Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lance Armstrong doping yapmış mıdır?

Geçerki kanıt yok diyorsunuz ama 260 sayfa kanıt,onlarca şahit bunlara kendi takım arkadaşlarıda dahil.Ve aynı zamanda yarışın ikincisi üçüncüsü bile dopingli.YAni dopingli adamları bile geçmiş armstron o normal insan gücüyle :) ve bunu 7 kere yapmış.Bize buna inanmamızımı bekliyorsunuz bu kadar fanboy olmuyalım.Armstrong bir hilekardır spor tarihindeki belkide en büyük hilekardır.Bu kararı veren adamlar Siirt kaymakamlıgına baglı il spor müdürlüğü doktorları değil beyler AMERİKAN ANTİ DOPİNG KURULUŞU.Bu adamlar milyonlarca doları harıcyacaklar ve kendi hal kahramanları yerle bir edicekler inanaması bizim gibi gelişmemiş ülkeler için zor ama orası Amerika hata yaparsanız aradan 10 yılda geçse o hatayı birileri bulur ve sizi gömer.Armstrong kanseri yenmiş olabilir ama içindeki şeytanı yenememiş.

Scudo
@derşan sezer

Kimsenin avukatligini yapmak istemiyorum. Ama ReşitÇağırgan' in yazdigini iyi okuyun. Kanit olmasaydi zaten karalamazlardi demek istiyor. Kanit yok demiyor.;)

@derşan sezer

7 Yıldır akılları nerdeydi ?? Birde 7 senelik birinciliklerini alıyorlar eder 14 yıl . 14 yıldır akılları nerdeydi bu gerizekalıların?

Wada ve Usada vermiş olduğu bu kararla 99 yıllık Fransa turu sonuçlarının hiçbirinin doğru olmama ihtimalini göstermiş oldu . Dünyanın en büyük Safsata organizasyonu . Adamlar kendileri ile çeliştiler. Kimse bunun mantıklı bir cevabını veremez.

Batan gemiyi önce fareler terkeder ...

• Beğen
Tepkiler: Celasin Telli
7 yıldır akıllı nerdeydi diye birşey yok.Ben yazıyı tamamen okudum ingilizcesini.Orda nedenlerini görebilirsiniz.Spor tarihini en komplike doping çalışmasını yapmıştır u.s postal takımı ve armstrong.Zamanın ötesinde bir sistem uyguladılar ama yakalandılar turla ilgili bütün herşeleri silindi.peri masalı bitti.aklınız alıyormu arkadaşlar Armstrongun rakipleri dopingli öyle değilmi?Evet dopingli.Armstrong bu adamları 7 kere geçiyor.Armstrong hayvani insan üstü gücüylemi geçiyor sanıyordunuz.Herşey yazıyor okuyun.Doping kontrollerinden nasıl kaçtıgı herşey ama herşey yaızyor.Armstrongu savunmayı artık avukatlar bile bıraktı birtek fanboylar bırakmadı.Kendisi bile twitterından facebookdan sildi 7 kere tur şampiyonu yazısını.Bu sene belkide en temiz turu gördük fransada.Evet heyecan yoktu evet sönük geçti ama en azından hakeden kişi kazandı.Armstrong a sponsor olanlar bile paralarını geri istiyorken bu korumacı zihniyeti anlamıyorum.Adam hilebaz bu kadar net tarihe kara leke olarak geçicek.

Peki bu senenin temiz olduğundan nasıl bu kadar emin olunabiliyor? Geçmişte doping yapıp yakalanmayanlar gibi, şimdi de zamanın ötesinde doping yapılıyor olamaz mı??

@kkazim

Bunada verecek bir cevapları vardır elbette .Ben o yüzden cevap yazmayı bıraktım . Tutturmuşlar Fanboy diye. Armstrong benim umrumda değil.Dedikleri gibi Armstrong dopingli ise senelerce yalan yarışları takip ettiğime sinirleniyorum . Yoksa bu adamların hepsini toplasan şu ((link)) listedeki adamların bitanesi etmez...

Performanslara bakarsak pek dopingli gibi değildi millet :) en azından wiggensın ikinci bir tur zaferi olamıyacagını biliyoruz.İronman eventlerinde doping yokmu sanıyorusunuz??Doping her spor dalında var.Amatör yarışlarını izliyorum o yüzden.Yanlış anlaşılmasın diyede söylim doping e karşı biri değilim.Ama herkez doping yaparsa okey.Doping sonuçta insanın bi çıta atlamasıdır.Bizim genetiğimiz belli.Amaçlarımızda belli.Bunun için ne yapılıyorsa yapılmalı ki yapılıyorda ama eşit şartlarda yapılmalı.Us postal yapıyorsa diğer takımlarda aynı şartlarda yapmalıki fairplay olsun

@kkazim

dah yarışlar yeni bitti ve şimdiye kadar kokusu bir tek shlecklerin biri yakalandı.. ama team skyın olduğu yerde ben inanmıyorum adamlar sıfır toleransla işi yürütürlar çünkü geçmişte doping yaptığını söyleyen Bobby Julich'ı hemen gönderdi adamlar..

@derşan sezer

nerde kaldı o zaman spor ?
rekabet laboratuar deneklerine mi kalıcak... hastanelerde oluşan insanları mı izlicez ??

spor insanın gelişimi değilmi?Sporun amacı nedir?tarihsel varoluş nedeni nedir?Bunu bilmeden spor spordur demek basit bir yaklaşım bana kalırsa.
Spor insan türünün fiziksel gelişimi evrimi için bir araçtır.Kalabalıkları yerinden hoplatmaktan daha öte bir amacı vardır.Evet gelecekte insanlar kendilerini geliştircek yapay kaslarımız olcak.Buna karşı koyabilicekmiyiz hayır.Ama eşit şartlarda mücadele olması için savaşmalıyız bence.Sınıflar arası fark oluşmadan eşit mücadele.

Valla şu ortamda bana hiçbirşey güvenilir gelmiyor. Önümüzde böyle bir örnek olduktan sonra bundan sonrakiler dahil bütün başarılar şüphelidir benim gözümde. Her an herşey olabilir, bütün birincilikler geri alınabilir mantığıyla bakıyorum. Düne kadar sporcuların doping yaptığını iddia eden gazeteciyi iftiradan mahkemeye veren UCI bugün tam tersi şekilde aynı sporcuların doping yaptığını söylüyor. Kusura bakmayın ama bisiklet sporunun güvenilirliğini yitirdiğini kabul etmek lazım.

Bu iş trafik cezası gibi hata yapan cezasını çeker.Ceza verile verile hata yapanlar en asgari seviyeye iner.Herkes dikkatli olur.

Dünya'nın en temiz sporu olsun,bisiklet sporuna yakışır durumda bu. Belki zor olacak ama güvenin asıl şimdi artması gerekiyor.Herkes örtbas etseydi daha mı iyi olacaktı?Bisiklet sporu daha mı güvenilir olacaktı?Gerçekler neden bu kadar insanları acıtıyor? Toz pembeyi sevmemek,hayatın gerçek rengini sevmek gerekiyor.

En basit örneği vereyim.Lisans çıkarmayı en azından bir çok arkadaşımız biliyor. Bir futbol kulübü sporcu başı lisans çıkarma ücretini 200 lira diye muhasebeleştiriyor. Bu adamların ceza almaması futbolu güvenilir mi kılıyor?

Eğer gerçeklerin ortaya çıkarılması güven kaybettiriyor ise;bütün insanlara güvenmemeyi gösteriyor.Demek ki yanlışlar değil,yanlışları ortaya çıkarmak hatalı davranışmış.

lance armstrong doping yaptımı? herkes,wada,ucı,france ,herkes bu sorunun cevabını arıyor,ben yaptı ,yada yapmadı diyemiyorum,zaten şu an arkadaşlarının iddası harici kimse diyemiyor,ama yapan herkes testlerde yakalandı(lance hariç) contador,landis,vs....ama lance tıbbı test sonucu hala yakalanmadı,belkide kullanmadı,belkide şu anki tıbbın çok ilerisinde,bu kadar ileri ise bu yüzden madalya takmak gerek :) gerçekten hala yakalanmadıysa ,tabi yakalanmak için kullanmakta gerekli,bir şeyi zorlarsanız olur,gerçekte olmasada,askerde bir yalan atarsınız 3 ay sonra o size başkasından geri gelir ve sizde doğruluğuna inanırsınız,bu böyle değil ama garip,anlaşılmaz,eğer kullandıysa ,zaten kullanmayan yok!!!peki kazandığı her etapta,veya lider grupla gittiği son yarışta kullandımı acaba,ne zaman kullandı,bırakıp geri geldikten sonrada kullandımı,antrenmansız ,öndeki gruba arkadan gelerek 3.5 attırdığı , 3. olduğu yıldamı kullandı!!,bakın richard,pantani,basso,ulrich,hpsi çokmu temiz ,var sayalım lance kullandı ve eşitliği sağlamış olmazmı,ben bunu söyliyerek yasallaştırıp basitleştirmiyorum,sadece onun üzerine bu denli gidilmesi problem,eee tabi 7 yıl arka arkaya ve daha önceleri defalarca söyledim yazdığım gibi bırakmadan devam ettesydi,10.11.12 .turuda alırdı rakip yoktu zaten,Allah aşkına birini sorgularken yargısız infaz yapılmasın,en büyük sorun fransız gazateleri...
herkeste şöyle bir durum var kazanlar mutlaka kullanmıştır,o zaman tıbben kanıtlayacaksın.

@Fırat Dizman
Artık vazgeçin "yakalanmadı, hiç bir testi (+) çıkmadı" demekten. Fransa turundaki nümunelerinde EPO bulundu, uygulama hatası olduğu için takibat kapatıldı....... Lance Armstrong' u yıllarca koruduklarını göremiyorsanız yapacak bir şey yok.
1999 yılında Christophe Bassons' un başına gelenleri okuyun.
En büyük sorun fransız gazeteleri diyorsunuz. Neye dayanarak böyle bir iddiada bulunuyorsunuz. Fransız gazetelerinin kendi ülkelerindeki tur üzerine yazmamaları mı gerekiyor? Dünyada en çok yol bisikleti kullanan bir halk 25 senedir kendi ülkesindeki turu kazanamamıştır. Hele Festina olayından sonra ilk 10 a bile zor giriyorlar. Dopingle mücadelede en ağır yasaları uyguluyorlar. Biz de kalkıp bunu mu eleştireceğiz? Sezar' ın hakkını Sezar' a vermenin vakti geldi de geçiyor.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Biber
@ihtiyar
Armstrong babamın oğlu değil,maddi bir çıkarda vermiyor,ülkede bağırıyoruz,suçu ispat edilene kadar herkes suçsuzdur diye...eee peki ozaman ,tıbben çokıp tamam desin biri bende kendi adıma evet diyeyim....

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Bir türlü anlayamıyorum, bu adamın başarılarını keyfe keder mi elinden aldılar zannediyorsunuz? Yıllardır birçok insan defalarca söyledi, yazdı, çizdi. Hakikaten suçlu olmasa Armstrong suçlamayı kabul etmeyip davanın devamının görülmesini istemez miydi? Şimdi elindeki bütün başarılar alındı, hayranların gözündeki değeri yerle bir oldu ve belki de 100 milyon dolar parayı geri ödeyip bunun üstüne de hapis yatması gerekecek. Bütün bunlara artık canı sıkıldı diye mi itiraz etmedi? Burada da yazdık birçok kez, 1999 yılında pozitif çıkan corticosteroid testi var, sonradan yapılan testlerde 1999 yılında alınan numunelerinin 6'sında EPO çıktığı gerçeği var, onlarca insanın yeminli ifadesi var, 2009 - 2010 yıllarındaki kan profilindeki anormal dalgalanma var, Ferrari'ye vs. gönderilen 1 milyon dolardan fazla para var, yine bu konularda attığı emaillar, SMS'ler var, var da var... Biraz bir raporları, makaleleri okusanız bütün gerçekleri göreceksiniz.

@Buyruk Alparslan

Ben herkesin bu raporlar hakkinda bilgisi oldugunu varsayarak, cevap vermeye calisiyordum. Belki yanlis yapiyor olabilirim. Bilgisi olmayanalar varsa, gercekten Buyruk Alpaslan' in cevabindaki koyu isaretledigim kisimlari Google' dan arayip okusunlar da öyle devam edelim demek daha dogru olacak galiba. Raporu acip okusalar daha iyi olur ama herkesin vakti olur mu buna?
Belki bu sekilde en azindan sinirlenmeden, celallenmeden sakin sakin tartisma olanagimiz olur gibime geliyor.

Sevgili Firat Dizman,
Muhakkak ki kimsenin, profesyonel sporcularin basarilarindan bir cikari yok, kendilerinden ve avanelerinden baska. Bu yüzden yazdiklarimi salt kendi üzerinize almayin. Genel olarak herkesi kastediyorum. Kendim de dahil olmak üzere. 20 seneye yakin bir süredir Lance Armstrong' lu bir yol bisikleti olusumunu takip ediyorum. Emin olun ki hepimize cok zevkli anlar yasatmis birisidir. Fakat tabu degildir.
Adalet anlayisimiz, biribirinden farkli olabilir. Zaten öyle olmasaydi bu konuyu tartismaya gerek kalmayacakti, degil mi?
Sunu kabul edersiniz ki günlük yasamimizda dahi kücük bir süphe yüzünden bazi insanlara karsi haksiz davrandigimiz olmustur, en azindan tavrimiz degismistir.

Yüzlerce sayfalık bir karar var ve açıp tek satır okumadan gelip Armstrong şöyle melektir böyle melektir diye yazmayın. Komik oluyorsunuz.

Armstrong spor tarihinin gördüğü en büyük üçkağıtçı, en aşağılık figürdür. Bu adamın takımı spor tarihinin gördüğü en organize suç örgütüdür. Sporu, kendisini seven insanları, hastalığını (sözde hastalığı, bu adamın hastalığına dahi inanmıyorum, bu bile başlı başına bir ömür sürecek bu kurgulanmış organize programın bir parçası olabilir) ve geri kalan herşeyi şahsi çıkarları uğruna kullanmış, tüm bu kalpazanlıklardan milyonlarca dolar servet edinmiş, egoist ve pis ağızlı küfürbaz adamın tekidir. Oldum olası sevmediğim bu adamın tüm bu kepazeliğinin ortaya çıkarıldığını ve adaletin er ya da geç yerini bulduğunu görmüş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Umarım tüm geri kalan şaklabanlar da adaletin pençesine er ya da geç yakalanırlar. Bu şaklabanlardan biri de Contador dur. Buna da tüm kalbimle inanıyordum, ve hala da bir şaklaban olduğuna inanıyorum. Bu adamları bu kadar aşkla savunan insanlar da bu adamlarda kendilerini görüyor olmalılar diye düşünüyorum. Yoksa bu avukatlığın nedeni ne olabilir?

Açtırmayın kutuyu, söyletmeyin kötüyü.

Kesinlikle katılıyorum. Armstrong öylesine şişirilmiş bir balon ki; onun sayesinde Amerika'nın konusunda en iyi olduğu şeyin "marketing" olduğunu tekrar kavradım.

Elin sığır çobanını (cowboy) başımıza kahraman yapıp da western filmleriyle parsayı toplayan ve kültür emperyalizmi yapan bunlar değil mi?

Son derece rahatsız ve hiçbir estetik unsur barındırmayan, yalnızca inşaat amelelerinin giydiği bluejean'i dünyanın en rahat en moda şeyi diye pompalamadılar mı?

Dünyanın en zararlı içeceğini (coca-cola) en gözde içecekmiş gibi tanıtıp, nesiller boyunca satıp zengin olmadılar mı?

Ve daha neler neler...

Bir ellerini atmadıkları bisiklet sporu kalmıştı, onda da dünyada bir numara olmaları gerekiyordu ya; yoksa egoları dibe çökerdi. Bu yüzden de Lance Armstrong isimli küçük emrah çakması hikayesi olan birini sporcu kahraman yaptılar. Bisiklet sporunun "Superman" i. Peh peh peh...

İşte Amerikan rüyası.

@Livestrong

Kullanıcı adı değişikliği zamanınız geldi sanırım. :)

@Ekrem Erten

http://gifsforum.com/images/gif/approval/grand/biden_yeah_gif.gif

Geri