Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köprücü kemiğim kırıldı

değerli forumdaşlar sol elimle yazıyorum yazım yanlışlarım olabilir kusura bakılmasın hepinizin samimi yorumlarınızı iyi dilekleriniz için teşekkür ederim sizde sağolun varolun kimsenin başına gelmesin 1000 rakımlı dağ yollarından iniyorduk nefis keyifliydi karşıdan gelen araç virajı geniş aldı sanırım 45 km hızım vardı biraz sağa kaçayım derken mıcıra girdik ön lastik kaydı ve ne olduğunu anlamadan sağ kol üzerine düşmüşüm kask yere sürtünmüş kafanın arkasında sıyırıkla atlattık son sözüm MICIR CİNAYETTİR....

Çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim Allah'tan.

Benim sürüş esnasıda yapmaya çalıştığım şey riskleri en aza indirmeye gayret etmek oluyor. Eğer dağ yolunda gidiyorsam her an önüme kaçamayacağım taş vs. gibi bir engel çıkabileceğini, bunu atlatabilecek hızda olmam gerektiğini tembihliyorum. Sizin bu kazanız benim için de ders niteliğinde oldu.

Kazasız pedallamalar :)

• Beğen
Tepkiler: Bike Storm 09
Scudo
@İki teker bir dünya 8409 nasıl oldunuz? kırığın durumu iyimi? Nasıl bir tedavi doktor?
Sağolun iyiyim ilk gün sargı vardı , pazartesi ortopedi doktoru gördü röntgeni , medikalden 8 bandlı askı kullanacaksın dedi. Aldık 3 gündür kullanıyorum gece yatarken sadece pozisyonunuzu iyi almanız gerek yoksa kırığın üstüne hafif bir etki ile bile acı hissediliyor yatarken kalkarken yardım almak gerekiyor. Kemiğin kırıldığı yerden kaynama konumunda karşılıklı sabit kalması gerekli bunun haricinde çokta ağrısı olmayan bir kırıkmış bu da bir tecrübe oldu yani. Bir hafta sonra tekrar kontrol olacak nasıl kaynadığına dair artık et haşlama , kemik suyu , ayak paça , kelle paça yemeye özen gösterilecek besleme olarak birde kırık olan tarafın koluyla az hareket etmeye özen gösterip iyileşicez inşallah...

Geçmiş olsun. 8 bandaj ile tedavi ediliyor. 4-5 hafta dikkat etmeniz gerekir. Çok kötü bir kırık değil ise kendi kendine kaynıyor. Çocuklarda daha çabuk oluyor ama sanırım yaşa göre iyileşme gecikebiliyor.

efendim hocam birşey mi dedin...
konu sahibi arkadaşa çok geçmiş olsun benim kırık üzerinden 3 yıl geçti bazen omzu zorladığımda veya üzerine yattığımda hala sızlar...
e4c98534-3d59-4bf3-98d2-95bf7935f624.jpg

@Snr U size de çok geçmiş olsun. Maalesef ortopedik rahatsızlıklar ömür boyu yakasını bırakmıyor insanın. Sanırım sizde kemik bütünlüğü bozulmuş ve operasyon geçirmişsiniz. Tekrar tekrar geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: cember3454
@İki teker bir dünya 8409

Hocam ben de yaşadım başımdan geçenleri yazayım ileride sorun yaşayan arkadaşlar da faydalansınlar.

Aşamalara gelecek olursam ;

1.doktor İlk müdahale eden doktor baktı bandaj uyguladı.Duruma göre düzelmezse ameliyat yapacağız dedi.(Çalıştığım için rapor süresi ve sonra tekrar rapor süresi oldukça endişelendirdi)
2.doktor bandaj kalsın sorun olmaz çok ciddi kırık değil ameliyat olmasan da olur dedi.
3.doktor ise çok gençsin basketbol yüzme bisikletten bahsediyorsun ileride bunlara tekrar devam etmek istersen ameliyat olmanı kesinlikle öneririm dedi.(Genç aktif spor yapan ve güzel örnekler veren doktordu )
Bu süre zarfında omuzum da size uygulanan bandaj da mevcut.
4. farklı doktordan randevu aldım aşamaları anlattım korkularımı dile getirdim bu işten para kazanmasam da sporu çok sevdiğimi eskisi gibi devam etmek istediğimi söyledim.Bandajı hemen söktü ertesi gün ameliyata aldılar.

Doktorumun ilk dediği şey aynı yer üzerine uzun bir süre darbe almamam konusuydu toplu taşımada vs epey bir korudum.

İmplant takıldı.Ameliyattan sonra aynı hizada duruyordu kemik Fizik tedaviyi doktorun vermiş olduğu görsellere göre evde yaptık ayrıca havuza da gittim .Havuz da kulaç atınca bir problem olduğunu hisseder gibi oldum...
Tekrar doktora gittim hareket kısıtlılığın yok implant yerinden çıkmış şu an ameliyat olmanı gerektirecek bir durum bulunmuyor dedi.
Daha sonra farklı zamanlar da 3 defa düşsem de çok şükür tekrar ameliyatlık bir durum olmadı.Ayrıca Kelle paça içip kendini yağlandırmaya hiç gerek yok demişti doktor bunu da not düşeyim.
4 sene geçmesine rağmen uzun süre o tarafa yatınca ağrı oluyor (sert zemin de)
Kemik diğerine göre az yukarıda duruyor.
Ağır sırt çantası takamıyorum direk kemiğe baskı olduğundan ciddi ağrı oluyor.
Aktif bisiklete biniyorum bisiklet üzerinde hiç sorun yaşamıyorum.Ayrıca mutlu oluyorum :)
Doktorum en az 2 sene ağırlık çalışma demişti.Fizik tedavi doktoru ise hayatından tamamen ağırlıkları çıkar demişti.(Tamamen çıkardım )
Çekilen röntgende ameliyat öncesi ve sonrası bariz fark var.Doktor hareket kısıtlılığına baktı sorun olmadığından dolayı ameliyat vs önermedi. dış görünüşte diğer omuzuma göre kemik yukarıda görünüyor.
1.JPG2.JPG3.JPG
Basit bir kırk gibi de görünse ömür boyunca kendini orada hissettirecek. En azından 4 senedir ben hissediyorum Bu Sabah 07:35 de sırt çantasını bıraktım halen sanki biri parmağıyla bastırıyor gibi hissediyorum.

Size tavsiyem bir kaç doktor daha gezip ona göre karar vermeniz. Tekrar geçmiş olsun Allah hepimizi beterinden korusun.

Allah beterinden korusun, ortopedik problemlerden çok çekiniyorum. Sene basında babamda düşme yaşadı. Omzu çıkIp, dirsek ve bilek kırlmıştı. 2 operasyon geçirdi, hala sabahları kasılma olmasından şikayetçi.

Bende dirseği çatlattım geçtiğimiz ay, alçıdan sonra hergün yüzerek güçlendirmeye calıstım. Ufak zorlamalarda hala kendini hissettiriyor.

• Beğen
Tepkiler: CeCeKa
geçmiş olsun. Allah şifalar versin. geçen sene ben de düştüm bisikletten. bir kablonun üzerinden geçerken bir anda kendimi yerde buldum. kafam sola doğru yere çarptı. Allahtan kaskım vardı. yoksa daha fena olabilirdi. Çok şükür bir yerime birşey olmadı. O günden sonra en kısa süreli kullanımlarımda bile kask takıyorum. Kask muhakkak takılmalı.

@İki teker bir dünya 8409

Hocam ben de yaşadım başımdan geçenleri yazayım ileride sorun yaşayan arkadaşlar da faydalansınlar.

Aşamalara gelecek olursam ;

1.doktor İlk müdahale eden doktor baktı bandaj uyguladı.Duruma göre düzelmezse ameliyat yapacağız dedi.(Çalıştığım için rapor süresi ve sonra tekrar rapor süresi oldukça endişelendirdi)
2.doktor bandaj kalsın sorun olmaz çok ciddi kırık değil ameliyat olmasan da olur dedi.
3.doktor ise çok gençsin basketbol yüzme bisikletten bahsediyorsun ileride bunlara tekrar devam etmek istersen ameliyat olmanı kesinlikle öneririm dedi.(Genç aktif spor yapan ve güzel örnekler veren doktordu )
Bu süre zarfında omuzum da size uygulanan bandaj da mevcut.
4. farklı doktordan randevu aldım aşamaları anlattım korkularımı dile getirdim bu işten para kazanmasam da sporu çok sevdiğimi eskisi gibi devam etmek istediğimi söyledim.Bandajı hemen söktü ertesi gün ameliyata aldılar.

Doktorumun ilk dediği şey aynı yer üzerine uzun bir süre darbe almamam konusuydu toplu taşımada vs epey bir korudum.

İmplant takıldı.Ameliyattan sonra aynı hizada duruyordu kemik Fizik tedaviyi doktorun vermiş olduğu görsellere göre evde yaptık ayrıca havuza da gittim .Havuz da kulaç atınca bir problem olduğunu hisseder gibi oldum...
Tekrar doktora gittim hareket kısıtlılığın yok implant yerinden çıkmış şu an ameliyat olmanı gerektirecek bir durum bulunmuyor dedi.
Daha sonra farklı zamanlar da 3 defa düşsem de çok şükür tekrar ameliyatlık bir durum olmadı.Ayrıca Kelle paça içip kendini yağlandırmaya hiç gerek yok demişti doktor bunu da not düşeyim.
4 sene geçmesine rağmen uzun süre o tarafa yatınca ağrı oluyor (sert zemin de)
Kemik diğerine göre az yukarıda duruyor.
Ağır sırt çantası takamıyorum direk kemiğe baskı olduğundan ciddi ağrı oluyor.
Aktif bisiklete biniyorum bisiklet üzerinde hiç sorun yaşamıyorum.Ayrıca mutlu oluyorum :)
Doktorum en az 2 sene ağırlık çalışma demişti.Fizik tedavi doktoru ise hayatından tamamen ağırlıkları çıkar demişti.(Tamamen çıkardım )
Çekilen röntgende ameliyat öncesi ve sonrası bariz fark var.Doktor hareket kısıtlılığına baktı sorun olmadığından dolayı ameliyat vs önermedi. dış görünüşte diğer omuzuma göre kemik yukarıda görünüyor.
237091 dosyayı görüntüle237092 dosyayı görüntüle237093 dosyayı görüntüle
Basit bir kırk gibi de görünse ömür boyunca kendini orada hissettirecek. En azından 4 senedir ben hissediyorum Bu Sabah 07:35 de sırt çantasını bıraktım halen sanki biri parmağıyla bastırıyor gibi hissediyorum.

Size tavsiyem bir kaç doktor daha gezip ona göre karar vermeniz. Tekrar geçmiş olsun Allah hepimizi beterinden korusun.
Evet bu şekilde bir sakatlanma yaşayan tüm takipçiler için güzel detaylar paylaşmışsınız teşekkürler. Benimki çok şükür ki problemli bir kırık değil ben özellikle ameliyat gerekir mi hocam ? diye sordum ısrarla yooo dedi kolay kaynıyacağını söyledi röntgende elimde yok hastenede pazartesi bir hafta olunca tekrar kontrol edeceğiz mesela şu anda üçüncü gün klavyeyle yazabiliyorum inşAllah hep iyiye giderek toparlıcaz iyi dilekleriniz için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: CeCeKa
Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşallah.

• Beğen
Herkese geçmiş olsun

• Beğen
@Snr U Hocam büyük geçmiş olsun, o metal parça yı görünce içim titredi rabbim kısa zamanda iyileşmeyi nasip etsin inşallah. Bu arada kollagen desteği ile kırık iyileşmesi hususunda bayağı bir literatür gezdim etkisi yok denecek kadar az. Tekrar geçmiş olsun dilerim.

• Beğen
Geçmiş olsun efendim. “D vitamini” nizi kontrol ettirip eksiğiniz varsa tedavinizi alınız. Aşırı olmayacak şekilde magnezyum ve kalsiyum desteği alabilirsiniz. Protein ağırlıklı beslenmenizi de tavsiye edebilirim. Ancak şunu da belirtmem gerekiyor. Mesela kalsiyumdan fazla fazla almak, proteini fazla fazla almak hiçbir işe yaramaz. Vücut kullanamadığı şeyi zaten böbrekler veya barsaklar üzerinden atar. Hatta fazla fazla almak karaciğer ve böbreğe ekstra yük dahi yaratabilir. Onun için düzenli ve dengeli beslenmek önemlidir.
Toparlayacak olursan en ciddi tavsiyem D vitamininizi kontrol ettirmeniz olur.
Tekrardan geçmiş olsun .

Geri