@İki teker bir dünya 8409
Hocam ben de yaşadım başımdan geçenleri yazayım ileride sorun yaşayan arkadaşlar da faydalansınlar.
Aşamalara gelecek olursam ;
1.doktor İlk müdahale eden doktor baktı bandaj uyguladı.Duruma göre düzelmezse ameliyat yapacağız dedi.(Çalıştığım için rapor süresi ve sonra tekrar rapor süresi oldukça endişelendirdi)
2.doktor bandaj kalsın sorun olmaz çok ciddi kırık değil ameliyat olmasan da olur dedi.
3.doktor ise çok gençsin basketbol yüzme bisikletten bahsediyorsun ileride bunlara tekrar devam etmek istersen ameliyat olmanı kesinlikle öneririm dedi.(Genç aktif spor yapan ve güzel örnekler veren doktordu )
Bu süre zarfında omuzum da size uygulanan bandaj da mevcut.
4. farklı doktordan randevu aldım aşamaları anlattım korkularımı dile getirdim bu işten para kazanmasam da sporu çok sevdiğimi eskisi gibi devam etmek istediğimi söyledim.Bandajı hemen söktü ertesi gün ameliyata aldılar.
Doktorumun ilk dediği şey aynı yer üzerine uzun bir süre darbe almamam konusuydu toplu taşımada vs epey bir korudum.
İmplant takıldı.Ameliyattan sonra aynı hizada duruyordu kemik Fizik tedaviyi doktorun vermiş olduğu görsellere göre evde yaptık ayrıca havuza da gittim .Havuz da kulaç atınca bir problem olduğunu hisseder gibi oldum...
Tekrar doktora gittim hareket kısıtlılığın yok implant yerinden çıkmış şu an ameliyat olmanı gerektirecek bir durum bulunmuyor dedi.
Daha sonra farklı zamanlar da 3 defa düşsem de çok şükür tekrar ameliyatlık bir durum olmadı.Ayrıca Kelle paça içip kendini yağlandırmaya hiç gerek yok demişti doktor bunu da not düşeyim.
4 sene geçmesine rağmen uzun süre o tarafa yatınca ağrı oluyor (sert zemin de)
Kemik diğerine göre az yukarıda duruyor.
Ağır sırt çantası takamıyorum direk kemiğe baskı olduğundan ciddi ağrı oluyor.
Aktif bisiklete biniyorum bisiklet üzerinde hiç sorun yaşamıyorum.Ayrıca mutlu oluyorum
Doktorum en az 2 sene ağırlık çalışma demişti.Fizik tedavi doktoru ise hayatından tamamen ağırlıkları çıkar demişti.(Tamamen çıkardım )
Çekilen röntgende ameliyat öncesi ve sonrası bariz fark var.Doktor hareket kısıtlılığına baktı sorun olmadığından dolayı ameliyat vs önermedi. dış görünüşte diğer omuzuma göre kemik yukarıda görünüyor.
237091 dosyayı görüntüle237092 dosyayı görüntüle237093 dosyayı görüntüle
Basit bir kırk gibi de görünse ömür boyunca kendini orada hissettirecek. En azından 4 senedir ben hissediyorum Bu Sabah 07:35 de sırt çantasını bıraktım halen sanki biri parmağıyla bastırıyor gibi hissediyorum.
Size tavsiyem bir kaç doktor daha gezip ona göre karar vermeniz. Tekrar geçmiş olsun Allah hepimizi beterinden korusun.