Merhabalar. 2 yıl sonra yeni ve bilgisiz bir üye olarak buradan yardım almak istedim. 15- 16 yıl sonra yeniden ve bir tesadüf eseri bisiklet kullanmaya başladım ( henüz sürüş yapmasam da
) kron xc250 26jant 21 vites. 2016 da alınmış bisiklet bana hediye geldi. fakat ilk kullanan bayağı hor kullanmış. bir çok eksiği var. Kron adına bulunduğum bölge dolaylarında yetkili servis veya servisi yedek parçası işçiliği iyi olan bir yer bulamadım.
Sorunlar şöyle... Arka attırıcı yamuk. üzerinde PEAK yazıyor başka marka model bilgisi yok. Bunu değiştirmek istiyorum jant tellerine sürtüyor büyük dişli geçişinde. arka V fren bir kolu kırılmak üzere, çatlamış. V fren bacaklarını da değiştirmem gerek. ayrıca arka mandallı göbek mili de kırılmış. söküp baktım rulmanlı mili çıkarttığımda dişli tarafındaki bölümü kırılmış, sadece içindeki mandallı mil çubuğu tutuyordu lastiği.(göbeği)
Bu bisiklet için sıfır veya ikinci el satın alabileceğim;
Arka attırıcı (7) + Arka V Fren bacakları + Mandallı tip arka rulmanlı (içi boş) göbek mili takımı nereden alabilirim ? parçaları söküp torbaya koydum. Yenilerini alıp kendim takabilirim. El becerim var. vites ayarlarını da yaparım diye tahmin ediyorum.
geri kalan kısımlar gayet temiz ve sağlam görünüyor. sadece lastiklerde biraz aşınma var ama eğer olursa ileride yol bisikleti lastiği deneyebilirim( tabi 26 janta uygun yol lastiği var ise) lastiklerin üzerinde 26 * 2,10 ölçüsü yazıyor. Yol lastiği bulamazsam eğer orjinal ebat sıfır lastik takımı alacağım. fakat ilk olarak yürüyebilmesi için gerekli olan yazdığım parçaları almam gerekli. İstanbul içi nerelerden satın alabilirim sizce bu parçaları? çok teşekkürler.
kron xc250 ile ilgili güncel konu bulamadığımdan dolayı bu konuyu hortlattım. Umarım bir hata yapmamışımdır. Herkese şimdiden teşekkürler. Güzel sürüşler.