Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kron XC 250 hakkında

Scudo
Arkadaslar muhtemelen 2014 internette yaptigim arasttrma sonucu butun 2014 lerin kadrodaki yazilariyla ayni vites sistemleri fln ayni ... sagolun ilginiz icin ..

Dosyalar

• IMG-20160627-WA0023.jpg
    IMG-20160627-WA0023.jpg
    68,3 KB · Okunma: 17
  • IMG-20160627-WA0020.jpg
    IMG-20160627-WA0020.jpg
    66,9 KB · Okunma: 16
  • IMG-20160627-WA0014.jpg
    IMG-20160627-WA0014.jpg
    76,3 KB · Okunma: 17
@Cuban06
Güzel kardesim @Cuban06 , 2014 diyerek kendini avutmanin hic bir anlami yok. Yukarida @Saikou Ali arkadasimiz su linki paylasmis Kron xc250 Erzurum ve 2011 veya 2012 olduguna dahil bundan daha iyi ispat olamaz ve tipa tip seninkinin aynisi. 2014 yilinda ayni boya ve dizaynda bisiklet üretiklerini sanmiyorum.
Konuyu acan arkadasimiz konuyu 2012 de acmis ve bisikleti yeni aldigini söylüor.

Bisikletinin eski model olmasi kötü birsey degil, bisikletinle övün ve gurur duy derim. Güle güle kullan, hayirli olsun. Kazasiz belasiz pedallamar dilerim.

arka teker sürttüğü için park ayağını kırdım.
jantta boşluk var ve jant göbeği tayvanlı aşırı kötü bir marka(kendi sitesinde bile marka vermeyip taiwan diye yazıyor)
bana çok dengesiz geldi savruluyor.
sürekli göbek milini kırdım ve sonunda orta göbeği guli marka bir göbekle değiştirdim
ve en kötüsüde maşası zoom marka yok gibi birşey
jantlara ne kadar akort yaptırırsam yapayım jantlar yamuk veya yamuk kesim lastik sekerek gidiyor
hor kullanmadım ve açıkçası ağustosta aldım ve artık bisiklet sürmek bana eskisi kadar zevk vermiyor.
bu dediklerim v fren için geçerli
tabi bunda belki xc250'ye geçmeden sedona 721 kullanmamda etmen olmuştur,açıkçası 4 senelik bir bisikletin marmaristeki dağları tırmanıp inip fren hidrolik yağının ve hiçbir parçasının değişmemesi beni etkiledi.
kısacası 1000 tl ye aldığım bir bisiklete yaklaşık keyfe değilde zorunluluktan yaklaşık 300 tl masraf yapmak insanı soğutuyor
şu an 721 mi xc250 mi deseler gözümü kırpmadan o 721 le değişirim.

xc 250 ile 9000 km yapmış biri olarak bisiklet ömürlük.kaya gibi

Merhaba bende kron xc250 var lastiklerini degistiemek istiyorum ince yol bisikleti lastigi takabilirmiyim orjinal jantina cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Peki sey sorucam bisikletin lastiginin hic bir yerinde jant boyu yazmiyo internette arastiriyorum ayni modeli bulakiyorum jantin ic kisminda yqzabilir mi bide boyuma gore bisikleti almislqrdi boyum 1 95

@İsmailakyildizz
Hocam kadro boyu ve jant boyu farkli seyler. Lastigin uzerinde yazmasi lazim 26,27.5 veya 29 gibi bir şey. Malesef ölçme yontemini bilmiyorum.

@İsmailakyildizz hocam, bir de takacağın lastiğin janta uyup uymayacağı, yani kalınlık bakımından önemli. Jantınızın iç genişliğinin ne kadar olduğunu bulup, ona göre kalınlıkta lastik seçmelisiniz. Şu konu yardımcı olur. Hatta konuda bir tablo var. Orada hangi janta hangi kalınlıkta lastik takılacağı MM CİNSİNDEN yazılmış. Bazı lastik ve jant ölçülerinde inch birimi kullanılır. Bunu mm ye çevirmeniz gerek.

Arkadaşlar konuyu hortlatayım dedim ince lastik takıcam da lastik tavsiyesi var mı birde erimli olur mu

@Mtt
Swalbe kojak derim susarim

Merhabalar. 2 yıl sonra yeni ve bilgisiz bir üye olarak buradan yardım almak istedim. 15- 16 yıl sonra yeniden ve bir tesadüf eseri bisiklet kullanmaya başladım ( henüz sürüş yapmasam da :) ) kron xc250 26jant 21 vites. 2016 da alınmış bisiklet bana hediye geldi. fakat ilk kullanan bayağı hor kullanmış. bir çok eksiği var. Kron adına bulunduğum bölge dolaylarında yetkili servis veya servisi yedek parçası işçiliği iyi olan bir yer bulamadım.
Sorunlar şöyle... Arka attırıcı yamuk. üzerinde PEAK yazıyor başka marka model bilgisi yok. Bunu değiştirmek istiyorum jant tellerine sürtüyor büyük dişli geçişinde. arka V fren bir kolu kırılmak üzere, çatlamış. V fren bacaklarını da değiştirmem gerek. ayrıca arka mandallı göbek mili de kırılmış. söküp baktım rulmanlı mili çıkarttığımda dişli tarafındaki bölümü kırılmış, sadece içindeki mandallı mil çubuğu tutuyordu lastiği.(göbeği)
Bu bisiklet için sıfır veya ikinci el satın alabileceğim;
Arka attırıcı (7) + Arka V Fren bacakları + Mandallı tip arka rulmanlı (içi boş) göbek mili takımı nereden alabilirim ? parçaları söküp torbaya koydum. Yenilerini alıp kendim takabilirim. El becerim var. vites ayarlarını da yaparım diye tahmin ediyorum.

geri kalan kısımlar gayet temiz ve sağlam görünüyor. sadece lastiklerde biraz aşınma var ama eğer olursa ileride yol bisikleti lastiği deneyebilirim( tabi 26 janta uygun yol lastiği var ise) lastiklerin üzerinde 26 * 2,10 ölçüsü yazıyor. Yol lastiği bulamazsam eğer orjinal ebat sıfır lastik takımı alacağım. fakat ilk olarak yürüyebilmesi için gerekli olan yazdığım parçaları almam gerekli. İstanbul içi nerelerden satın alabilirim sizce bu parçaları? çok teşekkürler.

kron xc250 ile ilgili güncel konu bulamadığımdan dolayı bu konuyu hortlattım. Umarım bir hata yapmamışımdır. Herkese şimdiden teşekkürler. Güzel sürüşler.

Geri