Sokak köpeklerine yanınızda su tabancası taşısanız bile işe yarıyor
Sokak köpekleri adı üstünde insalarlarla bütünleşmiş o mahallenin yaramaz çocuklarıdır onlar. Oyun ararlar. Dönen tekerlekleri kovalamak hobileri arasındadır. Bazen Araba tekerleride dahil. Çocukluğum arkadaş bulamayınca onlarla oynamakla geçti. Pendikte bol bahçeli bir mahale içerisinde geçti çocukluğum. Apartman çocuğu değilim yani. Bisiklet yavaş olunca daha bir odaklanıyorlar. Beylikdüzü Yakupluda evden işe işten eve sonbahar ilkbahar ve yaz aylarında dağ bisikletletiyle giderim. Bu sene yol bisikletine başlayacağım. Köpek konusunda sıkıntı. pazar günleri kimi fabrikalar inşaat şantiyeleri bahçeli villa sahipleri köpeklerini serbest bırakıyorlardı Ne de olsa insan yok diyorlar tatil ya. Bir süre sonra işi cıvıtıp hafta içide bırakmaya başladılar. . Bu bıraktıkları köpekler kurt köpeği, kangal tarzı köpekler. Köpekleri olmadığı yollardan gitsem trafiğe girme ve iki ayaklı mahlukatlardan zarar görme ihtimalı var yollar dar trafik o biçim. Köpekli yolu seçtim köpekler kovaladı tabi.
Sonra göt korkusundan sırtımda kılıç taşır gibi kalın bir aliminyum boruyu sırtıma aldım. Yokuş yukarı çıkıyorum. Çok uzak mesafeden inşaat şantiyesinden bir köpek koşa koşa yanıma geldi 20 sn falan sürmüştür. Kangal kırması büyükçe besili bir köpek. Hoşt diyorum gitmez . Höt diyorum gitmez. Üzerine yürüyorum gitmez. Baktım paçamı ısırmak için fırsat nasıl dalsam hesabı yapıyor fırsat kolluyor. Çıkarttım arkamdan boruyu. Isırırsan bende seni Zikerim hesabı. Köteği yemeden paçamın götümün tadına bakmak yok dedim.
Hayvan halen gitmiyor. Dedim kan çkacak anlaşıldı ilk darbe benden olsun. Tam köpeği burnuna sopayı patlatmak üzereydim bir araba geldi adam camdan kafayı çıkarttı ne dedi dersin yavşak. "Vur Vurr. Sağlamca yapıştır." Ulan yavşak dedim içimden çerez falanda istermisin ben köpekle boğuşurken çıtlarsın. Sopayı bu yavşağa patlayma isteği doğdu içimden. Ulan adam olda arabayı köpeğin üzerine sür kornaya falan basda köpek gitsin. Sonra karşı evden de bir adam çıktı. Neden sonra köpek çekti gitti insan sayısı 3 e çıktığı için sanırım. Köpeğe vursam birde köpeğin sahipleriyle ayrı bir kavga edeceksin işin o boyutuda var. Ben ne yaptım defalaca belediyeye şikayet ettim. Yeni yerleşime açılan şantiye alanları. Bahçesinde cins köpek besleyen bilinçsiz insanlar tehlike saçıyor. Bana en yakın trafiği sıkıntı olmayan yeşil alana gidiyim diye google map a baktım. Atladım arabaya gittim. Çatalca inceğiz de bile 2 tane doberman etrafımızı sardı. Gölet kenarında bir çiftlik sahibi salmış hayvanları. O itler yüzünden araba olmadan oradan geçemezsizniz. İnsanlar köpekleri boş yere zehirlemiyor arkadaşlar. İnceğiz göletine tek bisikletle gitmek sıkıntı bunu gördüm arabayla gittiğimde. İnceğiz göleti videom burada.
Bence bilmediğiniz köy yerleri ormanlık yerler gibi yerlerde ölmemek ve şah damarınızın kopartılmaması adına belinizde kılıflı bir bıçak taşımanızı öneririm. Köpek sizi altına aldığında saplarsınız üste çıkarsınız
Şehirde değil ama şehirde taşımayın . Memleket irticacı doldu güvenlik eskisi gibide değil. Geçen sene 2018 yazı benim iş arkadaşım bisikletle işe gelirken Yani Beykent den bisikletle Kavaklı Beylikdüzüne geliyor arkadaş evi Sefaköyde katlanır bisikletiyle metrobüs ile otobüsle geliyor. Yolda gelirken bunun kafasına minik taş atmışlar yol kenarında bankta oturan bir gurup. Arkadaş bisikletden inince 7 kişi dalmışlar arkadaşa. Cebinden bıçak çıkartıp çekmiş. Onlarda kemerlerini çıkartıp sallamışlar arkadaşın suratına suratına akşam vakti saat 19:00 gibi. Elinde bisikleti siper ede ede dayak yiye yiye gelmiş. Bıçak kurtarmış
Ağzı burnu kafası kulağı kan içinde katlanır bisikleti farı çamurluğu kırılmış halde işe girdi. Kendisini bu foruma üye edebilirsem edeceğim inanmazsanız ona sorarsınız ismi Nurettin
Polis karakoluna gitmeden önce dedim gidip bakalım olay yerinde kamera varmı. Giittik baktık ne bir kamera ne de bir işyeri kamerası var. Adamlar güzel yerde tezgahı kurmuşlar canları GTA oyunu oynarcasına adam dövmek istemiş
Arkadaş da yediği dayakla kaldı. Birde böyle iki ayaklı köpekler var arkadaşlar. Ben Bolu ormanlarında kampa gittiğimde pompalı tüfekle gidiyorum ateş yakıyorum çünkü ayı var kurt var. Şehirde bıçak ve silah taşımıyorum yasal olarak suçtur siz zor durumda kalırsınız. Benim gibi potansiyel tehlike varsa karizma çizilmeyecekse boru falan taşıyabilirsiniz :-D Gerçi inşaat biti artık taşımıyorum o boruyu :-D Doğa gezilerinde bıçak almakta fayda var. Kulaklarında belediye etiketi olan sokak köpeklerinden korkmayın. Arkadaş olun onlarla. Ama bu videoyu izleyin tenha bir yerde bu adamın durumunda kalmak istemezsiniz Allah rahmet eylesin toprağı bol olsun