Scudo Sports

Kuş Sever Bisikletçiler

Geçen aydı zannedersem Eskişehir'in göbeğinde porsuk nehri kıyısında parlak mavi bi kuş farkettim. Sonradan öğrendim ki kendisi bir yalıçapkınıymış. O gün bu gündür dışarda gördüğüm kuşlara daha bir dikkatle bakıyorum. Onlarca farklı kuş türüyle birlikte yaşadığımı farkettim. Papağan bile gördük doğal ortamında. Bu kuş gözlemciliği keyifli bir uğraşmış.

(link)

(link)

Şehirden biraz uzaklaşınca karşımıza şahin, akbaba, tepeli toygar ve bolca da leylek çıkabiliyor. Yakınızdan akarsu geçiyorsa Eskişehir'de ve Amasya'da olduğu gibi, şehirden çok uzaklaşmadan da balıkçıllarla karşılaşabiliyorsunuz. Burdan anlatmak işin heyecanını yeterince aktaramıyor. Yasaklardan, işlerden fırsat bulursanız alıp dürbünü ve bisikleti gezin. Flamingodan, pelikandan tutun da arı kuşuna, gök kuzguna kadar bir sürü görmeye değer kuş var.

Son düzenleme:
Scudo
Arkadaşalar bugün çalıştığım yerin camına muhabbet kuşu kondu. Galiba bir yerden kaçmış. Neyse kuşu almayı denedim ama elime gelmedi dışarı kaçtı. 1 saat uğraştıktan sonra kuşu dışarıda yakaladım ve eve getirdim. Veterinere götürdüm kuş sağlıklı hiçbir sorunu yokmuş. 2 yaşında bir dişi kuş. Sonra kafes falan aldım. Şimdi evde duruyor. Sorunum ise şu; kuş çok yabani davranıyor sürekli elimi ısırıyor. Kafesten dışarı çıkarmaya korkuyorum kaçar diye. Ne tavsiye edersiniz? Kuşu kendi haline mi bırakayım yoksa alışması için bir şeyler mi yapayım?
WhatsApp Image 2021-10-22 at 08.45.30.jpeg

Bir süre kafese alışsın, fazla yaklaşmayın. Bir süre geçtikten sonra yaklaşıp kontrol edebilirsiniz. Yem, su koyarken ısırmıyorsa kapısını açık bırakıp (pencereler kapalı olacak tabi) durumu gözlemleyebilirsiniz. Bulunduğu kafese ve ortama alıştıysa çıkıp uçabilir ve tekrar kafesine dönebilir.

Bir süre kendi haline bırakın. Kafesin yanına yaklaşırken yavaş hareketlerle yaklaşın.
Kafesi biraz yüksek bir yere koyun. Kuşlar genelde yukarda durmayı severler.
Kafese yem ve suyun yanında kuş kumu eklemeyi de unutmayın.
Dişi muhabbet kuşları erkeklere göre daha saldırgan olurlar. Zamanla size alışınca durum düzelir elbet :)

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Bir haftaya yakın kafesinde tutun. Yüksek yerde tutun. Yerini özenle seçin, değiştirmeyin. Hep orada kalsın. Ortam seslerine ve sizlere bir haftada alışmaya başlayacak.
Sonrasında kafes dışından eliniz için alıştırmalar yapın. Günde bir kaç kez elinizi kafese yaklaştırıp, oynatmadan bir kaç dk tutun. Mümkünse ve vaktiniz varsa bunu uzun uzun yapın. Bu süreç te yine sabırla bir kaç gün sürsün. Sonra ufak ufak kafesin kapağını açık bırakma denemeleri yapabilirsiniz. Aynı anda kuşun size karşı gördüğünüz olumlu hareketlerinde kafesin bir kenarına yeşillik sıkıştırın. (Küçük parça ve kuru olmasına dikkat edin). Elma parçası da olur. Severler. Bir de ballı çerezleri var. Çok seviyorlar. Onu da ödül niyetine hafta da bir ya da iki kez asabilirsiniz. 3. haftada kafesin içine çok yavaş olmak şartıyla ağır ağır elinizi sokabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta, eliniz asla ani hareket etmesin, çok ağır olsun. Elinizi içeri soktuğunuzda hareketsiz şekilde dakikalarca bekletin. Bu alıştırmayı da bir kaç gün günde bir kaç kez dakikalarca tekrarlayın :) Bu arada çok yumuşak tonlarda kuşa sabit ve kolay sözcükler tekrarlayabilirsiniz. (Cicikuş, Canıım, Babacık gibi). Kuş erkekse (bunu burnunun mavi olmasından kolayca anlarsınız) ve yaşı ufaksa konuşmayı öğrenmesi çok muhtemel. :)

Arkadaşalar bugün çalıştığım yerin camına muhabbet kuşu kondu. Galiba bir yerden kaçmış. Neyse kuşu almayı denedim ama elime gelmedi dışarı kaçtı. 1 saat uğraştıktan sonra kuşu dışarıda yakaladım ve eve getirdim. Veterinere götürdüm kuş sağlıklı hiçbir sorunu yokmuş. 2 yaşında bir dişi kuş. Sonra kafes falan aldım. Şimdi evde duruyor. Sorunum ise şu; kuş çok yabani davranıyor sürekli elimi ısırıyor. Kafesten dışarı çıkarmaya korkuyorum kaçar diye. Ne tavsiye edersiniz? Kuşu kendi haline mi bırakayım yoksa alışması için bir şeyler mi yapayım?
276024 dosyayı görüntüle
Ayrıca plastik değil ahşap tünekleri tercih etmeniz kuşun ayak sağlığı acısından daha faydalı olacaktır.
Youtube ta muhabbet kuşu diye aratınca bir çok konuya cevap çıkıyor.

lokum 5 yaşında afrika gri kırmızı kuyruk IMG_0494_800x600.JPG papağanların içinde en akıllı cins şu an 100 kelime biliyor ve bire bir cevap veriyor Ben bisikletimle evden çıkarken Baba bisiklete biniyor diyor

Dosyalar

• WTJF9068_800x450.JPG
    WTJF9068_800x450.JPG
    44,8 KB · Okunma: 13
Ben Beauty ve tüm foruma selamlar olsun.

Aldigimizda 3 haftalikdi, tüglreri yeni cikiyordu ve siringayla besliyorduk. 2-3 ay neler cekmistik ama simdi 4 yasinda ve bildiginiz bir cocuk evde.

20200522_231529.jpg
20200719_223922.jpg
20200719_223913.jpg

Screenshot_2024-01-29-22-46-48-334-edit_com.instagram.android.jpgben sultan ve muhabbet üretiyorum ticari değil hobi olarak

Dosyalar

• Screenshot_2024-01-29-22-48-47-165-edit_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2024-01-29-22-48-47-165-edit_com.instagram.android.jpg
    82,7 KB · Okunma: 11
  • Screenshot_2024-01-29-22-46-29-516-edit_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2024-01-29-22-46-29-516-edit_com.instagram.android.jpg
    50,4 KB · Okunma: 11
Geri