Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

kron model kıyaslama, yardım

erdemç

Üye
Kayıt
10 Mayıs 2012
Mesaj
30
Tepki
4
Şehir
istanbul
herkese merhaba,

bisiklet dünyası ile talihsiz bir şekilde tanışalı 1 ay oldu. Migrostan adı sanı bilinmeyen, 8 çizen tekerlerk ve viteslere sahip bisiklete 300 tl verdik 3 arkadaş :rolleyes:

bir ayda o kadar bağımlılık yaptı ki yeni bir bisiklet almaya karar verdim. Biraz araştırma yaptım ve bu foruma geldim. hoşbuldum :)

Aklıma takılan birkaç nokta var, onları danışmak istiyorum.
ilk aklıma takılan konu MTB mi yoksa şehir bisikleti mi almak sorusu oldu. turlarımızın neredeyse hepsi sahilde bisiklet yolunda oluyor. bir de belgrad vs gibi biraz daha doğa içi turlarda dusunuyoruz. şehir bisikleti alırsam (hybrid tekerlek oluyor sanırım bunlar) yok dışındaki parkurlarda çok zorlanır mıyım? Mtb şehir içinde de performanslı , şehir bisikletine gerek yok diyenler var ama şehir bisikletlerinin sürüşü gerçekten rahat ve farklı diyenlar de var. Açıkcası şekil olarak Mtb'ler biraz daha ilgimi çekiyor ama performansları da benim için çok önemli.

bunun dışında, model olarak aklımda 3 tane bisiklet belirledim birini almayı düşünüyorum. öncelikle:
(link)
ve
(link)
arasında sadece amortisor kitleme farkı mı var? kullanılan malzemeler kalite olarak birbirine çok yakın görünüyor. bu durumda 160tl fazla vererek XC500 almanın ne mantığı var? nerede yanlış düşünüyorum.

eğer şehir bisikleti almaya karar verirsem almak istediğim bisiklet
(link)
sizce nasıl bir seçim olur? o paraya şu bisiklet çok daha iyi olur dediğiniz marka/model var mıdır?
 
Scudo
xc 250 tipleri harika bu sene.kronun en güzeli kadro olarak tamamen kişisel düşüncem.şu yazılı jantlala abartıya kaçıyorlar biraz sadece.ama kitlemeli maşa olmadığı için xc 500 leri tavsiye ediyorlar.dün xc 4000 gördüm demekki azcık profesyenel takılan arkadaşların güzel bisiklet gibi bir arayışı olmuyor.300 tl lik bisiklet gibi yapmışlar adamlar bisikleti.
 
Şehir bisikleti düşünüyorsanız 28" jant tercih edin. Belgrad gibi turlarda düz maşalı şehir bisikletleri sizi sıkıntısız taşıyacaktır. Sıklıkla bu tarz arazi turları yapmayacaksanız düz maşalı 28" 700*35 lastikli bir şehir bisikleti tavsiye ederim. Arazi turları sıklaşırsa amortisörlü bir maşayı 100TL den az bir rakama bulabilirsiniz.
Eğer MTB tercih ederseniz sahildeki bisiklet yolunda ve şehirde rahat etmek için kilitlenebilir bir maşaya ve dişsiz ince lastiklere ihtiyacınız olacak, ilave masraf açacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: erdemç
Şehir bisikletleri Hybrid tekerlekli olur demişsiniz burada bir düzetlme yapayım, şehir bisikletleri aslında amörtisörsüz, ince-dişsiz lastikli olur ve asfaltta kullanıldığı için sürücüsüne daha akıcı, seri bir sürüş sağlar. MTB ise kalın ve dişli lastiklidir, manevra kabiliyeti ve yol tutuşu çok daha iyidir. Hybridler ise görüntü olarak MTB ye benzer fakat lastikleri daha incedir ve ağır arazi şartları haricinde hem arazide hemde asfaltta çok rahat kullanılabilir.

Eğer sadece asfaltta kullanmıyacaksanız düz maşalı şehir bisikletlerini tavsiye etmem. Amörtisörsüz maşa nispeten bozuk yollarda bileklerinizi yorar. Çok uzun turlara katılmayacaksanız ve kullanım alanınız hem şehiriçi hemde hafif arazi şartları ise kilitlenebilir ön amörtisörlü (mümkünse gidondan) 1.70-1.75" lastikli bir hybrid modeli size keyifli bir sürüş sağlar..
 
  • Beğen
Tepkiler: erdemç
bence de xc 250 den şaşma derim salcano filan var burda sakın alma derim benim bi arkadaşta var pişman oldu diskli firene filan da bulaşma derim
 
Hangisini aldın. Merak ettim. :D
 
Geri