Scudo Sports

Kullandığınız bisiklet kilitleri, kilitlediğiniz yerler ve aldığınız önlemler

Onguard şifreli kilit kullanıyorum. Gün içinde de hiç bir yere bırakmamaya çalışıyorum,mecbur kalırsam da direğe falan bağlıyorum ama aklımda hep onda kalıyor 😏
images (20).jpeg

Scudo
@Mtunca sırtlanıp götürmez de, gidondan tutar yürüyerek götürür, olamaz mı :)

@tekvites elinizdeki kilidi 2 tane açık ağız anahtarla kırması 3 snden uzun sürmez. Dechatlonda sağlam u kilit var 120 TL gibi fiyatı var kadroya sabitleme aparatı da var.
226487 dosyayı görüntüle
Bunun için ne dersin? O yöntemle kırılır mı?

Az önce gönderdiğim 30mm pirinç, bu 50mm çelik.
*Boyutu, ağırlığı falan önemli değil. Chromoly single speed sürüyorum. Bana koymaz. Sürkli çantam var zaten. Telefonu, cüzdanı, kulaklığı falan taşımak için bile çanta takıyorum. Zorluk çıkarmaz bu kilidin taşıması. Güven versin yeter.
Performans sürücüsü değilim. Gezi ve ulaşım amacıyla sakin sürüşler yapıyorum. Yani "tatlı su bisikletçisiyim"

Ne dersiniz sağlamlık konusunda?

"Dükkan mı kilitliyorsun kardeşim bu ne!" dediğinizi duyar gibiyim ama sağlamlık konusunda fikirlerinizi mutlaka paylaşınız. Aranızda dükkan sahibi esnaf falan da vardır belki :)

"Bu kilit de olmaz" derseniz son çarem:226488 dosyayı görüntüle

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@tekvites
Bir sistem, en zayıf halkası kadar güçlü olabilir; dünyanın en sağlam asma kilidini de alsanız, kabloyu kolayca kesebilirler. Cepte rahatça taşınan bir alet ile kablo kilidin ne kadar kolay kesilebileceğini görmek için şu videoyu seyredebilirsiniz:

4mm kalınlığında zincir bile çelik kablodan daha sağlamdır, ancak ben gene de 8mm'den ince zincir kullanmanızı da tavsiye etmem. 2-3 kilo zincir taşımaktansa U kilit daha kullanışlıdır.

Bunu kadroya nasıl sabitliyorsunuz acaba veya çantada mı taşıyorsunuz
Kadroya sabitlemek için bir aparatı var ama çok dandik, kırılması çok kolay. Ben sele borusuna sıkıca sarıp, oynamasın diye de cırt bantla sıkıyordum ama artık arka çantada taşıyorum.

Dosyalar

• IMG_3494.JPG
    IMG_3494.JPG
    319 KB · Okunma: 32
dışarda asla bırakmam ama çok nadir yemek yemek için cepte taşınan şifreli kilitleri kullanıyorum en fazla 1 saat İçin
evin bodrumunda Çelik kapı arkasında üzerinde onguard 8019 ki kiralamaz diye biliyorum yine alarmlı disk frene taklan kilit var üstünde bisiklet hareket ederse alarm caydırcı olur diye düşünüyorum

@can_celik makasla kesemesinler diye bu öneride bulundum. Tecrübe olarak bu gün bizim memlekette elinde taş motoruyla (kıl testereyle isteseniz de kilit kesemezsiniz) kilit kesene hayırdır diyecek cok az adam var bilesiniz. Topluma bu kadar güvenmeyin.
@tekvites benim ne dediğimin pek bi hükmü yok aslında hırsız ne diyecek ona bakmak lazım. Benim yazdıklarım kendi tecrübelerim yoksa kimse ile yarış derdinde değilim. 3 tane bisikletim İzmir'de apartman dışında 1 adet 80 grade zincir kayar milli kilit 2 adet çelik halat kilit ve 2 adet u kilit ile kilitli ve 5 yıldır bu şekilde.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Murat B.
Geri