Scudo Sports

Köpeksavar cihazları işe yarıyor mu?

@turbotx150
Hiç almayın,işe yaramaz..Nasıl?
Ani saldırılarda ne yapacaksınız?
Yolun sağında ve solunda ağaçlar/çalılıklar var diyelim..1 tane köpek,size aniden saldırırsa,çantanızdaki veya cebinizdeki aleti çıkarmaya mı çalışacaksınız?O anda şoke olursunuz,aklınıza bile gelmez alet..
Ani saldırılar dışında ya duracaksınız,ya da yavaşlıyacaksınız..Çözüm bu..Ani saldırılarda bağırmak veya köpeğe doğru tekme sallamak işe yarayabilir ki,ben de yaradı..

Scudo
Yine olay taşa sapana bağladı dostlar yer yüzündeki en zeki canlı insan sizden daha yaratıcı çözümler bekliyorum yanınızda elektroşok sapan filan taşıyacağınıza gidin migrostan bimden filan ödül maması olmadı gofret filan taşırsanız hem hayvanlara bi sevabınız dokunur hemde peşinizi bırakmış olurlar, bakıyorum kimse fobisini korkusunu yenmeye çalışmıyor herkes vandal çözümler peşinde klasik .. Benden ilk yapıcı çözüm gelsin ozaman köpeklerle başa çıkmak fobisini yenmek isteyen arkadaşları bu hafta sonu kadıköy yoğurtçu parkına davet ediyorum 15 yıllık akademisyen olarak ihtiyacı olan tüm çevresiyle barışık bisiklet sever dostlara karşılıksız köpekle yaşam eğitimi vereceğim

@Gökay Akçay

Bu konu binlerce kez tartışıldı. Hala böyle garip önerilerle geliyorsunuz. İnternete biraz göz atarsanız köpeklere mama vereyim derken kendisi mama olanları izleyebilirsiniz. Şok cihazı vandal bir çözüm değildir, köpeğe zarar vermiyorsunuz, onu ses ile korkutup uzaklaştırıyorsunuz. Size saldıran bir köpeğe de verdiğiniz fiziksel zarar, vandallık değil, kendini korumaktır.

Ayrıca arkadaşlar gidip piyasanın en ucuz şok cihazını alıp sesi etkisiz ve pili zayıf bir alet üzerinden tüm şok cihazları etkisizdir gibi bir yorum da yapmamak gerek.

Son düzenleme:
@Triban

Hocam, alet gidona sabitleniyor. Ben şahsen lastik bantlarla sabitledim ama sert, yumuşak plastik malzemeler de var. Elektrik veren düğmesini elime doğru döndürdüm ve reflex haline getirmeye çalışıyorum. Tabi üstteki entrylerimden de anlışılacağı gibi henüz doğru dürüst bir işe yaradığını görmedim.

Üstteki arkadaşın yazdığı gibi bunlar yerine bir paket mama alıp arka cebinize doldurun ve size koşan köpeğe doğru da fırlatabilirsiniz. Ya da mama en kötü köpeğin sizi yemesini önleyebilir, tabi birden fazla köpek yoksa.

Elektroşok v.b. cihazlar en insancıl çözümlerden biri. Tabi işe yarayıp yaramadıkları ayrı. Bisiklet üzerindeyken köpeklerden korku (fobi demedim) gayet normaldir çünkü köpek sizi ısırmasa bile size kaza yaptırabilir. Önünüze atlar takla atarsınız, sol şeride kaçarken araba çarpar, kafasını tekere kaptırır bisiklet parçalanır, paçanızdan kapar dengeniz bozulur vs vs.

Burada bisikletçiler olarak kendimizi nasıl koruruz onu tartışıyoruz, hayvan seviciler gelmiş burada da müdahil oluyor.

@yenhesa
Gidona sabitleme olursa,alınabilir ama denildiği gibi kaliteli olanlarını almak lazım..Mama taşımakta mesele aslında..
Bence ikisine de gerek yok..Köpeklerle nasıl iletişim kurulacağını öğrenmek çok önemli..Bunu yapamadığınız zaman,elektroşok ve mamanın işe yaramadığı bir durum olursa,ne yapabilirsiniz?Mesele bu..

Köpek meselesi hakikaten Türkiye'de bisiklete binenler için çok ciddi bir sorun..Hele çocukların/gençlerin bu sorunla başa çıkması da çok zor..Çocukların/gençlerin,köpeklerin olabileceği yerlerde yalnız bisiklete binmesini tavsiye etmem..

@Triban

Aynen, çocuklar ve gençler için bu sorun çözülmeli zaten. Kayseride köpekler tarafından parçalanarak öldürülen genç hala aklımdadır.

Size havlayan bir köpeğe durup onu sakinleştirip sevmek ve ya beslemek çok zor, köpekler birden çok olduğunda bu imkansız gibi. Yapabilen varsa çeksin videoyu görelim biz de öğrenelim. Lafa gelince herkes köpeklere fısıldayan adam. Ceasar Milan ı az izlemedim ama o bile birçok kez ısırıldı bunu yaparken ayrıca o bunu izole,güvenli bir ortamda genelde tek bir köpeğe karşı yapıyordu.

İksinin de işe yaramadığı ve hızla kaçamadığımız durumda , bisikleti durdurup hayvana sırtımızı dönmeden dik durarak yavaş yavaş uzaklaşma(hatta hayvan rulman sesinden irrite olmasın diye bisikleti kaldırarak) yada son çare olarak hayvanla(rla) gücümüz yettiğince savaşma(iki ayaklı hayvanlara karşı olmak üzere bıçak ve biber gazı taşıyorum).

• Beğen
Tepkiler: rhakkı ve Punctum
@yenhesa
Saldıran köpeklere doğru gidonu döndürüp,frene yavaşça basıyorum ve köpeklere bir şeyler söylüyorum..Onlar da frene basıyorlar..Biraz kendimizden emin bir şekilde onlara dönmemiz/seslenmemiz lazım..
Hiç bir şey yapmadan durup,ayakta beklemek bile işe yarayabilir..Hayvanlar bir müddet sizi izliyorlar,sonra uzaklaşıyorlar oradan..
Dediğiniz gibi sırtımızı dönmemek,kaçmamak lazım..Bir iki sefer,üzerime 15-20 köpeğin geldiği oldu..Kaçmaya çalışsaydım,mahvederlerdi beni..
Gideceğiniz yerde tehlike varsa,biber gazı ve bıçak taşımanız gayet doğal..

@Gökay Akçay

Yapmayın etmeyin, köpeği öldürmek değil amaç korunmak. Dağın başında ayı, domuz vs saldırdı ozamandamı insancıl çözümler tavsiye edeceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: DayKnight
@thieft3000
Katlanır jop, sapan, taş, bıcak, biber gazı, elektroşok arkadaşlar sokak hayvanlarına zarar vermek suçtur onu kullannın bunu kullanın demek teşvik etmektir daha büyük suçtur, sürekli “dağ başında” deyip duruyosunuz şehirde köpekle başa çıkacak zekası olmayan ormana girmesin zaten karşısına ayı, kurt, çakal, yılan, akrep ihtimali var burada yazılanları %80 cahilce hayatında bir hayavanın başını okşamamış bir ağaç dikmemiş insanların saçmalaması

@Gökay Akçay
sürekli ''dağ başı'' diyenleri montanyar sanırsınız ama değiller :)

@Gökay Akçay

Abi, hayvanlara zarar verelim demiyorlar.

Hepimiz can taşıyoruz, zor durumda kalırsak zarar görmeden ve zarar vermeden zor durumdan nasıl çıkarız onu öğrenmek istiyoruz.

@DayKnight
Bu foruma defalarca yazdım gerçekten amaç kendini korumaksa bu hafta sonu kadıköyde tüm masrafları tarafımdan karşılanacak “sokak hayvanları ile yaşam” eğitimi vereceğim merak edenler kendi arasında organize olup katılım fazla olursa hepinizi alıp istanbul parktaki ibb genel hayvan sağlığı merkezine götürüp 50 sokak köpeği eşliğinde bu eğitimi yapabiliriz, ama tabiki kimse gelmeyecek 10 liraya köprü altından aldığı biber gazını kullanmayı tercih edecekler ( bu arada biber gazı köpeği öldürür)

Benim gezdiğim yerler dağ başı ekli linklerdende görebilirsin, şehir içindeki köpek zaten saldırmıyor, insanlara alışmış, şehir dışındaki, kırsaldaki, köylerdeki köpekler saldırıyor, hayvanlarıda severim bu arada hiç bir hayvana zarar vermişliğim yoktur.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Haritalardan bulabildiğim paylaşımlarım daha ıssız yerlerede gitmişliğim var, yanımda resimleri yok.

@Gökay Akçay
Neyin suç olduğunu biliyoruz sevgili Gökay..

Burada çok ciddi bir sorun var karşımızda..Siz tutup ''10 liralık biber gazını taşımayın,gelin ben hepinizi eğitirim'' diyorsunuz ama o kadar kolay değil işte..Bu iş salt eğitimle olacak iş değil..Mesela Türkiye'de herkes okullarda eğitiliyor ama Türk insanının çevreyi ne kadar kirlettiğini hepimiz biliyoruz..Demek ki eğitim de bir yere kadar..

15 yaşında bir çocuk,ıssız bir yerde bisiklete binerken,karşısına 15 tane köpek çıksa ve bu çocuk bu konuda ''eğitimsiz'' yada ''deneyimsiz'' olsa,ne olacak?

Siz Türkiye'deki her bisikletliyi nasıl eğitebilirsiniz?Muhakkak benim dediğim şeyi yaşayan çocuklar bugün de olacak,yarın da..Çünkü Türkiye'de bir SOKAK KÖPEĞİ gerçeği var..Bunu lokal eğitimlerle filan çözemezsiniz..

Bir akademisyen olarak %80'niz cahil,hayvan kafası okşamamış,ağaç dikmemişler filan demeniz de hoş değil..

Köpeklerin ormanda filan olduğunu söyleminiz de doğru değil..Şehrin içindeler..Daha bugün de gördüm..Takılıyorlar öyle..

Herkes kendi çapında önlemini alabilir..Kimi rambo bıçağı taşır,kimi biber gazı,kimi tabanca,kimi elektroşok..Bunlar da bir sıkıntı görmemek lazım..Niye?
Köpeklerin şehirlerde insanları parçalayıp öldürdüğü bir ülkede yaşıyoruz,aman dikkat..!!!
Bu bakımdan aman yasalara dikkat edelime filan gerek yok..Yasayı kimsenin takmadığı bir yerde,bisikletçilerden yasalara azami uyulmasını istemek doğru değil..

@Gökay Akçay

Ben bu Cumartesi yada Pazar sabahi için müsaitim, ben gelirim.

Foruma yazan arkadaşların, gerçektende "köpeklerle ilgili zor durumda kaldıklarında zarar görmeden ve başka bir canlıya zarar vermeden" zor durumdan nasıl çıkacaklarının yolunu aradıkları için buraya yazıklarını düşünüyorum.

Ben köpekten korkan biriyim, ama yolda giderken bazen kormuş köpeklerle karşılaşıyorum. Eğer çevrede başka insanlarda varsa onlardan cesaret alıp gidip köpeği seviyorum.(Bir dahaki sefer mataramda olan suyu onlarda paylaşmak isterim. Sonuçta bu dünya hepimizin.)

Akşamları bazen eve dönerken ıssız sokaklarda köpeklerle karşılaşıyorum o durumda naapcağımı bilmiyorum sokağa girmeden geri dönüyorum ve eşimi arayıp araçla gelip beni almasını istiyorum. İstanbul Parkın ordaki yolların kenarlarında da köpekler var, baya 10 larca köpek yol kenarlarında. O yollar çok güzel ama köpeklerle karşı karşıya kalma tehlikesinden dolayı o yollara yalnız gidemiyorum.

@DayKnight
Özelden mesaj atabilirsiniz iki günde benim için müsait kadıköy yoğurtçu parkında buluşuruz telefonlarınızı paylaşalım siz gelmeden önce arayın yeter.

Görüşlerim arkadındayım biraz farkında olan insan herhangi bir görüşü benimseyen insan başka bir canlının canını yakamaz aksini düşünen cahildir o köpeklrin doğasında hiçbir saldırganlık yok genetik olarak yok, onları saldırgan yapan onlara zamanında sizin gibi çeşitli araç ve şekillerle saldıran insanlar biz onların yaşam alanlarına şehirler kurduk şimdi onları barınaklara hapsetmek asla bi çözüm değil, barınak ne işe yarar onuda bilmiyorsunuz barınaklar hayvan hapishanesi değildir hayvanları toplar aşılarını yapar aldıklara yere geri bırakırlar tedavi ederler kışın sokakta kalmalarını önlerler.
Köpekler, kediler, fareler kuşlar, böcekler insanlar hepsi bir sistemin parçasıdır birinden biri olmazsa öteki yalayamaz bunu bilmeyen gerçekten yaşadığı ekosistemin nasıl çalıştığını bilmeyen insan olmaz,
Tekrar ediyorum evrensel insan hakları bildirgesine göre hiçbir canlı diğerine zarar veremez.
Ve yine tekrar ediyorum insanları rambo bıçağı elektroşok sapan vs ile hayvanlara zarar veremeye teşvik etmek suçtur

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Dry_35
Öncelikle size saldıran bir canlıya karşı koymanın neresi suç. Yazılarımı dikkatli ve kendi subjektif bakış açınızdan değil de daha objektif olarak okusaydınız ne kadar temkinli yazdığımı anlardınız. Fakat sizin gibi yüzdelik dikimlerle genelleme yapan birinden bunu beklemek aptallık olur. Ben de kendini hayvansever olarak nitelendiren insanlarla ilgili gayet yüzeysel ve kaba genellemeler yapabilirim fakat bu bana yakışmaz.

Yanımda biber gazı ve küçük bir çakı ve ya meyve bıçağı taşıyorum. İmkanım olsa tabanca vs taşır mıyım, evet taşırım. Bu kadar açık konuşayım. Bunları öncelikle iki ayaklı hayvanlara karşı taşıdığımı yazmıştım ve yine bunları köpeklere karşı sizi parçalamadan önce son çare olarak aldığımı da yazmıştım. Çıplak elle boğuşmaktan iyidir. Kimseye hayvanlara zarar verilmesinin teşvik edildiği yok burada, isterseniz suç duyurusunda bulunun.

Öncelikle İstanbul'da değilim. Eğer yakında olsaydım uğramayı düşünebilirdim ki sırf sizin aşırı abarttığınız uygulamalarınızı görmek için. Öncelikle etkiliğin yapıldığı yerdeki hayvanlar insanlara alışkın hayvanlar ve kontrollü bir gözlem ortamındalar(ki aslında bu iyi bir şey) fakat köpekler ne kadar saldırgan tutum sergiliyorlar. Ben şahsen şehir merkezinde hiç hayvan tarafından saldırıya uğramadım, genelde sapa yerler, köy yolları, hayvan toplama, hayvan besleme alanlarında oldu.

Lütfen imkanınız varsa kısa da olsa bir video çekin telefonla da olsa, bizim gibi gidemeyenler de faydalansın.

• Beğen
Tepkiler: DayKnight
@Gökay Akçay
Biz burada köpeklere zarar verilmesi için insanları teşvik mi ediyoruz yani?
Suç mu işliyoruz yani?
Böyle bir şey olamaz ya..:naslyany:
Birkaç dakikada,şu mesajıma Türkiye'de köpeklerin parçaladığı/öldürdüğü kişilerin haberlerini ekleyebilirim..Yapıyım mı bunu?

İsteyen biber gazı taşır,isteyen tabanca..Buna karışamazsınız ki..

CAHİL kelimesini yine kullandınız,farkında mısınız?Kendiniz gibi düşünmeyenleri cahil diyerek aşağılıyorsunuz..
Ben cahilim mesela..Cahil olmak kötü bir şey mi?

@Triban daha geçen gün “paris roubaix” konusunu bile gerebildiysen bu konuda daha neler yapabilirsin tahmin bile edemiyorum buarada ben doğa dostu sıradan bi bisikletçi olarak silah kullanımınada tabiki karşıyım.

@hamlet2006 dediği gibi forumda “ne alaka” tepkisi olsa paylaşırdım.

Siz sokak hayvanlarına karşı silahlanın biz pedallamaya devam edelim

@Gökay Akçay
Kimsenin biber gazı sıktığı,köpeklere tabanca ile ateş ettiği filan yok..Amma abartıyorsunuz..Forumda kimsenin de köpeklere düşmanlığı filan da yok..
Ben bile bile köpeklerin,sarhoşların olduğu yerlerde bisiklet sürüyorum..Yanımda bir şey de taşımıyorum..Hem ağırlık yapıyor,hem de köpeklere iyice alıştım artık..
Herkeste benim gibi değil işte..Dediğim gibi,insanların ne yapıp yapamayacağına karışamayız..Dileyen elektroşok,dileyen tabanca taşır..
Param olsa,ufak bir tabanca alır,yanımda ağırlık yapsa da taşırdım açıkçası..Köpekler için değil,başkaları için;
Havaya silah sıkanlar

Vejetaryen misiniz?

Geri