Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpeksavar cihazları işe yarıyor mu?

@Triban
Bu diyaloğun bir kısmına müdahale etmek isterim, "isteyen tabanca taşır" mı?! Bir de hemen arkasından havaya silah sıkanlara sallamışsınız. Sizin mantığınızla (isteyen taşır) değil de (link) bilinçli mantıkla bir yol izlenilseydi havaya sıkanlar da olmazdı onlara sallayanlar da...

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
@Aruera
Türkiye'de böyle..İsteyen istediğini yapıyor..Biz de bisikletle dımdızlak mı gezelim yani?
Ben geziyorum ama tabanca alabilecek olsam da,alırım yani..

Bir gün yokuş aşağı gidiyorum,inerken birini gördüm,elinde silahla havaya ateş ediyordu..Bende de sarı bir rüzgarlık..Aklıma ne geldi?Beni hedef alır da,ateş eder mi acaba?Korktum yani..Elinde silahla bana baktığını biliyorum çünkü..

Siz de ''ama Japonya şöyle'' diyorsunuz..Kardeşim,burası Türkiye..Türkiye'nin koşulları farklı,her şeyi farklı..

Kimse Türkiye'deki bisikletçileri,''niye yanınızda silah/bıçak/elektroşok taşıyorsunuz?'' diye eleştirmesin,yasalardan filan bahsetmesin..
Yasak ama ne yapsın bu insanlar?Bana bunun cevabını verebilir misiniz?

Sokak köpeklerine yanınızda su tabancası taşısanız bile işe yarıyor :) Sokak köpekleri adı üstünde insalarlarla bütünleşmiş o mahallenin yaramaz çocuklarıdır onlar. Oyun ararlar. Dönen tekerlekleri kovalamak hobileri arasındadır. Bazen Araba tekerleride dahil. Çocukluğum arkadaş bulamayınca onlarla oynamakla geçti. Pendikte bol bahçeli bir mahale içerisinde geçti çocukluğum. Apartman çocuğu değilim yani. Bisiklet yavaş olunca daha bir odaklanıyorlar. Beylikdüzü Yakupluda evden işe işten eve sonbahar ilkbahar ve yaz aylarında dağ bisikletletiyle giderim. Bu sene yol bisikletine başlayacağım. Köpek konusunda sıkıntı. pazar günleri kimi fabrikalar inşaat şantiyeleri bahçeli villa sahipleri köpeklerini serbest bırakıyorlardı Ne de olsa insan yok diyorlar tatil ya. Bir süre sonra işi cıvıtıp hafta içide bırakmaya başladılar. . Bu bıraktıkları köpekler kurt köpeği, kangal tarzı köpekler. Köpekleri olmadığı yollardan gitsem trafiğe girme ve iki ayaklı mahlukatlardan zarar görme ihtimalı var yollar dar trafik o biçim. Köpekli yolu seçtim köpekler kovaladı tabi. :) Sonra göt korkusundan sırtımda kılıç taşır gibi kalın bir aliminyum boruyu sırtıma aldım. Yokuş yukarı çıkıyorum. Çok uzak mesafeden inşaat şantiyesinden bir köpek koşa koşa yanıma geldi 20 sn falan sürmüştür. Kangal kırması büyükçe besili bir köpek. Hoşt diyorum gitmez . Höt diyorum gitmez. Üzerine yürüyorum gitmez. Baktım paçamı ısırmak için fırsat nasıl dalsam hesabı yapıyor fırsat kolluyor. Çıkarttım arkamdan boruyu. Isırırsan bende seni Zikerim hesabı. Köteği yemeden paçamın götümün tadına bakmak yok dedim. :) Hayvan halen gitmiyor. Dedim kan çkacak anlaşıldı ilk darbe benden olsun. Tam köpeği burnuna sopayı patlatmak üzereydim bir araba geldi adam camdan kafayı çıkarttı ne dedi dersin yavşak. "Vur Vurr. Sağlamca yapıştır." Ulan yavşak dedim içimden çerez falanda istermisin ben köpekle boğuşurken çıtlarsın. Sopayı bu yavşağa patlayma isteği doğdu içimden. Ulan adam olda arabayı köpeğin üzerine sür kornaya falan basda köpek gitsin. Sonra karşı evden de bir adam çıktı. Neden sonra köpek çekti gitti insan sayısı 3 e çıktığı için sanırım. Köpeğe vursam birde köpeğin sahipleriyle ayrı bir kavga edeceksin işin o boyutuda var. Ben ne yaptım defalaca belediyeye şikayet ettim. Yeni yerleşime açılan şantiye alanları. Bahçesinde cins köpek besleyen bilinçsiz insanlar tehlike saçıyor. Bana en yakın trafiği sıkıntı olmayan yeşil alana gidiyim diye google map a baktım. Atladım arabaya gittim. Çatalca inceğiz de bile 2 tane doberman etrafımızı sardı. Gölet kenarında bir çiftlik sahibi salmış hayvanları. O itler yüzünden araba olmadan oradan geçemezsizniz. İnsanlar köpekleri boş yere zehirlemiyor arkadaşlar. İnceğiz göletine tek bisikletle gitmek sıkıntı bunu gördüm arabayla gittiğimde. İnceğiz göleti videom burada.

Bence bilmediğiniz köy yerleri ormanlık yerler gibi yerlerde ölmemek ve şah damarınızın kopartılmaması adına belinizde kılıflı bir bıçak taşımanızı öneririm. Köpek sizi altına aldığında saplarsınız üste çıkarsınız :) Şehirde değil ama şehirde taşımayın . Memleket irticacı doldu güvenlik eskisi gibide değil. Geçen sene 2018 yazı benim iş arkadaşım bisikletle işe gelirken Yani Beykent den bisikletle Kavaklı Beylikdüzüne geliyor arkadaş evi Sefaköyde katlanır bisikletiyle metrobüs ile otobüsle geliyor. Yolda gelirken bunun kafasına minik taş atmışlar yol kenarında bankta oturan bir gurup. Arkadaş bisikletden inince 7 kişi dalmışlar arkadaşa. Cebinden bıçak çıkartıp çekmiş. Onlarda kemerlerini çıkartıp sallamışlar arkadaşın suratına suratına akşam vakti saat 19:00 gibi. Elinde bisikleti siper ede ede dayak yiye yiye gelmiş. Bıçak kurtarmış :) Ağzı burnu kafası kulağı kan içinde katlanır bisikleti farı çamurluğu kırılmış halde işe girdi. Kendisini bu foruma üye edebilirsem edeceğim inanmazsanız ona sorarsınız ismi Nurettin :) Polis karakoluna gitmeden önce dedim gidip bakalım olay yerinde kamera varmı. Giittik baktık ne bir kamera ne de bir işyeri kamerası var. Adamlar güzel yerde tezgahı kurmuşlar canları GTA oyunu oynarcasına adam dövmek istemiş :) Arkadaş da yediği dayakla kaldı. Birde böyle iki ayaklı köpekler var arkadaşlar. Ben Bolu ormanlarında kampa gittiğimde pompalı tüfekle gidiyorum ateş yakıyorum çünkü ayı var kurt var. Şehirde bıçak ve silah taşımıyorum yasal olarak suçtur siz zor durumda kalırsınız. Benim gibi potansiyel tehlike varsa karizma çizilmeyecekse boru falan taşıyabilirsiniz :-D Gerçi inşaat biti artık taşımıyorum o boruyu :-D Doğa gezilerinde bıçak almakta fayda var. Kulaklarında belediye etiketi olan sokak köpeklerinden korkmayın. Arkadaş olun onlarla. Ama bu videoyu izleyin tenha bir yerde bu adamın durumunda kalmak istemezsiniz Allah rahmet eylesin toprağı bol olsun :)

Son düzenleme:
Ben de dedim ki T<
@Triban
Türkiye şartları da sizin gibi isteyen silahlansın diyenler sayesinde bu hale geliyor, sebebi sonuç sanıyor ve savunuyorsunuz. İyi pedallamalar...

@Aruera
İnsanların silahlanmasına filan karşıyım..Sokakta köpeklerin olmasına da karşıyım ama ne yapacağız?
Türkiye'de insanlar silahlanmış durumda ve sokaklar da köpek dolu..Ne yapalım,çıkmayalım mı sokağa?Herkes bir şekilde önlemini alabilir veya benim gibi önlemsiz de bisiklet sürebilir..Yanına tabanca/bıçak alan birine,ben ''alma'' diyemem ki..Kimse diyemez..
Kayseri'de köpeklerin öldürdüğü çocuğun yanında belki bir biber gazı olsaydı,o çocuk ölmeyebilirdi..

Efe
@Triban
Köpekler halihazırda şehirlerle bütünleşmiş canlılardır ve "toplanmaları" ne etik ne de yasal değildir. Kopeklerin sokaklardan uzaklaştırılmalarını isteyeceğinize onları agresif davranışlara itenleri toplumdan uzaklaştırıp rehabilite edilmelerini isteseniz?

Sokakta gezerken bir magandanın sizi vuracağı varsa siz tabancaya davranamadan vurur. Bunun yanında size de başkalarına da "Bıçak/silah taşıma" derim efendim, ben size de magandalara da derim. En başında millet eften püften bahanelerle silahlandı maganda oldu şimdi de magandaları ve hayvanları bahane ediyorlar. Müdahale edilmedikce de bu böyle gider... Bireysel silahlanmaya karşı değilim lakin bireysel silahsızlanmayı da destekliyorum. Açık ve net: Bilinçsiz bireysel silahlanmalar magandalaşmayı, bilinçli bireysel silahlanmalar güvenliği getirir. Önlemlerinizi çevrenizdekileri tehlikeye atmayacak şekilde almalısınız zira sizin de bir magandanın dolduruşuna gelip silahla hesaplaşmak istemeyeceğinizin bir garantisi yoktur. Alakasız canların bedelini canlarıyla ödeyeceği ve hesabını veremeyeceğiniz şeyleri istemeyiniz!

@Aruera
Forumu okuyorum,kendimi Norveç'te yaşıyor sanıyorum,sokağa bir çıkıyorum,Afganistan..!

Sokak dediğiniz şey,vergilerle kurulur..Vergiyi kim öderse,sokak onundur..Öyle köpeklerle veya Suriyelilerle filan sokağı paylaşmak zorunda değiliz..Köpeklerin şehirlerle filan alakası da yoktur..
Benim bir devem var,devemi sokakta gezdirmek istiyorum..Yapabilir miyim bunu?Yapamam..O zaman kimse de köpeğini sokaklarda gezdiremez..Ben istemiyorsam,gezdiremez..Ben çok seviyorum ama veya bu köpekler aşılı veya bu köpekler ısırmaz söylemlerini de kabul etmiyorum..Beni ilgilendirmiyor bunlar..Ben sokakta ev veya sokak köpeği denilen hayvan cinsinden bir şeyler görmek istemiyorum..Böyle bir hakkım var mı,yok mu?

Çoğu sokak köpeği zararsızdır. Ama sizin karşılaştığınız köpeklerin saldırgan olmaması, karşımıza çıkması muhtemel tüm köpeklerin sevme, okşama, besleme ile saldırganlığı engellenebilen köpekler olduğunun kanıtı değildir. Burada olasılıklardan bahsediliyor. Köpekler X'tir gibi, tüm köpeklere tek bir özelliği atfedemezsiniz. Bu bilimsel metoda da aykırıdır. Umarım Gökay Bey yaptığı çalışmalarda bu mantığı uygulamıyordur.

Biz zaten her havlayan köpeğe durup da şok cihazını tutmuyoruz. Ben onlarca köpeğin arasında kaldığımı da hatırlarım. Köpeklerden korkmam. Ama bir köpeğin ya da sürünün bana saldırma olasılığını düşünmek zorundayım. Bana havlayan her köpeği yüzde yüz tanıma, davranışını kestirme olasılığım yok. Tek yapabileceğim riski en aza indirmek.

Şok cihazı ateşli silah ile karşılaştırılamaz. Zira cihazdan verilen gerilim darbeleri ile sınırlı bir enerji çıkışı olur. Kalıcı bir zarar vermez. Cihazı sadece sesi dolayısıyla kullandığımı, ancak en son çare olarak şok fonksiyonunu uygulayabileceğimi söyledim ama yine de tatmin olmadığınız için zararının sınırlı olduğunu da açıkladım.

Son olarak, köpek sorununun olmadığı ülkeler: Belçika, Hollanda, İngiltere vb. Köpek sorununun olduğu ülkeler: Hindistan, Pakistan, Bangladeş vs. Acaba gelişmiş ülkelerdeki insanlar köpek düşmanı ve gaddar, gelişmemiş ülkelerdeki insanlar daha mı çok hayvan sever? Size bırakıyorum.

@Triban
Böyle bir hakkınız yok zira tüm insanlık olarak her canlının özgürce yaşamayı seçebildiği toprakları işgal edip betonarmeleştirerek onların da buraya girebileceğini peşinen kabul ettik. Devenizi gezdirememenizin sebebi insanlarla birlikte ve iç içe yaşamaya adapte olmuş canlılar olmamalıdır (ki şehirde aslan besleyenler dahi vardır) bunun yanımda kurtlardan evrilen köpekler insanlarla yaşamaya tamamen uyumludurlar. Bunun da yanında sizin gibi bencil ve işlerin tamamen paraya baktığını sanan insanlar... Asıl siz toplum hayatına adapte olamamışsınız...

• Beğen
Tepkiler: onur caliskan
@Aruera

Birkaç yazıdır şehir yaşamına adapte olmuş, insanlara uyum sağlamış vs. olarak bahsediliyor köpeklerden. Bu genellemeler lupus canis için doğrudur, fakat tüm köpekler böyle midir? İnsanlara saldırmaları, kocalanaları ne kadar normaldir? Bırakın kendi halinde yaşayan köpekleri en azından bu şekilde davranışlar sergileyen köpeklerin sayıları 10lara varabilen köpek grupları oluşturan köpeklerin(köpeklerin adeta kurt sürüleri gibi toplaşması), toplatılmasını, barınaklarda rehabilite edilmesini ya da ötenazi uygulanmasını siz ya da sizin gibi hayvanseverler nasıl karşılar acaba? Bu soruma genel olarak hayvan seviciler tarafından pozitif yaklaşımadığını biliyorum.

Rastladığım şu videoyu da bırakayım
Bu siteden gömülü medya eklemek artık mümkün değil

@yenhesa
Sayfa yüklenmesinin tamamlanmasına rağmen videoyu göremedim belki küçük bir hatadır ben konumuza döneyim. Ben D.Bakır'da yaşıyorum, şehrin dışlarına doğru bir yerdeyim. Şehrin iyice dışına doğru da sürerim şehrin içine doğru da bunun yanı sıra yaya ve toplu taşıma vs. ile de gezerim ancak tut ki ben bir defa bir sürüye denk gelmedim ve köpek saldırısına uğramadım? Ne dersiniz Allah'ın işi midir çevremde köpek tarafından saldırıya uğrayan bir insan dahi de yok, acaba biz torpilli miyiz ne? Köpekler sizin davranışlarınızı analiz edebilecek hayvanlardır, sakin bir şekilde yanlarından geçerseniz size herhangi bir iyi veya kötü yaklaşım sergilemezler. Bunun da istisnası oyuncu köpekler yanınıza sokulup oyun oynamak isteyebilir ve insanlarca kötü muamele görmüş hayvanlar sizi kendilerinden uzak tutmak adında agresif tavırlar sergileyebilirler. Unutmadan yanında yavrusu olan herhangi bir canlıya (insanları hariç tutarak) yaklaşmamanız gerektiğini biliyor olmalısınız. Ötenazi edilmesini de hoş karşılamam zira insanların canice hareketlerinin bedelini köpekler değil bu canice davranışları sergileyen insanlar ödemelidir. Hiçbiriniz de çıkıp köpeğe kucak açıp bıçaklayanların, bağlayıp tecavüz edenlerin, gözlerini oyanların, sopalarla dövenlerin vs. rehabilite edilene kadar toplumdan uzaklaştırılmasını istemiyorsunuz nedense. Bunun yanında belediyelerin görevi sokak hayvanlarının toplatılmasını, kısırlaştırılmasını, aşılarının ve tedavilerinin tamamlanıp alındıkları bölgeye bırakılmasını kapsar. Sokak hayvanlarının öldürülmesi ne etik ne de yasal değildir!

• Beğen
Tepkiler: onur caliskan
@Aruera

Hala kendi tecrübenizden genelleme yapıp, tüm köpeklerin davranışları hakkında bir yargıya varıyorsunuz. Bu hayvanlar robot değil. Davranışları deterministik bir şey değil. Komik olmayın.

@alicangul29
Genel yargıya varılmasa ismi genelleme olmazdı, iyi ad nominem denemesi lakin tutmadı. Sadece kendimden değil çevremdeki onlarca insanın da tecrübeleriyle bir genellemeyle sonuca varmaya çalıştım. Bir olasılık hesaplamasında denemeler ne kadar artarsa teorik olasılığa o kadar yaklaşılır :) Sizin de ekleyeceğiniz denemeler (tecrübeler) yoksa komik olmayın ;)

@Aruera

Tecrübeniz kısıtlı ve kişisel. Köpeklerin geneli hakkında yorum yapmak için yeterli değil. Yüz binlerce köpek var, farklı koşullar, durumlar var.

Sizin burada yarardan çok zararınız var. İnsanlara gaz verip, köpek sürülerine karşı savunmasız olarak yola düşmelerine sebep oluyorsunuz. Umarım burayı okuyup, sizin gibi tüm köpekleri çözmüş gibi atıp tutanlara inanarak savunmasız şekilde yola çıkıp da zarar gören olmaz. Konudaki son mesajımdır. Sağlıcakla kalın.

@Aruera
Niye hakkım yokmuş?Neye hakkım var,o zaman?Hakkım yoksa,ben şehirde niye yaşıyorum o zaman?
Köpeklerin şehirde hakkı var ama benim yok yani:booo:

Köpeklerin şehirde insanları parçalayıp öldürdüğünü bilmiyorsunuz galiba..Geçen sene Kayseri'de bir çocuğu parçalayıp öldürdüler..Sürekli böyle saldırı haberleri de oluyor..

Deve bir kenarda dursun..Siz hiç şehirde bir kedinin bir çocuğa saldırıp öldürdüğü haberini duydunuz mu?Ben duymadım..Kediler veya kuşlar..Bu hayvanlar bizlerle beraber yaşasın,bize bir zararları yok ama köpek istemiyorum arkadaş..Ben sokakta köpek görmek istemiyorum..İnsan gibi sokakta bisiklete binmek istiyorum ama olmuyor..

Kişisel sözlerinize cevap vermem..!

@alicangul29
Kimseye gaz vermek gibi bir niyetim veya zararı dokunacak bir tutumun yok evvelki yazıları okuyup katılsaydınız keşke, insanlara Dazer 2'nin iş gördüğünü ve ne durumda ne yapmaları gerektiğini anlatmayi denedim hepsi bu. Kimseye dımdızlak dışarı çıkmasını da söylemedim, köpekler net şunu yapar da demedim, köpeklerin istisnai olarak saldırgan tavırlar sergileyeceğini, köpektek korunmak için köpeksavarların bazen işe yaramayabileceğini ve bazı olası saldırı durumlarında ne yapabileceklerini izah etmeyi denedim. Bunun yanında siz köpeklerin insanların suçu yüzünden öldürülmesinin haklılık payını aşılamayı denediniz yani şahsa değilse de topluma ve toplumun etiğine saldırıda bulundunuz gibi geliyor, iyi pedallamalar dilerim.

@Triban
Siz ana konudan uzaklaşmayı deniyorsunuz işin özü şu: İnsani duygulardan merhum büyütülmüş canlılar saldırgan davranışlar sergiler ki bunun suçlusu toplumdaki toksik bireylerdir, köpekler istisnai durumlar haricinde insanların aynası gibidir, severseniz sever, agresif tutum sergilerseniz agresif tutum sergilerler. Eğer bu haberlerden kurtulmak istiyorsanız yapacağınız hayvanları değil toplumdaki bu toksik şahısları rehabilite etmektir. İyi pedallamalar dilerim.

(link)
Şunuda bırakalım şuraya ilk 15-20 dakika hayvanlara nasıl yaklaşılmasını iyi anlatıyor. ?

Şaka bir yana şehirdeki köpekler genel anlamda çok tehlikeli değiller. Köpeler korkunun kokusunu alır gibi bir argüman vardı, onun gerçekliği var bence. Sirkecide meşhur köpek noktası var. Orda arkadaşa köpekler salça oluyor, ama bana tık yok. Beraber gittiğimizde bile önce o yada ben geçiyim farketmiyo, arkadaşa havlıyolar. (Burası edit ?: Ben sokak köpekleri havladığı zaman yerden taş alır gibi yapıyorum, daha önce sokak terörüne maruz kaldıkları için dağılıyolar)

Kırsalda köpekler biraz daha sıkıntılı tabi, onlarda bölgelerini koruma, ortama giren yabancıya müdahale daha koyu noktalarda. Daha önce forumda bir konuda okumuştum yine, çoban köpekleri, çiflik köpekleri bisikletin sessizliğinden mütevellit sansar, tilki benzeri hayvanlara eşdeğer tepki veriyorlar manasında bir açıklama yapmıştı. Bana mantıklı gelmişti. Onlara hoşt falanda işlemez tabi. Orda bisikleti araya alıp bi şekilde hayvanı sakinleştirmek lazım. İş kişisel tecrübe ve soğukkanlılığa kalıyo. Şiddete başvurmak?? Gerçekten korkan insana bişey diyemem. Korkan insan korkuyo valla, ciddi tedavi isteyen bi durum, kişi de bunu istemeli, parkta ben size yarım saat bir saat anlatırımla çözülücek bir durum değil. Yada küçük bir azınlıkta işe yarar. Hadi herkesin gönlü olsun fifti fifti diyelim.

@Aruera
Bunlar bilmediğimiz şeyler değil..Konunun insani yanının herkes farkında..Konumuz insan ve insanın davranışları filan da değil..
Konu çok basit..Sokakta insanlara saldıran köpeklerden bahsediyoruz..Bana köpeklerin saldırmasının,hangi nedenden kaynaklandığı benim umurumda değil ki..Birileri köpeklere kötü davranıyormuşta,biz de iyi davranırsak,bu köpekler bize saldırmazmışta..Bunlar demagoji işte..

Tekrar yazıyım..Şehirlerde söz hakkı,vergi verenlerindir..Vergi veren insanların hakları vardır...Ben de diyorum ki,şehirde dilini bilmediğim Suriyelileri veya Afganlıları,ne yapacağını bil(e)mediğim köpekleri görmek istemiyorum..Bunu dile getirmek benim hakkım..Bana kimse sosyolojiden/psikolojiden/antropolojiden filan bahsetmesin..

Ben de köpek korkusu filan da yok..İlk zamanlar korkuyordum ama bana saldıran köpeklere nasıl davranılması gerektiğini kendi kendime öğrendim..Yine de bazen ürktüğüm oluyor..Zaten her sürüşe çıktığımda muhakkak sağdan/soldan havlayan köpek sesleri duyuyorum..Resmen tımarhaneye döndü ülke..

Bu toksik/rehabilite şeylerini de,Kayseri'de parçalanan çocuğun annesine anlatırsınız..

Dün öğlen yoğurçular parkına gittim. @Gökay Akçay ile buluştuk eşi de geldi, evde besledikleri 2 köpeklerini de getirdiler sohbet ettik. Bana anlattiklarını ben çok faydalı buldum. Burdan çok teşşekkür ettiğimi yazayım. En son biz bisiklet sürerken ordaki köpekler peşimize takılıp yolda bize eşlik ettiler :)) Ayrılmadan önce bir fotoğraf çekilmiştik onu ekliyorum ;)

Köpeklerle karşılaştığımda bisikleti elime alıp köpeklerle sakin bir tonda sohbet ederek uzaklaşmaya çalışacağım. Yanımda birde Gofret, Albeni falanda bulundururum olurda köpeklere denk gelirsem onlarlar paylaşırız.
Elektroşok cihazı aldım daha önce, hep yanımda taşıyorum. Köpek korkusunu yenmeye çalışacağım. yenersem bu benim için ileriye yönelik daha iyi bir çözüm olacak.

Istanbul içindeki turlara yalnız çıkıyorum ama İstanbul un köyleri yada Ballıkayalar, Şile taraflarına yalnız gitmeyi düşünmüyorum. O tarafta ciddi köpek grupları var. Bir anda 10-15 tanesinin arasında kalabilirsiniz.(Bu arada o taraflardaki yollar çok güzel, ekip olarak giderseniz çok keyif alırsınız.)

Dosyalar

• WhatsApp Image 2019-04-20 at 16.33.41.jpeg
    WhatsApp Image 2019-04-20 at 16.33.41.jpeg
    374,1 KB · Okunma: 14
Neden Ülkemiz diğer toplumları örnek almaz anlamış değilim.Bu başıboşluk ve vurdumduymazlık neden sizleri tartışma ortamına sokuyor ve birbirinizi kırıp incitiyor?Çok büyük bu sorunu bizler çözemeyiz.yurtdışına çıkmış olanlar sokaklarda başıboş bir tane köpek göremez.Ne yazık ki liyakatsiz,gereksiz yöneticilerimiz sayesinde güzelim ülkem bu hale geldi.sokaklar başıboş hayvanlar için yaşama alanı olamaz.Devlet kişilerin korunma ve güvenlik haklarını ivedilikle güvence altına almalıdır.hemen şimdi.:naslyany:

Geri