Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kron bisiklet kadro, maşa, model vb. konular hakkında

Ömür boyu garanti yasal sınır ile belirtilen ömürdür. Genelde 7 yada 10 yildir bu kadrolarda karbonlarda ise 5 yildir cogunda
Yani hizmet ömrudur bahse konu olan, buradan karbonun ömrü kısa olduğu sonucuda çıkıyor.

Scudo
Ben de arkadaşa diyecektim, bu bisikletler atla-zıpla için değildir.Köşede şomine gibi duracak.ya market bisikleti alınacak yada bi kamyon para dökülüp bisiklet firma sahiplerini yalı sahibi yapacak para vereceksin ama yinede önce kullanıcı suçlanacaktır.hele kron ile ayağa hiç kalkmiyacaksın, adam seleyi boşunamı koymuş.( hele 1000 seridi daha kırılgan diyorlar)

Ben bugüne kadar nasıl kıramadığımı anlayamıyorum. Belki zayıf olduğum içindir ama sıra bana da gelecek gibi. :)

Merdiven falan inmeyelim o Zaman mazallah elimize alırız kadroyu sonra:)

Servis garanti dışı kullanıcı hatası dedi. Bisikletle atlayıp zıplasam kırılsa neyse de bir sabah uyandığımda değil elbet. Bi gıcırtı geliyordu sele sandım sele yıpranmıştı ve fazla esniyordu bisikletçi de seleden dedi değiştirdim. Yine devam etti kilidi takarken farkettim bi an sonra cevap gelmesi 3 haftayı buldu diğer servislerden hafta da yeni kadro geliyor,değiştiriyorlar. Kron A yaklaşmam bidaha gibi ama öncesine kadar memnundum diyebilirim.

Ben de kron kullaniyorum.anlatmaya gerek yok.pismanim.alinacak marka degil.

@Asusmune
Sn Asusmune

Bisiklet üreticileri şikayetvar sosyal paylaşım sitesinde müşterilerin şikayetlerine cevap dahi vermiyorlar.
Bu endüstri çok gerçekten çok şaşırtıcı. Bir sorun halinde "kullanıcı hatası" gerekçesi ile ürün incelemeye gerek duyulmadan hüküm kesilebiliyor.

Ben sizin "ya market bisikleti alınacak yada bi kamyon para vereceksin" ifadenizde ki gibi, bisiklet almaya karar verdiğimde, marka, kullanım alanı, kadronun alaşımı ve tamir edilebilirliği noktasında kendimi test ettim, market bisikleti statüsünde Bisan marka çelik bir bisiklet aldım.

Garanti belgesini sadece ürünün bana ait olduğuna dair bir belge niteliğinde isim, adres ve şase numarasını yazdırarak kaşelettim.

Olası kadro kırılmalarında garanti kurumunu devreye sokmadan, kırığın da niteliğine göre, gerek oksijen, gerekse gazaltı kaynağı ile tamirini gayet iyi ve kaliteli olarak yapabilirim.

Bisikletimin diğer bakım, onarım ve ayarlarını haddizatında ben gerçekleştiriyorum.
Söylemek istediğim şu ki; Çok iyi olduğu söylenen bir çok bisiklet markasının müşteri memnuniyeti noktasında sınıfta kaldığını görmekteyiz.

Bu bağlamda; artık bisiklet müşterilerinin de markaların iyi olup olmadığına karar verirken iyi düşünmeleri gerekmektedir.

a) Ürünün performansı?
b) Arıza söz konusu olduğunda müşteri hizmetlerinin tavrı ve çözüm projeleri?

Bir bisiklet sadece alüminyum, karbon yahut üst donanıma sahip olduğu için iyi ve kaliteli değildir.
Bu kaliteyi tamamlayan yegane unsur arıza söz konusu olduğunda müşteri hizmetlerinin tavrı ve çözüm projeleridir.

Esen kalın.

Bende mosso kullanıyorum sağ pedalın bilyesi dağıldı sırf garanti ile uğraşmamak için sağ pedalı zar zor değiştirdim solu hala sökemedim onu da halledeceğim inşallah. biliyorum ki garanti garanti vermiyor

2013 te kron xc 150 mdaldım iki yıl boyunca kullandım, dağa taşa vurdum.bi sıkıntısı olmadı, sattım bi arkadaşa şuan hala kullanıyor, demem oki çok hard kullanmayanlar için sağlam bir pisiklet.

Bir hocamızın kron şehir bisikleti tur esnasında moladan sonra tam harekete geçerken gidonun gidon boğazına bağlandığı yerden sol tarafa doğru bildiginiz kırıldı koptu. O rotadada çok uzun ve dik yokuşlar vardı yokus asagı giderken gidonun kırıldıgını düsünemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
@Giantdefy bir zamanlar en çok korktuğum şeydi. Geçti çok şükür

Bu bisiklet tiplerinde bir orantısızlık var sanki. Gidon çok yüksek orta kısım çok alçak, arkadaşta mecburen seleyi yüksek ayarlamış, sele yükseldikçe o bölgeye uygulanan kuvvet arttığından kırılmasına sebebiyet vermiş.

@zlatan_1903
Türkiye Cumhuruyeti Kanun,Nizamı olan ülkedir Burası asla pataginya değildir.bir şey bozulduğunda garanti kapsamında tamir ettirin.bu onların mecburiyetidir,verdiğimiz ucretin icinde bu hizmetin ucretide vardir.haksız kazanç elde etmelerine müsade etmiyelim.baktınız hizmet vermiyorlar TICARET IL MUDURLUKLERINE bir dilekce verin.yeterli olacaktir.

@Asusmune hocam çok özür diliyorum şuan kanun ve nizamla ilgili söylediklerimizi maalesef katılamayacağım Turkiye Cumhuriyeti maalesef bakanlık seviyesinde insanların "ya biz o 12 nci maddeyi uygulamiyoruz 14 uncu maddeye bakıyoruz" dedikleri yazıma olumsuz cevap verin mahkemeye basvuracagim dediginiz de " yazıyı şimdilik bekletiyoruz" diye yanıt aldığınız 1 aylık cevap suresi bitip tekrar verdiğiniz dilekçenin evrak takibini yapmamıza rağmen" yazınız buraya ulaşmadı " gibi cevaplar aldığınız bir ülke. Turkiye Cumhuriyeti nde 5000 lira rusvet verdiğinizde en haksız halinizin bile ortadan kalktığı vermediginizde de (nasıl curet ettiysek) bu ve bundan sonraki hiçbir haklı ve kanuni talebinizin gerçekleşmeyeceği bir ülkedir. Bunları bir arkadaştan duyduklarımla gorduklerimle değil bizzat yasadiklamla yazdığım için de ayrıca çok üzgünüm (yine sinirim tepeme fırladı hatırlayınca)
Çok uzatmayalim (kron sahibiyim) ama kusurlu ürün alıp kanuni hak ariycam diye hem moralinizi hem butcenizi ikinci kez yipratmaktansa ya ucuz bisiklet alıp hic güvenmeyin ya da iğrenç liberal ekonomili ama iyi üretim yapan bir ülkenin bisikletini alin sizi yolda birakmasin :)

• Beğen
Tepkiler: oguz90tr ve SOZUAK
10 kusur sene once aldigim markasiz aluminyum 7005 kadroya bakiyorum birde 2013 kron xc250 kadrosuna sele borusunun girdigi boru et kalinligi benim eski kadronun yarisi kadar. Tek guvendikleri nokta sele borusunu sikan kelepce.

@mhtozel

Türkiye de hak aramak ne kadar zor olduğunu cok iyi bilen biriyim ama peslerini bırakıpta hakkımı gasp etmelerinede dayanamıyorum.dediginuz gibi ya ucuz bisikletle bir iki sezon keyif yapilmali yada asil işi bisiklet uretmek olan Dunya markalarindan edinnek lazim.Ben artik bedava bulmadigim surece yerli malindan uzsk duradacağım.

@Tamer050

Kesinlikle haklısınız. Boyunuz uzunsa ona göre kadro alacaksınız. 16inç kadro ile seleyi o kadar yukarı kladırırsan bütün yükü sele değil kaynak kısmı karşılar/karşılayamazsa kırılır. Bence kullanıcı hatası. :(

Kadro kaç model bu arada? Eğer 2 yıllık bir modelse yine de değiştirmesi gerekirdi diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Güzel bisiklet, 2 günde 200 km yol yaptım, tık yok... Donanımı iyi bir bisiklet, sizi üzeceğini sanmam..

Geri