Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kurtlar Vadisi

kaldırılması iyi oldu.
Kimsenin izlemesini tavsiye etmiyorum
Özellikle 10-15 yaş arası hiç izlemesin
Kaldırılmamasını savunanlara soruyorum:
Diziden sonra nedense 16-20 yaş arası gençlerin elinde tesbihler , kabadayı gibi yürümeler , millete hesap sormalar, kafa tutmalar.
Bunları sizce kimler cesaretlendiriyor. Cevabı izlediğimiz diziler değil mi?
Geçenlerde haberlerde izledim. Bir dizide adam rol icabı kıza uyuşturucu veriyor diye sokakta bu tiyatrocu adamı tartaklamışlar.
Lütfen arkadaşlar böyle dizileri desteklemeyelim. Halkımız çok çabuk inanıp çok çabuk yanlış şeyleri benimsiyorlar.

Scudo
Senin mantıktan gidersek sinemalar da kapatılsın. Tiyatrolar da kapatılsın. Kitapevleri de kapatılsın.

Sorun dizideki gerilim değil, sorun toplumun sosyal zekasının düşüklüğü.

@mutu88

kaldırılması hiçte iyi olmadı. güneydoğuda yaşananlar anlatılmış. tarihini bilmeyen insanlar gelecekleri hakkında yorum yapamazlar. gerçekten üzüldüm. yok şiddetmiş yok bilmemneymiş. Türk insanın gerçekleri görmesi engellendi. bu bizim gerçeğimiz. bunu her Türk'ün bilmesi gerekiyor.
binlerce kardeşimiz vatani görevini yaparken hayatını kaybetti peki bu şiddet değil miydi!... bunları film yaparak halka duyurmak mı şiddet!.....

Biz rajon kesmeyiz; biz kafa keseriz...

İntikam çorbası soğuk içilik...

İsmimiz ezanla konuldu, selayla çıkar...

Eyvallah...

Aklıma gelen ağırabilerin Türkçemize kazandırdıkları komik cümlecikleri aklıma geldiğince paylaşayım dedim... :D

selim çam, toplumun sosyal zekasının düşük olmasından söz etmişsin sence toplumun sosyal zekasını arttırmak için neler yapılmalı? açıkla biraz toplumumuzun en azından 6,802(forumdaki üyeler) ü senin söylediklerinden esinlenerek sosyal zekasını arttırsın:D :D :D

@Selim Çam

Çok güzel
işte insanlar böyle laflarla karşısındakini hiç düşünmeden bıcaklıyor
Bu düşünceler gençlerin o boş beyinlerini yıkıyor.
Hergün bir sürü çocuk görüyorum üçerli beşerli gruplar olup ellerinde silahlarla birbirlerini 'sözde' öldürmecilik oynuyorlar.
Biz küçükkken gruplu saklanbaç felan oynardık

Ayrıca tiyatrolar sinemalar niye kapatılıyor ki.
Ne alakası var. İnsanlar ne görüyorsa televizyondan görüyor. Sanki gençlerin tiyatro ya operaya gittiği varda. Sorsak şurada en son ne zaman sinemaya gittin diye kim bilir ne zamandır. Peki tiyatro??
Hiç hayatında tiyatroya gittin mi de tiyatroları kapatıyorsun???

Ben otorite değilim. Ama genel olarak her hafta iki film izlerim sinemada. Ayrıca bir okadar da dvd alıyorum her hafta.

Bu laflardan ötürü bıçaklıyor dersen, sana gülerim. Hiç bir adam öldürmeye teşebbüssün altında böyle komik bişiyi göstermek kadar manasızca bişiy olamaz... Ayrıca yine hiç bir intihar olayı da bir olayla ilişkilendirilemez, çünkü intihar bir hastalıktır, ama bu hastalığın derecesine bağlı olarak zanlıya yeni fikirler verebilir ki sağlıksız bir insan o filmlerde gördüklerinden daha büyük fantaziler kurgularlar, biraz psikoloji ve kişisel gelişim kitaplarını okumanızı tavsiye ederim. Büyük harflerle yazıyım bu sefer: TOPLUMUN SOSYAL ZEKASI DÜŞÜK; ANLIYOR MUSUNUZ? DİZİ İLE ALAKASI YOK BU DURUMUN.@mutu88

Gidip "Kan uykusu" belgeselini izleyebilirsiniz.
Belgesel tadında gerçekleri anlatıyor. Dün akşam çok kısacık bakabildim.
Ama bana Kurtlar vadisini savunursan her zaman karşındayım
O dizide kimi gerçekleri su yüzüne çıkarıyor olabilir.Ancak adam öldürmenin kolaylığını ve resmen zevkli bir olay olduğunu anlatıyor.
Herkesin cep telefonunda polatın kafa kesme sahnesi var. Ve bütün gençler gülerekten bu videoları izliyorlar. Bunlar normal şeyler mi ?
Ülkemizin kötüye gitmesi beni korkutuyor.
Sonuç olarak böyle konular forumlarda hep sorun olmuştur. Konu siyasete kaydığından ilerleyen safhalarda sert sözler kullanılmaya başlar
Bence Selim konuyu fazla uzatmadan birbirimizi kırmadan bu muhabbeti noktalayalım
Herkeste düşüncesini oy sistemiyle kullansın
Saygılarımla...

ister izlensin ister izlenmesin, bu haksız bir sansürdür. hiç bir medeni ülkede böyle bir karar alınmamalıdır... kaldı ki insanlar tv de gördüklerine özenip çete kuruyor,silahlanıyor,suç işliyor vs. dersek nerdeyse tüm bilimkurgu,aksiyon,macera,polisiye film/dizilerin yayına son verilmesi gerekir. Bunları da yasaklayalım o halde... pokemonları izleyip balkondan atlayan çocuklar vardı, çizgi filmler de yasaklansın.
ülkemizde tarantino filmleri küllün yasaklanmalı, mazallah biri izlerse ülke kan gölüne döner. bkz. kill bill. fight club ı da toplatalım hatta dükkanlardan.
tamam bu dizi, toplumun hassas noktalarına dokunuyor olabilir ama bu karar halkı saf yerine koymaktan başka birşey değildir..
başka birşey demiyorum!

@Selim Çam

sen benim dediklerimi yalnış anlamışsın
İzlediğim haberden bir olay anlattım ama net yazamadığımdan yanlış algılayıp celallenmişsin Ayrıca okuldada psikoloji dersi görüyoruz ve ilgilendiğim bir bölümdür
Anlatmak istediğim olaysa şu:
Bir dizinin bir bölümünde adam kıza uyuşturucu veriyor
İnsalar bu diziyi izlemişler ve adamı bir gün sokakta görüp tartaklamışlar
Anlatmak istediğim insanların cahil ve kolay etkilendikleri
Bunun temeli de bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor.
Toplumun sosyal zekası düşük olduğundan kolay etkileniyor işte böyle olaylardan. Çabuk kanıyor

@ytse_jam

olayları abartmayın
Gerçek dışı ve çocukların ruh sağlığını etkileyen çizgi filmler kaldırılsın
Ama tamamının sakıncalı olduğu söylenemez
Lütfen çarpıtmayın

Mutu aynı şeyi söylüyoruz. Ve problemin nerede olduğunu ikimiz de söylüyoruz: Toplumun Sosyal Zekasındaki Düşüklük diye... Bu sebepten ötürü dizi yasaklanamaz, bunun suçlusu dizi değil... Okumayan toplum, okutmayan düzen bunun suçlusu... Neyse bence de uzatmıyalım ikimiz arasındaki git gele dönüşen bu dialogu, aynı şeyleri söylüyoruz, bu arada kalbim kolay kırılmaz, kırmak gibi bir niyetimde asla olmaz, ikimiz de iyi niyetimizle konuşuyoruz sonuçta bunu herkes umarım hissediyordur. Sevgi ve selamlarımla.

Konuyu biraz saptıracağım ancak;
Çarşı yahu senin üye başlığını "Forum Magazincisi" mi yapsak acaba? Açtığın her konu magazin...

@mutu88

sadece örneklerden birine odaklanıp asıl anlatmak istediğim şeyi kaçırma...

bu arada çizgi filmlerin neredeyse tamamı gerçek dışıdır :)

birkac mesaj forum kurallarına uygun olmadığı icin tarafımdan kaldırılmıştır, konu farklı polemiklere neden olduğu taktirde kapatılacaktır...
mesajlarınızı yazarken lütfen forum kurallarımıza uygun şekilde yorumlayınız..

Severek izlediğim halde kaldırılmasına sevindim.
Çoğunluk istiyor diye doğru olduğu sonucu çıkarılamaz.Lise çağındaki arkadaşlarımızı negatif etkileyen bir diziydi.Lisedeki bıçaklama,yaralama olayları bu dizi zamanında çoğaldı.Dizinin yerine yayınlanan belgeselde anlatılanların, dizinin yapımcı/senarist lerinin görüşlerini yansıtmadığına inanıyorum.
Osman Sınavın elinden alındıktan sonra politik mesajlar verilmeye başlandı.

@Jr.BMX

bende senin ile aynı fikirdeyim

ben bu diziyi öncelikle şu nedenle izlemedim:
bi defa izlemeyen arkadaşlarla genelde fikrim aynı.birde işin sanat yönü var...
tv seyrederken zapping yapıyodum ve show tv de yayınlanıyodu galiba 2 sene önce falan ,dizinin en revaçta olduğu günler.neyse bi anda izlemeye başladım.gülerek izliyodum programı ,program diyorum ;çünkü biraz sonra anlayacaksınız.izlediğim program bi aralar cok yayınlanırdı 'gercek kesit ' hayal ürünü olayları anlatan programlar hani.ben o niyetle izlerken programı 5 dakika sonra polat alemdar cıkınca karşıma kurtlar vadisi dizisi olduğunu anladım.
yani kısaca şunu anlatmak istiyorum.bana göre oyunculuk kalitesi çok düşük .düşünün ben kurtlar vadisini gercek kesit programı zannettim....

Geri