Scudo Sports

Krank Kolu

MertSayın

Daimi Üye
Tepki
196
Selamlar,
170mm, 172.5mm ve 175mm gibi krank kolu seçenekleri var. Boyumuza uygun krank kolu nasıl seçilir? Kendim için örnek vermek gerekirse 180cm boyundayım ve elimde 12/25 ruble mevcut. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Scudo
İlk olarak yüksek kadans mı çevirmeyi tercih ediyorsun yoksa güç mü?

Eğer yüksek kadans ise tercihin 172.5 yada 175 güç çevirmek istiyorsan da 175 i tercih etmelisin.
krank boyu üst bacak uzunluğuna göre belirlenir teorik olarak
senin boyun için ideal olan 175 tir...

• Beğen
Tepkiler: MertSayın
Boyla ilgili net bir seçenek yok sanırım.. Biraz kişisel tercih meselesi deniyor. Neticede yarıçaptaki 0,5 cm lik pay hissedilebilecek bi fark değil gibi.
Ayrıca genel olarak söylenen, kol uzunluğu arttıkça torkun arttığı yani az da olsa yokuşlarda kolaylık sağladığı, kısa kolun da düzenli pedal çevirmeye faydası olduğu.
Yokuşu bol ve dik olan yerde yaşıyorsan uzun kollu tercih etmen faydana olabilir. (En düşük vitesin bile sert geldiği durumlarda)

Ayrıca boy ile ilgli olarak, kran kolu yere paralel konumda iken diz ile pedalın aynı hizada olması gerekir deniyordu ya da buna benzer bişeylerdi tam hatırlayamadım, eğer yanış ise diğer arkadaşlar düzeltirse sevinirim..

Teşekkür ederim arkadaşlar, yaptığınız açıklamalar ve verdiğiniz link merakımı giderdi :) Seçimimi 175mm'den yana kullanmaya karar verdim.

Arkadaşlar bir projem için, metre ile ölçtüğüm krank kollarının aralığını esnetme yoluyla arttırmak istiyorum. Yaklaşık soldan 1.5cm, Sağdan 1.5cm olacak şekilde istiyorum. Önerileriniz neler? Not:
Kolların malzemesinin aliminyum ya da çelikten hangisi olması daha iyi olur?
IMG_20240831_195153_edit_387680025186677.jpg

Bence öyle bir şey yapma!
1. Metal yapısında çatlama ve kaplamalarında atma olur.
2. Esneterek pedalların yere paralel olan pozisyonunu bozarsın.
3. Aynakolun geçme kare göbeğini bozarsın, gevşeme veya çatlak olabilir.

Şu şekilde pedal bağlantısı uzatıcılar var, işini görür diye düşünüyorum:

(link)

Şu şekilde pedal bağlantısı uzatıcılar var, işini görür diye düşünüyorum:

(link)
Sağolun ama. Maalesef çözüm değil. Kırmızı çizgiyi mil olduğunu düşünün. Demir bir parça olacak orda. Yani içten kollarının arasının geniş olması lazım. Bisikletciye sordum, esnetmede aluminyum kırılır yapma dedi. Çelik-demir aynakollar esneyebilir dedi. Çözüm bulmam lazım.

IMG_20240903_154602.jpg
Bence öyle bir şey yapma!
1. Metal yapısında çatlama ve kaplamalarında atma olur.
2. Esneterek pedalların yere paralel olan pozisyonunu bozarsın.
3. Aynakolun geçme kare göbeğini bozarsın, gevşeme veya çatlak olabilir.
Sağolun.
2. Bahsettiğiniz sorun için kolun ilk aşağıdan esnetip sonra ustte sadece pedal yerini esnetme yapabilir miyim kafamı kurcalıyor.
3. Milden söküp mengene bağlayarak onleyebilirim miyim?
1. Cok az bir esnetme yapar m? 1.5 cm çok az geliyor kulağa

Bu isi aynakolla degilde orta gobegi modifiye ederek cozebilirsiniz gibi duruyor. Orta gobeginiz karemil veya oktalink ise tabi.

Sağolun ama. Maalesef çözüm değil. Kırmızı çizgiyi mil olduğunu düşünün. Demir bir parça olacak orda. Yani içten kollarının arasının geniş olması lazım. Bisikletciye sordum, esnetmede aluminyum kırılır yapma dedi. Çelik-demir aynakollar esneyebilir dedi. Çözüm bulmam lazım.

321173 dosyayı görüntüle

Sağolun.
2. Bahsettiğiniz sorun için kolun ilk aşağıdan esnetip sonra ustte sadece pedal yerini esnetme yapabilir miyim kafamı kurcalıyor.
3. Milden söküp mengene bağlayarak onleyebilirim miyim?
1. Cok az bir esnetme yapar m? 1.5 cm çok az geliyor kulağa
Herhangi bir esnetme tabii ki yaparak deneyebilirsiniz. Kimse tavsiye etmez, 1.5 santim en uçtan az gibi görünür ama ek noktasında ciddi strese sebep olur. Onun yerine milin göbeğe bağlantı yerine pul atabilirsiniz. Yine de yeterli gelmez ama çok zor

(link)

Böyle birşey işinizi görür mü?

(link)

Böyle birşey işinizi görür mü?
Keşke olsa. Fat bike kadro kalın olduğu için mil uzun doğru, ama mil üzerindeki kartuş arasıda uzuyor. Benimde dahil, Çoğu biskilette kartuş arası 68mm oluyor. Screenshot_20240903_225609_com.android.chrome.jpg
Screenshot_20240903_225933_com.android.chrome.jpg
Bu isi aynakolla degilde orta gobegi modifiye ederek cozebilirsiniz gibi duruyor. Orta gobeginiz karemil veya oktalink ise tabi.
Karemil. Zor olacak piyasada öyle bir ürün yok gibi. Parça Üretme işine girmeliyim gibi.
Herhangi bir esnetme tabii ki yaparak deneyebilirsiniz. Kimse tavsiye etmez, 1.5 santim en uçtan az gibi görünür ama ek noktasında ciddi strese sebep olur. Onun yerine milin göbeğe bağlantı yerine pul atabilirsiniz. Yine de yeterli gelmez ama çok zor
Sağolun. Gerçekten bu kadar esnemezligin zor olduğunu bilmek şaşırttı beni. Elime bir done olarak mil alıp sağlam bir tornacıya uğramam gerekiyor galiba.

Son düzenleme:
Merhaba ;
170 mm krank koluna ihtiyacım var sağ ve sol nerden bulabilirim..aynakolum shimano 105 5800 50/34

Merhaba ;
170 mm krank koluna ihtiyacım var sağ ve sol nerden bulabilirim..aynakolum shimano 105 5800 50/34

Teknik olarak sol ve sağ kolu birlikte aldığınızda ayna dişliler hariç tüm krankı almış oluyorsunuz.

1727547476833.png
(link)

Sol kolun parça kodu Y1PH98030 ((link))
Sağ taraf yedek parça olarak ayrıca satılmıyor, çünkü o ana ürün, sadece aynakol olarak alındığında içinde geliyor.

O nedenle 170 mm aynakol alıp dişlileri yedekte tutabilirsiniz. 5800 ile de sınırlı değilsiniz tabii.

Geri