de böyle düşünen insanlar da var malesef.

Geçen gün Bursa-Mudanya arası bir tur yapayım ama arabaların gitmediği yoldan geçeyim dedim (neden dedim ????) herneyse yanlış yollara girmem sonucu mudanyaya gelmeden önce göynüklü diye bir köy var eğerki yolunuz düşerse kaçın abi heryerden köpek fışkırıyor :) , neyse uzun bir süre yaklaşık 40-50 dakika arazide sürdüm köyün merkezine doğru çıktım yollar var filan güzel gidiyoruz sonra inişe geçtim hızlıyım tekrar bir araziye girdim ama hissettim köpek geleceğini tam araziden inerken 2 tane biri sağlı biri sollu olmak üzere köpek birden yanımda koşturmaya başladılar gittiğim yerdede çakıl var çok hızlıyım karşıma araba filan çıksa frene bassam felaket senaryosu neyseki burda yapılan bir yorum geldi aklıma oda şuydu 'Eğer köpek yanınızdan paralel koşuyorsa merak etmeyin sizi bir süre sonra bırakacaktır çünkü o alanı korumak için bir köpektir ancak dik koşuyorsa... gibi' bende buna istinaden zaten çokta korkmadım denilebilir ancak sanırım nabız 200-210 u buldu o ara adrenalin tavan.. :D

@Özcan.

dizinin hepsini seyrettim ,müthiş bir adam

(link)

@Yigit Kotuz

yanınızda yiyecek bulundurun durun ve köpekleri besleyin,bu topiğe resim atmak isteyenler olur ise lütfen köpekleri beslerken resim atın ..

https://i.hizliresim.com/xAbZ6L.jpg

bunun gibi.

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/image-jpeg.81929/

ve de bunun gibi...

bu gün ne kadar köpek besledin.

hareket başladı....

Nedense büyük köpeklerden korkuyorum. Bazıları da bisikletlilere, arabalara falan havlayıp peşinden koşturdukları için tedirgin oluyorum. Bazen yolumu bile değiştiriyorum maalesef. Ama çok seviyorum o ayrı :)

Tabiki hayır.

Korkmam.

Not: kudurmuş şekilde kontrolsüzce dişlerini göstererek agresif yaklaşıyorsa Bi nooluyo derim önlem alırım. Bunun dışında korkmam.

• Beğen
Tepkiler: mhmtp
Korkmam ama bisiklette kaçasım gelir :ssrtcbya::ssrtcbya:

Fabrika köpekleri,çoban köpeği ve onun gibi bir yeri,alanı çok sahiplenmiş köpeklerden korkarım.Onun dışında sokak köpekleri genelde sadece havlar ya da arkandan koşar max.Diğerleri direkt saldırıya geçebiliyor.

Geri