Scudo Sports

Kron SPX1000 Düz Maşa (yeni başlıyorum)

AndreaGeiL

Üye
Tepki
6
İsim
Utku AYDIN
Öncelikle tüm bisiklet sevdalılarına selamlar. Forumda yeniyim ve bi hatamız olursa affola.

Şöyle başlamak istiyorum 2005 de karne hediyesi olarak ilk bisikletimi almıştım. Bu en güzel gündü benim için mavi çift amörtisörlü mtb. 7 li ruble ilk dişli diğerlerine oranla 1 2 kademe büyük olanlarından. 3. Gün eve girip sadece bisikletimin çalınması bu güzel heyecanımın bir anda hayale dönüşmesiyle sonlanmıştı.2 sene sonra tekrar mavi bi mtb alarak devam ettim ve hiç bir bilgim yoktu bu foruma ulaşana kadar. 3 senedir gene bisikletle aram yoktu 2. Aldığım bisikletle dağdan inerken takla atmam sonucu kolumda ve kaburgamda kırıklar dolayısıyla ara vermiştim.

Şimdiki durumum ise şöyle işyerime gidip gelmek arada sahile inip gezmek için bir bisiklet almayı düşünüyorım ve başlık da belirttiğim gibi Kron spx1000 düz maşa modelini bütçemin en üst limiti olarak belirledim. Bilgilerinize ve tecrübelerinize danışmak istiyorum bu bütçe aralığında daha iyi bir model bulabilirmiyim.

Şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim iyi forumlar.
Teknik Özellikler

Kadro:Double Butted Aluminyum
Kadro Boyları:16", 18", 20"
Maşa:KRON Aluminyum Düz Maşa
Gidon:ZOZO
Boğaz:ZOZO
Sele Borusu:ZOZO
Sele:Kron
Ön Jant:Zozo
Ön Göbek:Shimano RM33
Arka Jant:Zozo
Arka Göbek:Shimano RM33
Lastik:Kenda
Vites Sayısı:3 X 10 = 30
Arka Vites:Shimano Deore
Ön Vites:Shimano Deore
Fren Kolu:Shimano BLM 355
Vites Kolu:Shimano Deore
Arka Ruble:Shimano HG50 - 10 lu
Aynakol:Shimano FCM522 Deore
Orta Göbek:Shimano Monoblok BBUN26
Zincir:Shimano HG54 10 lu
Ön Fren:Shimano AM355 Hidrolik Disc
Arka Fren:Shimano AM355 Hidrolik Disc
Rotor:Shimano SMRT54

Bilgi sahibi olan yokmu acaba ?

Scudo
@AndreaGeiL
Aramıza hoş geldiniz :)
Araştırma yapmanız ve de uygulamaktan çok okumanız sizi çok karlı çıkartacaktır.
Ben bisikletimi almadan yaklaşık bi 6 7 ay önce bu foruma üye oldum ki iyi ki olmuşum çok güzel kararlar alarak güzel sonuçlara ulaştım.
Bisikletin donanımı gayet yerli 10lu deore güzeldir.
Düz maşa bence güzel bir avantaj ki ben de düz maşa kullanıyorum.
Kron sonuçta Gürkan Genç beyin kullandığı marka. Yine de bütçeyi donanıma değil de kadroya yatırmaktan yanayım ve de ben öyle yaptım.
5 yıl sonra aynı bisiklet donanım değişikliği ile çok daha güzel hale dönebilir kaliteli kadro iyidir. Ancak kalitesiz kadro elinizde kalabilir ve de kron kadro çatlatanları okudum.
Siz yeni başlayan biri olarak güzel tercih yapmışsınız.
Başka sorunuz varsa elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım

@Hastateker

Şimdi değer verip konuma mesaj yazdığın için teşekkür ederim. Ben aslında bisikletimi seçerken tamamen donanımına bakarak seçim yaptığımı itiraf etmeliyim. He deore hakkında duyduklarım cezbetti diyebilirim. Yapacağım şeyi de yukarıda belirttim sahilde bisiklet yolunda gezicem işe gidip gelicem toprak çakıl görmiyecek sadece uzun süre beni idare edebilecek bir bisiklet istiyorum.

Kadro konusuna da değinmeden geçemiyeceğim. Sadece asfalt üzerinde kullanmakla kadro çatlatırmıyım bilemiyorum çok sürat yapıp sert çukurlara da girmem. İlerisi için düşüncem de şu olabilir bu donanımları 1 sene sorna karbon kadroya uygulayabilir miyim.

Şehir bisikleti ararken dediğiniz model hoşuma gitti. Lakin aynakolunun 24/32/42 yapraklı olduğunu öğrenince, şehir bisikletine neden bu aynakolu koyduklarına anlam veremeyip listemden çıkardım.

Şu sıralar bende tavsiyeler üzerine modellere bakıyorum. Giant Escape, Specialized Sirrus sport gibi modellere bakıyorum.
Hali hazırda big 929 kullandığım için, hafif ve kaliteli kadrosu olan bir bisiklet arayışı içerisindeyim.

@AndreaGeiL
Karbon kadroya ne gerek var ki? Bence fazla lüks kaçar ve de gerek de yok diye düşünüyorum.
Aynı donanım uygulanabilir evet ama sağlam bi karbon kadro zaten sizin bisikletinizden daha pahalıya patlayacaktır.
Benim önerim giant escape serisi ve de trek fx serisi.
Giant dediğimiz marka dünyadaki en büyük bisiklet üreticisi internet yalan söylemiyorsa bisiklet dünyasının %30u onunmuş.
Trek dediğimiz marka da kadro denildi mi akla gelen ilk markalardan dünya ikincisi bir firma ve ben de trek kullanıyorum.
Trek fx 7.0

Anladım o zaman sağlam kadro lu bir 27v hd işimi görecektir ?

@AndreaGeiL
Tabiki de. En iyi en güzel bisiklet sizin bisikletinizdir

Şu an bir bisiklete bakmaya gidiyorum carraro 227 onun hakkında kısa bir bilgi alabilirmiyim

@AndreaGeiL
O bisikleti kullanan çok kişi var. Mennunlar da genel olarak.
Baktığınız bisiklet ile aynı amaçla kullanabilirsiniz

Geri