GoPro ile olan videoları bugün montajlamak uzun sürer, heralde hafta içi Youtube'a eklerim.
Bugün tur biraz gezi kıvamındaydı, zaten kahvaltı etmek için çıktık, 20 + 20 km yapıp geldik, yol soğuk asfalttı o yüzden ilk söyleyebileceğim, bu tip bir asfaltta ciddi vibrasyon geliyor, ister karbon olsun, ister alüminyum.
Eşimin Ghost Square Cross 6 modeli ve havalı ön amortisörü en keyiflisiydi, bir ara değiştirelim dedim, yanaşmadı hiç.
Arkadaşımla beraber biz çoğu zaman öndeydik ama kızları da bekledik haliyle, tırmanış hızlarımız 15 km/s seviyesindeydi, mesafe çok açılmayacak olsa daha hızlı da gidilirdi, bisikletin hızlanma ile ilgili en ufak bir sorunu yok, anında tepki veriyor ve kadansı koruduğunuz sürece gidiyor.
Hızı korumak hiç sorun olmuyor, bisiklet gayet güzel gidiyor, rampa çıkıyor, tek sorun durmuyor, frenleri yok gibi düşünmek lazım, ben hala hidrolik disk keyfinden vazgeçemedim.
50 km ile yokuş aşağı kendinizi bıraktığınızda keskin virajlara gelirken önceden hazırlanmak lazım, galiba frenleme ve viraj alma konusunu ayrıca çalışmak lazım.
Arkadaşım 7 kg civarında bir Viper kullanıyor, sıcak asfalt olsaydı çok daha keyifli olurdu, onun düşünceleri de paralel, bu bisikletler soğuk asfalt ve mıcır için değil bence.
Karaburun yolu manzara olarak çok güzel ama Mordoğan'dan sonra yol kalite olarak tatsız.
Yolun bazı bölümlerinde yol yeni yapıldığı için asfalt kaliteli, o alanlarda sürmek gerçekten keyifli.
Diğer düşüncelerime gelecek olursak vites geçişlerinde bir sorun olmadı, bisikletin oturma pozisyonu 173 cm olan benim için gayet güzel, özellikle ayağa kalktığınızda çok güzel hızlanabiliyorsunuz.
Yüksek süratlerde ilk sürüşümde yaşadığım güvensizlik hissi kalmadı, 50km üzerindeki hızlarda çok keyifli dakikalar geçirdik.
Ben aynı yolu daha önce 1.50 lastikleri taktığım Carraro ile gitmiştim, ikisi kıyas kabul etmez ancak bu bisikletle tırmanmak ayrı bir keyif.
Açıkçası benim kafamda acaba bu rampayı çıkabilir miyim endişesi şu an hiç yok, hafta içi veya gelecek hafta sonu %7 - %8 seviyesinde uzun rampalara gideceğim.
Arkada 11-12-14-16-18-20-22-25-28-32 şeklinde bir dizilim var, %4 eğimi geçmeyen yerlerde aynakolda 34T'ye hiç inmedim.
90 - 100 kadans ile tıkır tıkır tırmanıyorum, hız olarak 15 - 20 km/s seviyelerini 1 km'yi aşmayan rampalarda korumak çok kolay, sonrası artık kondisyona bakar.
50 / 20 veya uzun yokuşta 34 / 18 bugün en çok tercih ettiklerim oldu.
Üst model grupsetlerin tabi ki çok daha iyi özellikleri vardır ancak benim gibi ilk defa bir yol bisikleti kullanan kişiler için Tiagra 4700 ve 10s sistem gayet yeterli.
Çok güzel sürüşler yapacağımızı düşünüyorum, tam olarak beklentilerimi karşıladı diyebilirim bu model.
Önümüzdeki günlerde videoyu hazırlayıp konuya eklerim.
Strava kayıtları aşağıda, bu arada gidişte HR değerleri eşiminkiler, ANT+ benim telefonda açık kalınca onun bilgileri benim sürüşe kaydetmiş.
Benim Cateye saatin verilerine göre 130 ortalama nabız ile turu tamamlamışım.
147 - 164 - Zone 4 - 30dk33sn
147 altında 1sa51dk52sn
167 üzerinde 2dk19sn olarak kayıt tutmuş.
Ben şöyle ayarlamıştım.
Zone 1 99 - 109
Zone 2 109 - 128
Zone 3 128 - 147
Zone 4 147 - 167
Zone 5 167 - 185
Gidiş
(link)
Dönüş
(link)