Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kron XC 250 hakkında

@BF Okuru

merhaba ali bey bende'de xc 150 var bende göbek ve vites sistemi ile ayna kolu değiştirmeyi düşünüyorum acaba aynı parçaları takabilir miyim görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler

Scudo
2013 model gri renkte bir kronum var.1 yıldır biniyorum.ortalama 1500 km kadar kullandım.1 sefer bakım yapıldı.üzerindeki pedal kırılınca rulmanlı wellgo ile değiştirdim.pedale bastığım zaman bazen tak tak diye bir ses duyuluyor.:eek:önceden bu kadar sık değildi.pedalden geliyor sanmıştım ama yanılmışım.arkadan bir yerden geliyor.acaba neresi tahmin edebilecek varmı? ne yapmamı önerirsiniz.:confused:

Ayaklık ayarı kaçmıştır pedal ayaklığın oraya geldimi sesi çıkarır pedala bastınmı kurtulur yeniden gelir eğer böyle bir durum varsa pedalı bastır.

2014 kron xc 250 bisikletle ilgili vites sorunlarını bende yaşıyorum. Hatta şimdi vitesler öyle bir hal aldı ki 1. vitese atınca 2ye, 2 ye atınca 3. vitese atmış oluyorum. Pedalın üzerindeki zincir en aşağıya hiç inmiyor. Yokuşlarda 2'yle gitmeye alıştım iyice.

Arkadaşlar ben xc250 aldım da masası kotu diyolar hangi masadan almalıyım ölçülerine uygun olanı bilgisi olan varsa lütfen yardim edin

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Hele bismillah bisikletin bi gelsin sakin ol. XCM alırsın bu maşa bana yetmez dersen

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
@eren can y.

Nereden aldınız bisikleti? Hayırlı olsun..

Bendede xc 250 var arka lastik pedala dokunmamla kadroya sürtüyodu servise götürdüm ilgilenmedi mahalle bisikletçisine götürdüm arka mil çatlamış dedi. 20 tl bayııldık o an . Herhalde 2013 xc250 lerde ortak sorun çok yazın bisikleti servise götürüyorum bana arka mil çatlak diye dalga geçiyor .

vites ayarları ayarı yapan ustadan kaynaklanır ama göbeklerde sürekli çıkan sorunlar, kron un adi göbek takmasından kaynaklı.

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım:)
Uzun zamandır bisiklet kullanmama rağmen market bisikletlerinden öte geçememiştim bir türlü. Malum maddi durum işte. Neyse İkinci el bir kron xc 250 aldım. Market bisikletlerine göre çok çok hoşuma gitti. Özellikle de hafifliği. Fren kolları da buna dahil. İlk defa bir bisikletim de bu kadar güçlü geri tepki veren yani kolu bıraktığınız anda kendini geri çeken bir bisikletim oldu:D Fren telleri de bu kadar yıpranmasına rağmen. Arka tekerinde de ufak bir akort bozukluğu yüzünden pabuca sürtme vardı fren bacağının vidasını biraz sıkıştırdım hemen düzeldi yani sürtme yapmıyor artık. Eski bisikletim de olsa birazcık sıkıştırmaya oradaki gergi yayı hemen plastiğin arasına kaçıyordu.:acpsnr:
Neyse bazı sorularım olacak.
Artık bende bir bisikletçinin ekipmanlarına yani gözlük,kask,eldiven,çanta,zincir sökme aparatı dahil edilmiş alyan takımı gibi şeyler almak istiyorum.
Bunun yanında da bisiklete sonradan uyduruk takılmış arka aktarıcı ve de ayaklığı ilk etapta değiştirip sonra da yol lastiğine geçesim var.
Sizden beklentim bana ne önerebilir siniz gerçi hemen yapamam bütçem yok şuan ama bütçem el verdikçe yavaş yavaş toplamayı planlıyorum. Özellikle de yaza kadar.
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

merhaba. bende bir yıldır kron xc250 kullanıyorum. Bu sezon başladığından beri tur bisikleti olarak kullanmaya başladım bisikletimi. 26X1,50 rubena dış lastik ve iç lastik takımı aldım artı kron neo jant seti aldım ve aynı rubleden bu janta da taktım e tabi yeni lastikleri de taktım. arkaya heybe tipi aliminyum bagaj ve 15 litrelik heybe aldım. şu an bu söylediğim malzemelerin hepsinden oldukça memnunum. turlarda biraz daha rahat etmek için gidona bir çözüm arıyorum şu aralar açılı gidon boğazı işimi görecek gibi. fiyat sorarsan dış lastikler artı iç lastik 50TL jant seti 125 TL, ruble 25 TL, heybe bagaj 50 TL, heybe 50 TL :) biraz masraflı oldu tabi daha saymadığım şeylerde var km saati vb. gibi. durum böyle sana anlatabileceklerim şimdilik bu kadar. yardımcı olabileceğim bir şey varsa seve seve anlatırım. iyi akşamlar. nasıl göründüğüne bakman için bir kaç tane de fotoğraf koyuyorum.

Dosyalar

• IMG-20150418-WA0031.jpg
    IMG-20150418-WA0031.jpg
    69,7 KB · Okunma: 149
  • IMG-20150418-WA0080.jpg
    IMG-20150418-WA0080.jpg
    59,8 KB · Okunma: 142
  • 20150426_161300.jpg
    20150426_161300.jpg
    192,5 KB · Okunma: 155
dostum hayırlı olsun bende de xc 250 var ama modifiye yaptım;). komple alivio 3x9 lu set hidrolik fren seti ile tamamladım ayarlı ön maşa suntour xcm, geçen arkadaşla denedik 28 jant oluyor mu die...oluyormuş :harika:ancak 28 jant 700x35c lastiğe kadar izin verdi.böylece tur için bisiklet almama gerek kalmadı.piyasada görebileceğin en sağlam kadrolardan birine sahipsin.ben bunu birkaç kazayla test ettim:hihi:.sadece krona piyasada şahin-doğan muamelesi yapılması beni üzüyor.

• Beğen
Tepkiler: 2265124
@earibakir Hayırlı olsun. Acaba bir kaç resim yükleyebilir misiniz buraya? Merak ettimde.
Bir de toplam maliyet ne oldu acaba?

tabiki aksam yuklerim fotoyu maliyet için ne çok oldu nedeaz oldu diyebilirim.internetten ve arkadaşlardan yardım aldım bayağı araştırdım.genelde kışa doğru fiyatlar düşüyor o yüzden o dönemde almak daha uygun oluyor.alivio vites seti aynakol, zincir ,orta göbek, ruble, arka aktarıcı, ön aktarıcı 300 tl, frenler 200 tl, arka göbek 30 tl maşa 100 tl michelin country rock lastikler 26 x 1.75 150 tl

@earibakir Hocam bence gayet iyi. alivio sete sahip bir bisiklet almaya kalksak hemen hemen aynı hatta daha fazla para veriyoruz. Hatta bazı modellerde mesela arka aktarıcı alivio oluyor, ruble ve ya vites kolu bir düşük model olabiliyor. Bence toplama bisiklet eğer parçaları düzgün seçerseniz gayet başarılı olabiliyormuş. Sizin kurduğunuz sette mesela frenleri hidrolik yapmasaydınız sadece lastik değişimiyle bile çok güzel set ortaya çıkabilirdi. Kendi 26'' lik jantlarıyla. Ama tahmin ediyorum ki 28'' lik jantlar kesinlikle şehir bisikleti olarak daha iyi sonuç verecektir.

Geri