Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kötü bir alışkanlık

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.601
Şehir
Konya
Kötü bir alışkanlık: Kızgınlık

Gözlemler ve araştırmalar kızgınlık duygusunu abartmanın, sık tekrarlayıp uzun sürdürmenin sağlığı özellikle de kalp-damar sağlığını bozduğunu gösteriyor. Kızgınlığı öfke ve hiddet noktasına taşıyanlarda kalp krizleri, inmeler, kalp-ritim bozuklukları daha sık görülüyor. Bu "huysuz" insanlarda hazımsızlık, şişkinlik, gaz, kramp şeklinde sindirim bozuklukları ile kaşıntılı cilt döküntülerine daha sık rastlanıyor. Kızgınlık özellikle erkekleri ilgilendiren bir sorun. Kadınlarda daha seyrek görülüyor. Erkekler kuyrukta önüne birinin geçmesi, trafiğin kısa bir süre tıkanması ya da bekleme salonlarında sürenin biraz uzaması halinde kolayca kızgınlık ve öfke nöbetlerine kapılabiliyor. Yani erkekler kızgınlık konusunda daha riskli durumdalar. Kızgınlığın sanıldığı gibi genetik bir kökeni filan yok. Tamamen edinsel yani sonradan kazanılan bir alışkanlık! Davranış değişikliği tedavileri ile bu kötü alışkanlığı bırakmalısınız.
Klinik Psikolog İlknur Yılmaz
(link)
 
Scudo
Aynen bende de var çok kızgınlık:boese157: yogaya başladım faydası oluyor ama en güzeli bisiklete binmek
 
çok çabuk kızan biriyim.... olup olmadık her yerde,napıcağımıda bilmiyorum :(
 
Kızgınlığa karşı bir reçete rica etsek? Yemeklerden 2 saat sonra bisiklete binmek olabilir mi acaba?

Şaka bir yana sanırım asıl gizli tehlike "stres" denen modern çağın sinsi belası. Kızgınlık bir çeşit stresi mi getiriyor? Aslında bir yandan da içine üzüntüyü atma dışarı vur sinirini, boşalt içini derler eskiler :) Sanırım burada önemli olan ölçü ve dışarı boşalma biçimi değil mi?

Neyse alanımız değil biz yine de Mevlana çizgisinden ayrılmayalım, baktık kızıyoruz pedala kızalım ve pedalı kızartalım :)

Teşekkürler, yeni bilgiler bekleriz.
 
  • Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
Ben bisiklet üzerindede çok kızıyorum.Beni sıkıştıran araçlara,sinyal vermeyenlere,bisikleti araçtan saymayıp önüne atlayan yayalara.Bu liste uzar gider.
 
Ben bütün kızgınlıgımı pedala veririm:) Çok yararını görüyorum.. bi çeşit bagımlılık sanırım:D
 
Çabuk sinirlenen huysuz bi kişiyim..
Çok denemeler sonucunda bisikletin en rahatlatıcı şey olduğunu anladım..
 
Bisiklete binerken bisiklet yolundan yürüyen insanlara çok sinirleniyorum.İnsanlar için 4-5 katı fazla yol ayrılmış ama insanımız yürümek için bisiklet yolunu tercih ediyor hala :mad:
 
@Can Sonbay

hiç ekmek yememenin sinirsel böyle bir problem yarattığını duymuştum hatta denedim 2 hafta hiç ekmek yemedim hamur da yok (rejim için) sinirli bir herif oldum normalde sakinken
 
herkese selam
kızmak sinirlemek
Mesut beyinde söylediği gibi edinilen bir duygu
nasıl ediniyoruz
çevreden ve aileden
tüm bunlarda belli bir yaşa geldiğimizde inanç,düşün ve yargı sistemimizi oluşturuyor
neymiş bu sistem?
kız arkadaşına sarkarsa yok et daha erkek olursun
annene küfür edilirse, öldür
yolda araç önüne kırarsa seni öldürmeye çalışıyor demektir bağır
önündeki yemeğini aldı, yok et!
tüm bu davranışlar öğrenilmiş davranışlardır
ama biz bunları öğrenirken nedenlerini sorgulamayız
eğer kızgınsak sinirlerimize hakim olamadığımızı düşünüyorsak bence kendimize bakalım sinirlendiğimizi farkettiğimiz zaman bunun yerine merak duygusunu koyabiliriz
şimdi neden sinirlendim gibi
yada beni sinirlendiren göremediğim ne vardı gibi
insan düşünme şeklini değiştirebilme yetisi sahiptir.
saygılarımla
 
İnsanlara değil de düşüncelere dikkat etmeye başlarsak, kızmaya değil de düşünmeye başlarız.
İnanırsak olur bence. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: sertel
Ben çok fazla kızan biri değilim ama tabi insanım bende arada kıza biliyorum kızdığım zaman kırıcı olabiliyorum.Kızınca giyinirim KÜHEYLAN(bisikletim)ın yanına inerim ya dertleşirim yada binerim turlarım o zmn sinirim geçior daha sakin ve mantıklı düşünebiliyorum.
 
abi güzel bir konuya değinmişsiniz tskr. ederim bende şunu eklemek istiyorum kızgınlık gerilim stres halidir öğrendiğim kadarı ile gerilim halinde vcut kortizol hormonu salgılıyor bu hormon insanı her an kaçma karşı koyma refleks ve tepki verme gibi duyularını güçlendiriyor fakat bunu yaparken bazı organların çalışmasını engelliyor vücudu olması gerektiğinden fazla yoruyor metobolizmayı zorluyor vcuttaki proteinleri yıkıama uğratıyor büyüme hormanunu olumsuz etkiliyor aslınada ben bu araştırmayı vcut geliştirme sporu ile uğraştığım için yaptım ve paylaşmak istedim kızgınlık,gerilim,öfke,stres kas gelişimini olumsuz etkiliyormuş ayrıca çocuk gelişiminide olumsuz etkiliyor zaten halk arasındada derler ya filancanın çocuğu çok sinirli uyumsuz fesadından büyüyememiş aslında bu şekil davranış bozuklukları gösteren çocukların mutlaka ailesi tarafından ilgi gösterilmesi pisikolojik tedavisinin yaptırılması gerekli çocuğun gelişimini olumsuz etkiliyor
 
bende resmen tikler falan başlar rengim değişir yakında dumanlarda çıkmaya başlayacak sanırım
 
Geri