Popülerlik konusunda TDF ı yakalayamadı.çünkü Lance ve Contador çok ilgi çekti. Ancak şu bir gerçek çok haksızlık ediyoruz. Muazzam tırmanışlar var. Cunego'nun kazandığı etap mesela bir kaç km neredeyse bütün bisikletçileri döktü 19-20 eğimle. Şu da çarpıcı 198 kişi den turun yarısı bitmeden 18 i bıraktı.
Bisikletçilerin Strateji hataları da var. Örnek: Menchov Fransayı pas geçmeliydi. Sastre Giro'yu. Schleckler Giro ve Vuelta yapabilirdi. Vino ortaya çıkmasaydı belki Contador da olabilirdi.
Yayın konusu ise benim için hayalkırıklığı. Eurosport tekrar vermiyor USopen dan dolayı, yayınlar kısa Snooker dan dolayı. Çalışanlar için İnternet kısıtlı bir imkan zaten. Uykusuz kalıp TRT3 ten özet izlemek zorundayız. Benim esas takıldığım Avrupa da bisiklet artık seyredilmiyor mu? Örneğin bu hafta sonu;
Cuma günü : 179 km 2 adet 1. Cat (birincisi neredeyse 45 km boyunca tırmanış başlangıcı 4,4 eğim ama sonu müthiş 80 mt den 1810 mt ye çıkacaklar son 10 km 900 metreden 1810 mt ye ikincisi hakeza.) 1 adet 3. Cat. ve finiş 14. KM HC tırmanış 13-14 lük bölümleri var. Bu etap Fransa da olsa baştan sona seyredilirdi. Burada yayın süresi ne kadar peki 75 dk. Neden? Çünkü öncesinde 180 dk lık snooker yayını var.
Cumartesi günü: Çok benzer bir etap var zevkten dört köşe edecek cinsten. Yayın ne kadar peki 75 dk... Sebep? Aynı.
Pazar Günü : yine aynı süre ve sebep..
Tamam bende snooker seviyorum ama insaf ya..
Sonuç itibarı ile İspanya turu öksüz çocuk gibi.
Turu Kim kazanacak derseniz bence Valverde. Gesink'te takatı bitene kadar kovalar. Evans zor. Basso ilk 3 olabilir. Danielson'u izliyoruz bakalım. Garmin İspanya'da da sürpriz bir isim çıkardı.
Yayın kısa ama internet ten izleyemiyorsanız Eurosport tan kaçırmayın derim. hergün saat 17,30 da. En azından TRT3 özetleri seyredin.