Scudo Sports

Köprücü kemiğim kırıldı

Babamında kırılmıştı motordan düşünce. 1-1.5 Ay sargıda durması gerekiyo kaynaması için diğer ortopedi doktorlarınada danış. Babamın kırıldığında aldılar sargıya 1 ay sonra filan gitti doktora yamuk kaynamış dedi. Dik kaynamış kemik. Şimdi oynatıyo kolu filan ama kütür kütür sesler geliyo. Eskisi gibi olmaz kol. Kendini zorlamamalısın çok.

Scudo
@huseyindilek

Tamamen iyileştiğinizde sorun olacağını zannetmiyorum. Talihsiz kazalar için geçmiş olsun. Umarım dükkanın önünde otururken size çarpanlar gereken cezayı almışlardır.

Geçmiş olsun,Geçtiğimiz şubat ayında,bende sağ köprücük kemiğimi kırmıstım,inanılmaz ağrılar çekmiştim.2 ay kadar askı kullandım,Allaha şükürler olsun şimdi iyiyim.Fakat görünümde kemik çıkıntısı var.

Geçmiş olsun. Benimde köpürcük kemiğim kırılmıştı sol tarafım çökmüştü resmen.
Kımıldamamanı öneririm.Yamuk kaynarsa omuzun öne doğru yada arkaya doğru yatık olabilir.

öncelikle büyük geçmiş olsun. tip 2 diyabet zor bir hastalıktır ve biraz da diğer diyabetlerden farklı olarak yemek konusunda dikkat etmeniz çok önemli.
Meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeniz, yağlı şekerli yiyeceklerden uzak durmanız gerekmektedir, ki özellikle ekmek fazla tüketmemek de fayda var. Bence işinize daha erken dönebilmeniz için nasıl beslenmeniz gerektiğini bir beslenme ve diyet uzmanına görünmeniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır, en azından işin uzmanı onlar

Benim önerim, kemikte çabuk iyileşme sağlaması için kalsiyum destekli, protein ağırlıklı bir beslenmedir. Ayrıca sever misiniz bilmem ama, eskiler paça çorbasının kemik iyileşmesini hızlandırdığını söylerler. Bu arada, eğer hareketiniz kısıtlanacaksa emboli riskini de düşünerek (kanın akışkanlığını yüksek tutmak adına) bol bol su içmenizi de şiddetle öneriyorum. Acil şifalar dilerim.

Şu an bir sorunum yok kırıklara patin takıldığı için rahatım, önümüzdeki 1 seneyi sildim zaten, en çok bisiklete doya doya binemedim ona üzülüyorum.

Beslenme konusunda yorum yapamıycam.
Cok ama cok gecmıs olsun. allah sıfa versın.

Öncelikle çok geçmiş olsun."Ucuz atlatmışsınız" diyelim.Köprücük kemiği kırığı bir bisiklet klasiğidir.Ciddi düşüşlerin neredeyse % 80'i köprücük çıkık ya da kırığıyla sonuçlanır.Sırtüstü ya da yüzükoyun düşmektense,vücudumuzun verdiği doğal bir reflekstir bu.
Beslenme,kırıklarda ikinci planda olmalıdır.Öncelikle kırığa odaklanmalısınız ve özel bir tedavi aldığınızı varsayarak,yatış pozisyonunuza dikkat etmelisiniz.Zira bu tip kırık tedavisinde gece istemsizce dönüşlerde bile canınız yanabilir,yanmanın da ötesinde kırık bölgesi zarar görebilir.
Bir diğer önemli konu,ilk bir hafta kesinlikle kalabalık ortamlarda bulunmamalıdır.Kalabalıkta birinin size omuz atması son derece sıkıntı yaratır.Bunun yanı sıra iyi yönünden bakacak olursak,kaval ya da leğen kemiğinizin kırılmamış olması da işin "Ucuz atlatma" boyutu.
Diyabetinizin bu durumla bir ilgisi yok.Basit şekerlerden olduğu kadar,zaman zaman gözden kaçabilen birleşik şekerlerden de diabetinizin durumuna göre,mümkün olduğu kadar uzak durmanız gerekir.
Protein başta olmak üzere komplex vitaminler,özellikle de kalsiyum,kemiklerin kendisini onarması için gereklidir.

Nasıl bir bahtsızlıktır bu, tam iyileşecekken ikinci kazayla daha beter bir duruma düşmüşsünüz. Çok çok geçmiş olsun. Bir kurşun döktürün siz :) Umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşur, bir daha bu tarz bir kaza bela yaşamazsınız..

Diyabetlilerin beslenmesiyle ilgili bir site önerisinde bulunayım.. Besin önerileri, yemekler konusunda az buçuk fikir sahibi olursunuz belki. Sol menüde yer alıyor yemek tarifleri..

(link)

Çok geçmiş olsun umarım bu tür üzücü şeyler başta sizin olmak üzere kimsenin başına gelmez

Öncelikle geçmiş olsun . Yakın tarihte ben de köprücük kemiğimi kırdım. ilk 25 gün kütür kütür sen geliyordu çok normal. Şuan 1.5 ay oldu ve kemiğim gayet iyi. Şükür kayma olmadı. Askı yerine 8 bağlı kullanmanız gerek. Askı dediğiniz sanırım o. Bu kemik vücutta kolay kırılan bir kemik. Fakat embiriyonik dönemde en çabuk belirginleşen kemikmiş.

Bu arada aradaki sayfaları yeni okudum. 2. kaza çok kötü olmuş. Umarım en kısa sürede iyileşirsiniz...

Geçmiş olsun, en yakın zamanda iyileşirsiniz inşallah, Allah şifa versin. :(

İlginiz için teşekkürler, sol kolumu biraz olsun kıpırdatabiliyorum bu süreçte 2 kilo almışım, bu kırıklar benim dengeyi altüst edecek.

Bu sabah bende düştüm ve köprücük kemiğim kırıldı acil röntgen bunu gösteriyor ama ağrı acı yok şişme var nasıl bir şey anlamadım yarın ortopedi bakacak inşallah kolay iyileşirim

Geri