denizt
Üye
- Tepki
- 534
- İsim
- deniz
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Geçen aydı zannedersem Eskişehir'in göbeğinde porsuk nehri kıyısında parlak mavi bi kuş farkettim. Sonradan öğrendim ki kendisi bir yalıçapkınıymış. O gün bu gündür dışarda gördüğüm kuşlara daha bir dikkatle bakıyorum. Onlarca farklı kuş türüyle birlikte yaşadığımı farkettim. Papağan bile gördük doğal ortamında. Bu kuş gözlemciliği keyifli bir uğraşmış.
(link)
(link)
Şehirden biraz uzaklaşınca karşımıza şahin, akbaba, tepeli toygar ve bolca da leylek çıkabiliyor. Yakınızdan akarsu geçiyorsa Eskişehir'de ve Amasya'da olduğu gibi, şehirden çok uzaklaşmadan da balıkçıllarla karşılaşabiliyorsunuz. Burdan anlatmak işin heyecanını yeterince aktaramıyor. Yasaklardan, işlerden fırsat bulursanız alıp dürbünü ve bisikleti gezin. Flamingodan, pelikandan tutun da arı kuşuna, gök kuzguna kadar bir sürü görmeye değer kuş var.
(link)
(link)
Şehirden biraz uzaklaşınca karşımıza şahin, akbaba, tepeli toygar ve bolca da leylek çıkabiliyor. Yakınızdan akarsu geçiyorsa Eskişehir'de ve Amasya'da olduğu gibi, şehirden çok uzaklaşmadan da balıkçıllarla karşılaşabiliyorsunuz. Burdan anlatmak işin heyecanını yeterince aktaramıyor. Yasaklardan, işlerden fırsat bulursanız alıp dürbünü ve bisikleti gezin. Flamingodan, pelikandan tutun da arı kuşuna, gök kuzguna kadar bir sürü görmeye değer kuş var.
Son düzenleme: