Scudo Sports

Kron XC 250'ye ince lastik alsam mı?

Tepki
26
Arkadaşlar bu sezona guzel bir yol veya şehir bisikletiyle girip, 1 yaşındaki kron xc 250 bisikletimi kardeşime bırakmayı planlıyordum ki şu an yeni bir yol veya şehir bisikleti alamayacağıma karar verdim.
Bu nedenle acaba kron bisikletimin lastiklerini inceltsem bir nebze olsun daha keyifli bir sürüş elde edebilir miyim diye düşünmekteyim ve önerileriniz doğrultusunda yeni lastik almayı planlıyorum.
Şu konularda değerli bilgilerinizi paylaşırsanz sevinirim;
  • Bisikletime jantları değiştirmeden 1.50 lastik takabilir miyim?
  • 1.50 ile performans ve sürüş keyfi artar mı? cok bir şey beklemiyorum ama biraz artsa hoş olur
  • Var olan ic lastikleri yeni ince dış lastikle kullanabilir miyim? yoksa onları da değiştirmeli miyim?
  • Birde fiyat/performansı iyi 1.50 lastik önerisi verebilir misiniz? hangi markalar iyidir?
Teşekkürler,

Scudo
İyi olur, maxxis overdrive 1.50 alabilirsin bir arkadaş çiftini 60 tl ye satıyordu 0

1)Evet jantı değiştirmeden takabilirsiniz.
2)Üzerindeki lastikler 1.90 veya 2.00 ise 1.50 takınca kesinlikle performansta artış olacaktır.
3)İç lastik konusunda lastiği sıkıştırarak takmak mümkün.Bende 1.40 lastikle aynı yöntemi kullandım şuana kadar sorun yaşamadım.
4)Maxix Xenith çifti 110-120 TL arasında değişir daha uygun bir şey istiyorsanız Cst Traveller City kullanabilirsiniz çifti 40 TL civarında.

Arkadaşlar cevaplar icin teşekkür ederim.

Aşağıdaki linkte lastik nasıl sizce? Sanırım benim bisikletime uyar. Fiyatı uygun geldi. Bu siteden alsam kac günde gelir?
(link)

Maxxis Xenith 26 x 1.50 Folding Slick MTB lastik almayı düşünüyorum. Ama oncelikle sizlere danışıp aklımdaki bazı soru işaretlerini gidermeme yardımcı olmanızı rica ediyorum;

Belirtilen lastik benim 26'' kron XC 250'ye uygun bir dış lastik mi? Ben sadece 26'' MTB ozelligine gore sectim, başka neye dikkat etmem gerekir?
İlk kez yurtdışından ürün alcağım. Ortalam kac günde gelir?
Türkiye'de bu lastiğe Delta, Kackar ve Erdoğanlar'ın sitesinde baktım. Sadece Kackar'da gordum ve fiyatı 40$. eBay'de 24$ gorunuyor. Sanırım kargo ve bana teslimiyle bile eBay'den daha ucuza alırım. Yine de tavsiyeniz Turkiye'den doğrusan almam ise bilgi vermenizi rica ederim.
Birde lastiğe iki tane yabancı sitede baktım. Linklerini veriyorum aşağıda. CRC'de fiyat euro olarak verilmiş. Ebay bu durumda 24.13$ lık fiyatle hepsinden daha ucuz oluyor. Ebay'den iki adet alsam gumruk ve kargo sırasında sorun yaşarmıyım. Forumda CRC icin DHL ile gonderim yapmasına bağlı olarak sıkıntı yaşayanlar olmuş. Ebay hagi firma ile gonderiyor ve gumrukte sık sık sorun cıkıyor mu?

(link)
(link)

Geri