Scudo Sports

Kösele Sele Gs-17 İris önerir misiniz?

oguz169

Forum Demirbaşı
Tepki
463
İsim
OGUZHAN
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhabalar, uzun süreli turlarımda yaklaşık 40-50 dk sonra başlayan bir kuyruk sokumu ağrısından yana bir şikayetim var. Kilolu biriyim fakat bu ağrıdan dolayıda bisikletten soğumak istemiyorum. Turlardan sonra 2-3 gün dinlenmezsem ağrı geçmiyor.
Sele yukseklik ayari, ileri geri vs ayarlarını denedim olmadi jelli sele kilifi pedli tayt vs denedim yine olmadi sonrada brooks marka seleleri gördüm. Anladığım kadariyla bir sure kullaninca keniklerinizin seklini aliyormus ve uzun vadede rahatlik sagliyormus fakat fiyatlarina bakinca bana gore olmadigini fark ettim. Sonradan konu içinde birkac kisinin bu kösele seleden bahsettiğini ve brooksa alternatif olabilecegini okudum fiyatida brooksdan uygun gibi.
Bu seleden kullanan ve bu tip sikayetleri olan kisiler varmidir aramizda acaba. İsime yarayacak , şikayetlerime derman olacak birşeyse almayi düşünüyorum.

Scudo
Rahatsızlığınızın sebebi seleden ziyade kıl dönmesi problemi olabilir mi?
Muayene olmanızda fayda var.

@Seymour Glass
Kıl donmesi değil. Bisiklete bindikten sonra oluşuyor ağrı. 2 gün ara verince düzeliyor fakat ara vermeden ertesi gün tekrar binince en fazla 20-30dk dayanabiliyorum.
20-25km lik turlarda bir sikinti olmuyor fakat sanirim uzun turlarda kilomdan dolayi bir agru olusuyor. Genelde 45-50 km yi aştıktan sonra başlıyor ağrı

Bu tip ağrılar bir çok sebepten olabilir. Vücudunuza vakit vermelisiniz. 45-50 km yi geçtikten sonra ağrı başlıyorsa şimdilik bu mesafeleri geçmeyin.

Kösele sele ile ilgili yorumları bende merak ediyorum:)
+takip

Önce biskletinizin ergonomisini denetleyin derim ben de.

Ayrıca eğer düşmüşseniz bir zaman, kuyruk sokumunda eklem kaymış olabilir. Bi arkadaşımın başına gelmişti. Hekime görünmenizi tavsiye ederim. Tabi iyi bi hekim nerden bulunur orası muamma

@Cem cm
Düşme vs yok bindigim yerler de zaten duz asfalt
Sadece bisiklet sürdükten sonra oluşan bir ağrı
@hayatçokgarip
Eve brookslarda kosele o yuzden alternatif olarak düşünülebilirmi diye merak ettim kalite farki cok degilse fiyatı acisindan dusunuyorum.

@oguz169
kalite farkı olacağını sanmıyorum.
tek fark kıçınızda brooks yazmayacak olması. ve vaaay brooks mu kullanıyon? diye soranlara sürekli olarak, yok bu iris diye açıklama yapacak olmanız.
cevap olarak, aynı brooksa benziyor ama ya...
siz de yine , evet zaten malzeme ve kalite olarak aynı ama bu daha ucuz, diyeceksiniz.
karşıdaki de , hımmm diyecek, içinden allahın fakiri diye geçirirken... :komik:

• Beğen
Tepkiler: oguz169
Alacağınız sele de çok ucuz bir model değil. Ben paranızı riske atmayın ve Brooks alın derim. Üstelik bu kadar ciddi bir ağrı çekiyorken.

Şöyle bir kullanıcı yorumlarına ulaştım (link)

Merhaba,

Kuyruk sokumunda oluşan acı, pedala yanlış basmanızdan da kaynaklanıyor olabilir. Sele çok yüksek ayarlanmış ve pedal çevirirken sağ ve sola kayıyor olabilirsiniz.
Genelde uyluk kemiklerinin üst bitim noktası ve leğen kemiklerinin iki yanında oluşan ağrılar sele ile ilgilidir. Bence seleye o kadar para vereceğinize bir doktora danışın, alacağınız sele ile de çözüm bulamayabilirsiniz.

Sırt ve bel kaslarınızı güçlendirmenizi tavsiye ederim. Sırtınızda çanta taşıyorsanız, ağırlık ve terleme konusunu da göz önünde bulundurun. Geçmiş olsun...

• Beğen
Tepkiler: oguz169
@oguz169 , hala sürüyor musunuz, durum nedir, kilonuz kaç?

Ayrıca kösele deri brooksun aynısı gibi görünüyor, alınabilir.

@Cem Tunç merhaba evet hala sürüyorum.konuyu başlattığım zamanlar bisiklete yeni baslamistim sanirim onun hamligiyla bir agri oluyordu fakat suan bir sikinti yok. Kilom ayni 115 :). Artık 70-80km lik turlara rahat rahat cikabiliyorum 3-4 saat surmeme ragmen bir olumsuz durum yasamadim ertesi günlerde sikinti olmuyor. Hala bisikletimin orjinalinde gelen seleyi kullanıyorum degistirmedim.

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
Geri