Scudo Sports

Kuşadası-Söke

Çok teşekkürler bilgi için, o halde Kuşadası'ndan Söke'ye geçilirken aslında yokuş açısından daha rahat bir alternatif yok (diğeri bir alternatif Caferli'den geçen yolu da düşünmüştüm). Amacım gezme dolaşmak aslında, ama esas hedefim Dilek yarımadasının öbür tarafındaki Priene ve Eski Doğanbey Köy'ü olduğundan öncesinde çok efor sarfetmek istemiyorum.

Aşağıya güzelçamlı - davutlar - soğucak - yaylaköy - söke - doğanbey turumu bırakıyorum. Ayrıca hesabımda o bölgedeki diğer turlarımı da görebilirsiniz. Mesela Aslanyaylası turuda güzel bir tırmanış turudur. Meryemana veya Şirince tırmanışları da keyifli oluyor. Kuşadası'ndan davutlar yoluna girip soğucak'tan veya caferli'den yaylaköy'e tırmanabilirsiniz. Tek kazancınız kuşadası - söke yolunun sıkıcılığından kurtulmak olur. Toplam rampa aynı olacaktır. Soğucak mı Caferli mi derseniz kesinlikle Caferli derim. Orası hem daha tenha hem daha bir köy.. :)

Bu arada Söke - Doğanbey arası tamamen soğuk asfalt. Epey yorucuydu. Bir daha gitmem dedirtmişti bana.

(link)

Scudo
Geri