Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kron bisikletler Çin malı mı?

Speedy Cycler

Daimi Üye
Tepki
286
Arkadaşlar yakında kendime bisiklet almayı düşünüyorum. 2 bisiklet arasında kararsız kaldım. Corratec X Vert so1 yada Kron XC 4000 Deore XT alacağım. Eğer doğruysa Kron un Çin malı olduğunu söylüyorlar. Bu durum beni oldukça tedirgin etti. Çünkü Çin mallarına hiç güvenemiyorum.Corratec ise Almanya gibi bir ülkenin malı. Bu bisikletler hakkında bilgisi olanlar lütfen en kısa zamanda cevap yazsınlar. Her iki bisikletin fiyatı da 2750 YTL civarında. Corratec in ağırlığı 11,3 kg Kron unki ise 10 kg olarak belirtilmiş.

• Beğen
Tepkiler: erhan erden
Scudo
Çİn malı olmayan çok az bisiklet vardır zannedersem. Kron, Trek, Sony, VEstel..... tek fark mühendisliği.

Karbon işçiliği, aluminyum işçiliği, kalıbı ıvırı zıvırı işleyecek ülkelerden bir tanesi de Çİn. Diğerleri İsrail, Amerika. Ucuz işçilik için Çin odaklanması var ama Çin'den gelmesi herşey 1 milyona olan Çin malları ile aynı olmuyor elbette.

Kron da kendini ispatlamış, ilk 3 de olan bisikletlerden galiba.

''Kron Çin mi?'' biraz sçma olmuş sanki. Kron'un üzerindeki tüm malzemeler de piyasadaki çoğu kaliteli bisikletle aynı. Shimano, Rock Shox, Sram vb... Kron'un kadrosunu soracak olursanız, bildiğim kadarıyla Taiwan'da üretiliyor, ama KRON bir Türk markasıdır. Ama bu demek değil ki kötü kalitelidir. Bence şuan piyasada bulabileceğiniz fiyat/performans oranı en iyi markalardan bir tanesi.

• Beğen
Tek fark mühendisliği diyorsunuz da kaliteyi belirleyen ilk basamak da o zaten. Türkiye'de satılan bisikletlerde de ilk 3'e giremez. Ama derseniz ki fiyat/performansta ilk 3'e girer; o olabilir. O platformda 1. Corratec(Alman malı) ; 2. Sedona ; 3. Kron derim.

• Beğen
@Sercan

diyorsun ama neden ilk çıkan kronların üstünde usa damgası var acaba bende Türkiyede üretiliyor biliyorum ama neden usa yazıyor bi aydınlatır mısınız beni arkadaşlar

• Beğen
Tabi her gördüğümüz USA etiketini, "Made in USA" diye alglamamak gerekir. Çünkü ilk Kron'ların üzerinde "Designed in USA" yazmaktaydı ki bu da "ABD'de tasarlanmıştır" demek ;).

Ayırca Çinde üretilen malllardan neden bu kadar korkuyorsunuz ki. Zaten üreticiler kalitelerini belli seviyede tutmak için gerekli tüm şartları sağlıyolar. Tabiki amerikada veya almanyada vb olması tercihimizdir. Ama dünyadaki biçok marka ve sektor ürünlerini çinde imal ediyorlar. Bence buna alışmamız lazım diye düşünüyorum.

Ben kronun amerikan malı olduhunu düşünüyorum bendede kron var memnunum ama tabiki yinede senin tercihin önemli olan üzerindeki gurup attırıcılar falan neyse kendine iyi bak adım engin

• Beğen
BeyLer Kron Taiwan MaLıdır ÇinLe Karıştırmayın ÇİN MaLı DeğiLdir Taiwan dır YerLi Sermaye İLe Taiwan da YaptırıLmaktadır

cin alman benim icin usa kanımıza gırdı bi kere saglam kadrolar bence

Belli standartlarda oldugu için hiç korkmuyorum (KuZu KuRdUn yoLLar KrOnun).... bence xc 4000

Anlamıyorum cin malını neden bu kadar cok kötülediğinizi.
Sadece orada işlik cok ucuz olduğu icin hemen hemen büyük firmaların coğunluğu fabrikalarını orda kurup orada imal ediliyor.
Buna örnek olarak bütün Orjinal İpod cihazların arkasında ''Desingned by Apple in California Assembled İn China'' Yazmaktadır.
Ama gelin görünki Apple Firması Tüm dünyada cılgınlık yaratmış bi kitleye sahiptir.
Giymiş Olduğum Diesel giyim markasının etikende bile made in china yazıyor, Orjinal diesel hemde bi kot pantolunun 250 ytl'den başlan fiyatları ile olan bi marka. Bunun arkasından puma,adidas,nike vs.. izlemektedir.

Yapmayın yahu, sadece cinde üretilen sahte kendinisini tanımadıgımız markalar kötüdür, kron kendini kanıtlamış hemde yaptıgı karbon kadroları ile dünya serisinde yarışlara cıkmış bi kadrodur. Ayrıca kron cin değil taiwan malıdır...

Son olarak bi ürünün nerde üretildiği değil ne kadar kaliteli olduğu önemlidir.;)

because e katılıyorum bencede malın nerde üretildiği değil kalitesi önemlidir bende kron xc 2000 kullanıyorum ve bir sorun yok beraber pedallamak dileğiyle

• Beğen
Tepkiler: mehmet fikret
Tabi "Kronun orjinali" deyince biraz garip oldu, onu bir düzeltelim "Kron'un orjinali" olsun :)

Kron, yerli bir markadir, kadrolari üreticisinin söyledigine göre Tayvan'da üretiliyor. Montaji Türkiye'de yapiliyor.

merhaba arkadaşlar

bende XC2000 var benim bildiğim kron türkiye markası ve üretim olarak parçalar dışarda yapılıyor toplaması güngören'de öz efor tic. diye bir yer eski çalışdığım şirket bürosunun yanındaydı

ben benim bisikledimi beğeniyorum ilerde belki daha üst versiyonu alırım

kadro kaliteli ve komponentler hep üst grup malzemelerden oluşturulmuş.gayet kaliteli bence.....

Geri