bisikletimi 1 sene evvel bugün almıştım ve bu süre zarfında binlerce km katettim, peki bu konuyu neden açtım, kendimle övünmek için mi? Hayır, ben kendimle övünmeyi sevmem diyeceğim fakat bunu söylediğim zaman zaten kendimle övünmüş olacağım, bu da kendisiyle övünmeyi sevmeyen adamın paradoksu olarak kayıtlara geçsin.
Bir yılda 6500 km yi aşkın mesafe katetmek olağanüstü bir iş midir?Yoo hayır, kendine ayıracak yeterince zamanı olan ve rahatına düşkün olmayan herkes günlük bir antreman rutini tutturarak bu mesafeleri ve daha fazlasını kat edebilir, nitekim bu forumda da bir yılda 10bin kmlerin üstüne çıkanlar mevcuttur. Herneyse bu konuyu kron 150 almayı planlayanlar için bir fikir versin diye klavyeye alıyorum. Evet bu bisikletle sorunsuz bir şekilde bir yılda binlerce km katetmeyi düşünüyorsanız bu bisikletten hemen uzaklaşın. Kron 150 nin sorunarı: bir kere maşasının ne kadar berbat olduğu bu bisikletle ilgilenen herkesin malumudur, maşayı değiştireceksiniz kesinlikle ..arka jant 4 kere tel kırdı, fren ayarları sık sık bozuluyor, vites geçişleri sorunlu, vites göstergeleri şimanonun (Türkçe okunduğu gibi yazılan bir dildir)en alt versiyonu olan turne ve görsel açıdan gerçekten çirkin, vites ve fren kabloları kadroya sürtüyor ve boyayı söküyor, rublesi kaset değil dişli sistem, elcikleri kesinlikle eldivensiz kullanılmamalı, he en büyük sorunu arka göbek, 2 kez göbek değiştirtmek zorunda kaldım ikincisinde saygıdeğer bisikletçim -kendisine burdan selamlarımı sunuyorum- arka göbeğe tornacıda bir işlem uygulattırarak rulmanlı hale getirdi ve sanırım uzunca bir süre bu konuda başım ağrımayacak .
İşte böyle dostlar kron 150 hakkındaki tecrübelerimi elimden geldiğince aktarmaya çalıştım, ha bu arada 2014 model krona 150 tl den fazla zam yapılmış ki bu da fiyatından dolayı tercih eden benim gibileri bu bisikletten soğutacaktır.
Son olarak bu binlerce km lik serüven boyunca bana eşlik eden franz ferdinand ve korpiklaani' ye teşekkürü bir borç bilirim.