Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kron XC 750 Vites Teli

mbedrettin

Üye
Tepki
0
İsim
Mustafa
Bisiklet
Kron
Merhaba arkadaşlar az önce ön vites teli fazla zorlama dan ötürü koptu. Yeni bir vites teli almam gerekiyor lakin nasıl bir şey almalıyım karar veremedim 0.90 TL ye de var 4 € ya da var. Bir de haricen bunların yağ bakımını yapmak istiyorum onun için de ne tür yağ kullanmam gerekiyor?

Scudo
Yağ kismini bnde merak ediyorum ??
Kablo plarak aliexpressten siparis vermistim ben fakat size acil lazim muhtemelen, boyle malzemelrin yedeklerini bulundurmakta yarar var

Hocam nasıl başardın vites telini koparmayı, normalde insanın koparabileceği bi tel değildir o, muhtemelen çok dandik bi tel takmışlar, shimano telleri 5 tl den bulabilirsin, ben en son öyle almıştım, teflonlu teller var daha pahalı, sürtünme daha az oluyormuş onlarda, ben kullanmadım hiç. Yağ aslında dış kablo ile geliyor, yeni dış kablo aldığınızda bir ucunda yağ oluyor, teli soktuğunuzda tel yağlanmış oluyor. Kablonun değişmediği durumda ben sprey yağ ile yağladım işe yaradı, ama tam olarak doğru bi hareket mi bilmiyorum, uzun zamandır öyle kullanıyorum.

Tel muhtemelen bisiklet ilk aldığında gelen tel zamanla deforme oldu o da telin kopmasına sebebiyet verdi diye düşünüyorum. Teflon tel aldım şimdi bir problem var önceden çok bisiklet tamiri yapardım ama şimdi teli takıyorum ya çok gergin oluyor ya da çok gevşek bir turlu ortayı bulamadık :)
@ratm

@Ercan Cebeci

Geri