Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lada Niva kullanan var mı?

Halen kullanmakta olduğum (yaklaşık 4 senedir) keçimden memnumun. (1994 1,7 Karbüratörlü)
Tamamen bütçe ve beklenti meselesi.
Ben canım sıkıldığında çoluk çocuk şehirden uzaklaşıp hava aldığım, bazen de arkadaşlarla çıtır off-road yaparak stres attığım. Bakımlarını düzenli yaparsan ve orijinal parça kullanırsan hiç bir zaman yolda bırakmayan ve üzmeyen bir dosttur Niva.

IMG_20171209_135538.jpg

Scudo
2011 model enjeksiyonlu modelini kullanan biri olarak yaıyorum. Özellikle 2008-2011 arasında satılmış araçlardan kesinlikle uzak durmanızı öneririrm. Kanımca bu modeller sadece Türkiye pazarın satılmak için üretilmiş, ucuz olsun diye astar bile atılmadan tek kat boyanmış araçlardır. Ufak bir darbeyle bile boyası dökülür altındaki saç ortaya çıkar. Arazide ve yeri gelince sudan, dereden geçsin diye yapılmış olamsına rağmen alt kısmında hiçbir yalıtım vs. uygulanmamıştır. Tamircide lifte kaldırınca altının tamamen pas kaplı olduğunu görürsünüz. Biz satarken ekspertizde öyle olduğunu görmüştük. Neyseki alan arkadaş caymamıştı.
Bu durum piyasadaki tüm Lada araçlara mahsus diye anlaşılmasın. Daha önce beş seneden uzun süre 2004 model Lada Samara kullanmıştım. Ne kaporta-boyasında ne de mekaniğinde hiç bir sorun yaşamadım.

Niva'nın düm döşeme ve kablolarını, motorunu falan söküp, kadrosuna kimyasal bir çözelti uyguluyorlar ve bunu sayesinde kadro çürümeye karşı çok dayanıklı bir hale geliyor (kimyasalın adını unuttum)
Niva'nın en güzel yanı hiçbir elektronik kullanılmamış olması. Sudan etklienmiyor.
2016 lansmanında otomatik cam kullamışlardır, bunu Lada Niva'da büyük tasarım ihtilali olarak duyurdular :)
"Pütür" den bahsediyor olabilir misiniz hocam?

O kadar büyük çaplı bir işin maliyeti de yüksek olur, sökmeden sadece alttan atılsa da bir miktar koruyacaktır.

O kadar büyük çaplı bir işin maliyeti de yüksek olur, sökmeden sadece alttan atılsa da bir miktar koruyacaktır.
Pütür işlemi kolay ama sanırım galvaniz kaplamadan bahsediyor. Onun için komple aracı sökmek, boya ve astarını da temizlemek lazım. Oraya kadar inilse bile sanayide onu yapacak tesis yoktur muhtemelen.

• Beğen
Tepkiler: keremkucuk041

Sağolasın, kaç gündür aklıma takıldı, hatırlayamamıştım, iyi oldu :)
Bunu sadece alttan yaptıranlar var ama çürük başka bir yerden gitrdi mi yine uygulamanın yapıldığı yüzeye ilerliyor, bu sefer sadece alta yapılan işlemin bir foksiyonu kalmıyor.
En iyisi komple yaptırmak.
Ben suv araçları konusunda Land Rover series modellerini tek geçiyorum. Çünkü pasa ve çürümeye karşı dirençli olsun diye kadroyu aluminyum yapıyorlar. Kaç yıllık araçlarda hala gram pas yok.
Land roverin çözüm bulamadığı tek bir konu var, o da yağ kaçağı. Kendi mühendisleri bile çözemedi bu konuyu ki bizim ustalar nasıl çözsün? :)

• Beğen
Tepkiler: keremkucuk041
Aracı ilk aldığımda kendi imkanlarımla söktüm ve içten antipas boya üstüne bitüself + sünger, alttan ise pütür uygulaması yaptım.
Sonra keyfime baktım :) :harika:

20170212_170903.jpg
20170212_213737.jpg20170213_194130.jpg20170610_143745.jpgIMG_20180716_080049.jpg
IMG_20180204_094400.jpgIMG_20180121_103601.jpg

@ŞenolKalyoncu tebrikler, ben de aldığım zaman aynı işlemleri yapmayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: ŞenolKalyoncu
Çamurda kaldığında insan gibi araçlara çektirin Niva'yı. İki tane gördüm çekme esnasında komple bagaj havuzu kopup gelen.

Çamurda kaldığında insan gibi araçlara çektirin Niva'yı. İki tane gördüm çekme esnasında komple bagaj havuzu kopup gelen.

Ben genelde çeken taraf olduğum için hiç sorun yaşamadım. Kalsam da kendi kendimi çekiyorum :harika: (Çekme için arka tamponu kullanan acemiler genelde eline alabiliyor tamponu :) )😎

Ele alınan sadece tampon olsa sorun değil.

• Beğen
Tepkiler: Saburié
Konu biraz eskilerde kalmış, almayı düşünen almış, kullanan kullanmıştır diye düşünüyorum 😅. Şu anda piyasasından anlayan birileri var mı? Varsa yardımcı olabilecek..

• Hahaha
Tepkiler: templeos
Geri