Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kron bisiklet hakkında sorular, cevaplar ve öneriler.

Scudo
Ben tartarken kilidi üstünde tartmışım. Aşağı yukarı kilidin 1 kg olduğunu düşünürsek Kron XC250 14 kg ağırlığında.

Bu forumdaki yazılanları imrenerek okuyorum, bana da bulaştı bisiklet virüsü :) gerçi zaten vardı .. Her neyse bu sorunun cevabını doğru bisikleti seçmeden önce ben de öğrenmek istiyorum.

HD

Hayırlı olsun. Ben üzerindeki Rubena Cobra'yı 1500 km kadar kullandım, 4 sefer patladı. Hepsi de çivi gibi sivri cisimlerden kaynaklandı. Camın üzerinden geçsem de kesilmedi hiç lastik.

Teşekkür ederim Ömer K.
Ben satıcam bu bisikleti, öyle gözüküyor :)

Yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaşımda 2010 ya da 11 modeli var bu bisikletin. Gayet memnun kendisi.

Ayrıca; bazı maşalarda kilitlense bile çok az bi pay olduğunu %100 kilitlenmediğini (yoldaki taşlar vb. için) okumuştum bir yerde.
Maşanızın kondisyonu ne durumda bilmediğimden sizinki için bir yorum yapamam ama bu bir arıza olmayabilir, aksine dediğim gibi bir özellikdir belki de. :)

@Abdullah T.

3 sene önce açılmış bir konu olduğunu görmediniz sanırım.

@Berke Kazankaya

Görmemişim k.b 3 senede baya yükselmiş tabi 3 sene önceki xc 4000 değil

Kronun kendi sitesinde 29 jant HD Kron XC 500 e baktım. Bir fark gözüme çarptı.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/08/21/31bbf824b82047dbe1713c8d02635193.jpg

Acaba jant boyutu farkindan mi??

@Mert C.

Onla ilgisi yok iki kadronun da 18" oldugunu dusunelim 29" teker daha buyuk, kadro yerden daha yuksek olacagindan ust boru 26 ya gore daha egimli olur tum 29 larda boyledir 21" 29 kadrosu bile 26 ya gore egimli. Tamamen teker boyutuna bagli. 26 daha kucuk oldugundan biraz daha dik bir aci kullaniliyor. Hem biraz daha dik kadro hem de 29 teker olursa 2 metre boy gerekir herhalde. :)

@Berke Kazankaya

siteye göre iki fotoğraf da 29er kron xc500'e ait. bu bilgide yanlışlık yoksa bu açı farkının sebebi kadro boyudur.
(link)

bu açı farklılığı aynı kadro boyu ve farklı jant boylarıyla da olabilir, ama aynı jant boyu ve farklı kadro boyuyla da olabilir...
iki metre boyu olanlar için de bisiklet üretiliyor. l boy 29er bisiklet olamaz sizin mantığınıza göre.

Bu Kron'un sitesinde her sey yanlis... Zaten burada arkadasin koydugu resimlerde 1. nin 29 2. nin 26 oldugu cok net ortada.

Geri