Scudo Sports

Kullandığınız bisiklet kilitleri, kilitlediğiniz yerler ve aldığınız önlemler

Ozan T

Aktif Üye
Tepki
72
Bisiklet
Giant
Yol bisikleti gibi pahalı bisikletler sizinde bildiğiniz gibi çalınmaya çok elverişli. örneğin bisikletinizde kullandığınız kilit modeli, kilitlediğiniz yer/mekan ve kilit süresi ve aldığınız güvenlik önlemlerini yazarak genel bir birikim oluşturabilirsiniz. çok teşekürler.

yıllar önce apartmanın giriş katında ki merdivene kilitlediğim bisikleti bir gece çalmaya çalışmışlar. bisiklet üzerinde oldukça kalitesiz örgü bir kilit vardı. sabah baktığımda örgü kilidi sökememişler ama örgülerden bir iki tanesini koparmayı başarmışlardı. sonrasında ise bisikletin üzerinde ki bütün kabloları kesmişler ve kırabilecekleri bütün parçaları kırmışlardı. tabi tamir filan ettirdik ama o bisiklet bir daha hiçbir zaman eskisi gibi olmadı. bu yüzden güvenlik konusu bence bisiklet seçiminden çok daha önemli bir konu.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
Ben ne kadar etkili olur bilmiyorum ama kullandığım kilit epeyce babayiğit bir kilit ama kalitesiz. 15 liraya aldım. Genelde gittiğim yerlerde hep gözümün görebileceği yerlere koyuyorum. 5 dakikada bir kontrol ediyorum.

Apartman önlerindeki o demirler varya, şu bahçeyi koruyan demirler. Onlara bağlarkan dikkat etmek lazım. Çünkü; o demirler böyle kıvrımlı kıvrımlı oluyor, ucu boşluğa çıkan demirler oluyor farkedilmiyor ki bu da kafa karıştırıyor. Oraya kiliti bağlarsınız, kiliti hareket ettirerek o demirlerden kurtarabilirler.

Bisikletlere trafikte hor davranılıyor evet. Ama bizde kaldırımın ortasındaki sokak lambasına yada elektirik direklerine bisikleti bağlamayalım lütfen. Yaya trafiğini engelebilecek yerlerde bisiklete yine zarar verebilirler. Aman diyim.

Bir de bisikletinizi bir esnafa, bir dükkana, gittiğiniz halısahadaki görevliye vb. kişilere (Şayet bu benzeri kişiler tanıdıklarınız değilse.) lütfen emanet edip içiniz rahat bir şekilde maça girmeyin. Bu insanların bisikletinize ne kadar göz-kulak olacağı bir muamma.

Benim uyguladığım yöntemler bunlar. Ancak yine de bisikleti bir yere bağlayıp gittiğimde tam anlamıyla rahat olmuyor. İyi forumlar dilerim herkese. :)

bende mesela kampüs içine bıraksam mı bırakmasam mı diye çok düşündüm elimde olsa fakülteye hatta sınıfa kadar götürürüm ama o da komik olur baya.

bende tam bunu merak ediyordum gerçekten. bisikleti aldığımızda iyi bir kilit aldık ama ne kadar etkili olur şüpheliydim. burda paylaşılanlara bakılırsa kilit de çözüm değil gibi görünüyor. e böyle olunca bisikletle her yere gidemiycez demektir. her an gözünün önünde duracak yerlerde olamıyor ki insan. çok can sıkıcı bir durum :(

• Beğen
Tepkiler: Ozan T
en kalitelisi U şeklindeki bütün çelik kilitler. tabi kilitlenecek güzel ve göz önünde bir mekan. hatta kilitli bir oda :D

Adamlar bisikleti çalmasa bile jantla tekerlekleri söker komple götürür tekerlekleri. Ama tabi o kadar da kolay değildir onları götürmek. Çevre halkı tepki gösterir büyük ihtimal.

keşke böyle kutu şeklinde bisiklet parkları olsa. bisikleti içine koyup kilitlesen gözün arkada kalmasa. http://oregonstate.edu/sustainability/sites/default/files/images/bikelockers.jpg
http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2011/10/14/bikebox_460.jpg
http://www.cycling-embassy.dk/wp-content/uploads/2012/12/Aarhus-Billede4.jpg

bunlardan birinin ülkemizde yapılması için bir imza kampanyası mı başlatsak acaba change org da?

örneğin kadıköy belediyesi söğütlüçeşme metrobüs durağının orda bir yere veya belediyenin bahçesine yapsa bunlardan bir tane harika olur ya.

@Oğuzhan Kabaçalı

Göstermiyorlar maalesef. Eskişehir Adalar'da gördüm ben kilidi kırmaya çalışıyordu birisi. Yanından geçenler bakıp bakıp yola devam ediyorlar. Ta oturduğum kafenin içinden kalktım kendim müdahale ettim dibinden yürüyen insanlar olmasına rağmen.

ben merkezi yerlerde mümkünse güvenlik kameralarının açısına giren yerlere kilitliyorum ama yine de içim rahat etmiyor... yukarıdaki fotolardaki duyarlılığı yerel yöneticilerden ne zaman görürüz Allah bilir...

• Beğen
Tepkiler: onur güneş
@hüseyin ozan

Bunların anahtarlarını nerden alıyosun ki? Görevli mi dikiyolar başına?

Hiçbir kilide güvenmedim bugüne kadar. Bisikletimi asla gözümün önünden ayırmam. Markete gireceksem, bisikletim de benimle beraber markete girer. İşe bisikletle gittiğimde bisikletimi kalorifer dairesine bırakıyorum. Üniversitede de güvenliklerle konuşup, onların takıldığı odaya bırakıyordum.

@Oğuzhan Kabaçalı
bilemiyorum şifreli olabilir büyük ihtimalle. örneğin her kullanıcı kendi şifresini belirler işi bittiğinde şifreyi sıfırlar. böylece diğer kullanıcı geldiğinde kendisine yeniden şifre belirler.

Türkiye' de sıfırlanır mı sizce o şifreler? Ben hiç sanmıyorum. Şimdi biz dilekçe yazıcaz filan bu projenin hayata geçmesi önemlidir vs yazıcaz. Bize gelecek cevap isteğimizin maliyetli olması yönünde olur kesin. Ya da uğraşmazlar. Bisiklet kilitleri yok mu onları taksınlar derler.

mümkünse kamera önüne , banka önüne filan koyarım gecede evin içine tabikide :D, normalde 3 tane kilitim var bir tanesini taşıyorum nrmal standart kilit adaya filan gittiğimde de disc rotoruna takılan motor kiliti yada kalenin harekete yada darbeye karşı duyarlı alarmlı kilitini taşırım :d

ben de yeni bisikleti işe gittiğimde nereye koysam diye düşünüyorum. hiçbir yer güvenli değil sanki. işe eski bisikletimle gitmek daha mantıklı. yenisi evde dursun. ama o zaman da ya evi soyarlarsa ? :(

@Necdet HAKLI

Kale nin harekete duyarlı kilidi nasıl birşey oluyor.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Oğuzhan Kabaçalı

Sifreli degil. Ustlerinde ozel bir anahtarli kilit sistemi var. Para atiyorsunuz, anahtar serbest kaliyor kitleyip anahtari aliyorsunuz. Tekrar gittiginizde anahtarla acabilirsiniz, dolap aciliyor ama anahtari tekrar cikartamazsiniz, bir sonraki kisi kullanana kadar anahtar orda kaliyor.

Almanyadaki istasyonlarda bulunan dolaplar oyle en azindan. benzer bir sistem olabilir.

http://farm5.static.flickr.com/4032/4426444199_644fdc7cd2.jpg

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@Mert E.

Bunun gibi bir sistem varsa ne ala. Ama bunun fiyatını 10 lira - 5 lira gibi yüksek yaparlarsa o zaman hiç bi işe yaramaz.

@Oğuzhan Kabaçalı

Resimde gordugunuz dolap buyuk bavullar icin. Ustundeki yazan 5.00 de Eur'ya tekabul ediyor. Yani buyuk bir bavulu istasyonda zaman sinirsiz (5 dk da olsa tum gun de olsa) birakmanin bedeli 5 Eur.

10 TL belki fazla ama 5 TL'ye de cok demeyin. Sonucta bisikletinizi guven icerisinde birakacaginiz bir sisteme 5 TL odemeyi cok goruyorsaniz, bu tip hizmetler de beklemeyin.

Geri