Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kron XC 4000 Kadro sizce nasıl bir kadrodur ?

Tepki
16
Bisiklet
Bianchi
İnterneten performans bisiklet web sitesine baktım boyuma uygun 19.5'' Kron XC 4000 kadro buldum fiyatı 400 tl.Hafifliği ve özelliklerini yazmamışlar.Sadece hafif ve sağlam deniliyor satılan yerde.
Bilenlere soruyorum Kron XC 4000 model kadro nasıl hafifliği sağlamlığı geometrik açıları vs vs.Sizin yorumlarınıza önerilerinize göre alıp almama konusunda seçim yapacağım.

Scudo
Yarışa girmedim ama kullandım. Alt boru yapısı gereği sert sürüşlerde mukavemeti artıracak özelliğe sahip, yani alt borunun aynakola yakın olan kısımları alın borusuna yaklaştıkça dikine ekliptik bir hal alıyor. Hafif sayılabilecek bir kadro aynı zamanda. Benim kadrom 2008 di, sonraki versiyonları hakkında bilgi sahibi değilim. Kadroda çatlak vs olup olmadığına iyi bakmak gerek. Kron un üst modellerinden xc 4000 dolayısıyla yarış koşup koşmadığı bence önemli.

@Yusuf Z. Şipal

Bu dediğim kadro sıfır hocam.xc 4000 için biraz araştırma yaptım arka hidrolik bağlantısının kaynak yerinden kırılma yapıyormuş.2007 den sonraki xc 4000 lerde böyle bir sorun olabiliyormuş ama bilmiyorum tabi.Sizde herhangi bir problem olmadı değil mi ?

Ben ikinci el almıştım ki hiçbir sorunu yoktu. Sonrasında da sıkıntı yaşamadım. Sıfırsa muhtemelen bu tür problemler de giderilmiştir...

Bu kadroları bilmiyorum Emrecim, sonuçta garantisi var mı yok mu bu da önemli, senin için hayırlısı olur umarım.

Emre selam, Gürkan Genç dünya turunda bu kadroyu kullanıyor. Yeterince güvenilir olduğunu düşünüyorum...

(link)

@Yusuf Z. Şipal

Garantiyle ilgili birşey geçiyor mu diye tekrar baktım şimdi.Garanti diye birşey yazmıyor.Zaten karar verip alacak olursam adamları mutlaka arayacağım.Alın boyu sele borusu çap ölçüsü furç takımı sele kelepçesi veriliyor mu,Garanti var mı soracağım ilk sorular.

@metinakin

Fakat o kadronun üzerinde değişiklikler var , normal xc4000 kadrosu değil. Soruna gelicek olursak ;

Sağlam kadrodur xc4000 pişman etmez seni.

xc 4000 hakkında gördüğüm tek yorum buydu şimdiye dek:
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=114328

http://i1142.photobucket.com/albums/n615/erturanali/Kron%20Xc4000%20Special%20Machine%20II/29072011616.jpg

tabi tek bir kötü örnek tamamı kötüdür demeye yetmez, her kadro kırılabilir.

Yorumlar için tekrar teşekkürler.Dünya Turuna katılan arkadaş Ali arkadaşımızın dediği gibi kadroyu kendisine göre yeniden imal ettirmiş.Modifiyelendirmiş üretimi dünya turuna göre tasarlandırılmış.Mert dikkatimi çektiği için hemen verdiğin linkteki konuyu tamamıyle okudum.Yorum yapanların yorumlarını ve kadro sahibinin konuşmalarını hepsini okudum.O arkaşımız hem Merida hemde xc4000 kron kadroda aynı yerden aynı sorunu yaşamış.Nedenini kullanımına bağlıyorum.Her nekadar zıplamadım diyorsa da zıplamadıysa da arazide gittiğini belirtmiş.Arazide kullanılan kross bisikletler de kesinlikle kullanmaya bağlı çatlamalar kırılmalar oluyor.Tabi şansına da kalmış biraz da...
Benim ise böyle bir olayım yok.Yani ne araziye giriyorum ne yarışa ne de hoplayıp zıplıyorum.Bırak hoplayıp zıplamayı kaldırımdan bile atlamıyorum.En fazla yaptığım kamyon rüzgarına girip 70-75 tempo ile yer yer çukurlu asfaltta gidiyorum.Ve kilom 105 kg.

Dünya turunda efor bisikletin 2012 yılında ürettiği xc4000 modelinin güçlendirilmiş modelini kullanıyorum.

Bu fotoğraflarda gösterilen kadro 2009 üretimidir. 2010-2011 yılları arsında Türkiye'den Japonya'ya yaptığım seyahatte kullandığım kadro. Tur öncesinde ve sonrasında toplamda 17000km üzerinde kadro ile yol yapmışlığım var. Maruz kaldığı koşullar göz önünde bulundurulursa oldukça dayanıklı kadrodur. Şuanda Ankara Koç müzes"inde turda kullandığım tüm ekipmanlarla "ipek yolunu geçen bisiklet" olarak sergilenmekte

Kırılmaz denilen parçaları kırmış, yarılmaz denen lastikleri yarmış ve daha bir çok olayı test etmiş biri olarak bu kasa için benim yorumum "yeterince sağlam" olacaktır

@Gurkan Genc

Şaka gibi :D Gürkan Genç geldi ya la :D Dünya turu yapmış efsane adam Gürkan Gençten bahsederken bir de baktım Gürkan Genç gelmiş konuya yazıyor :D

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
Kron kadroları özellikle 7005 aluminyum teknolojisi kullanıyor.7005 aluminyum kadroları bende beğeniyorum.Nedeni rubleyi daha sıkı tuttuğu için performans için daha etkilidir.Sedona bisikletlerin üst seviye bisikletlerine bakarsanız 7005 aluminyum kadrodur.Kadro da özellikle disk ve v fren uyumlu hazneleri mevcut gözüküyor.Modifiye olarak istediğiniz donanımı ekleyebilirsiniz.Ben şahsen aluminyum kadro alacak olursam 7005 teknoloji tercih ederim.Aluminyum kadrolarda çok fazla hafiflik iyi olmaz.Sportif kadrolar heybe çanta seti takma haznesi bulunmuyor.Kadro için bagaj haznesinin de bulunması iyi olur.Çünkü eşya taşıma,alışverişte kullanmak,turlara çıkmak gibi çok yönlü kullanıma bağlı bir kadronun olması hobiseverler için daha gerekli olduğunu düşünüyorum.Sadece spor için değil hem iş hem alışveriş,seyahati düşünenler için çok fazla hafifliği düşünmeden çok yönlü kullanımı sunan bir kadronun kendileri için daha yararlı olacaktır.

kardeş şevkini kırmak istemem ama inan ki bir arkadaşım iki defa xc 4000 kırdı tamda bahsettiğin arka içgen den.he ama set kullanmıycam diyorsan sıkıntı olmaz bence.

Yarışa veya hoplama zıplama yapmıyorum.Araziye bile girmiyorum.Belki girerim kısmet olursa ama şu ara pek vaktim olmuyor spora.Asfaltta sürüyorum ve asfaltta sürmeyi seviyorum bisikletimi.Zaten 90 kilolara düşünce güzel hafif bi yol bisikletine geçmeyide düşünüyorum.Bu kadroyu beğeniyorum fiyatına göre çok hafif ve güzel bir kadro ama alıp almama konusunda hala kararsızım.Çünkü bir kadroya 400 tl vermek istemiyorum pek.Onun yerine parçaları yenileme fikrim var.Bilmiyorum kararsızım şuan hala.

Merhabalar, Ben ikinci el aldığım 2009 model kron xc4000 kadroyu zorlu dağ yollarında 3500km kullandım. Takır tukur yollarda 40-50km/sa hızlarla çukurlara girdim. "Bu sefer kırdım galiba, eve kadar gidebilsem yeter" dediğim çok oldu. Ama Beni hiç yolda bırakmadı. En başta v fren kullanıyordum. Kırılmasından korktuğum için Disk frene geçmekte tereddüt ediyordum. Fakat disk frene geçiş yapıncada kıramadım. Bagaj uyumlu olmadığı için geçen aylarda kadroyu bir arkadaşıma sattım ve kendime başka bir kadro aldım.Fakat hala kron xc 4000 Ile aramda duygusal bir bağ var.Bence alın. Sizi üzmeyeceğini düşünüyorum. Bu arada efor bisiklet artık ömür boyu garanti vermiyor. Iyi akşamlar filerim...

Geri