Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lapierre Urban Shaper 600 Fren Yardım

@Zfr sıkıntı aynen 32 den fazla takılmıyor 32 yi takarkasanda camurluk olmuyormuş dün öğrendim saolsun bir arkadaş sayesinde

bu ilk turum olmıcak onceki cıktıgım turlarda v fren kullanıyodum bu bisiklet ile hiç cıkmadım endişem bu aslında alırken hata yaptım düşünemedim

Scudo
Benim de 400 almamı engelleyen tek sebep lastikleriydi, harika bir kadro tasarımı olmasına rağmen göze alamadım, satan yerin sahibi kendisi de turcuydu, basit bir şekilde sordum bununla patikaya girebilir miyim dedim, hayır dedi, daha da üstelemedim ve malesef narin bir modeli çıkardım listemden. Ama Cross serisini görmedim, merak ediyorum.

Hata yaptığını düşünmüyorum, tur bisikletlerinde her ikisi de kullanılıyor, hatta en az kullanılan mekanik disk, v ve hd genelde. V ve HD arasındaki ihtiyaç, süspansiyon ihtiyacına benziyor, konfor ve tercih meselesi. Yani tura çıkacaksan gidon ve tekerleğin mutlaka olsun gibi bir şey değil fren konusu.

Katiliyorum size patika olayi iste tekerlerden dolayi gibi dusunuyorum cok guzel kadro yapisi var acilardan dolayi tekerler isi bozuyor buyuk ihtimal maratonun 32 lik lastiklerini taktigim zaman sorun birazdaha ortadan kalkar

Gonul 35 disli takmaktan yana artik maratonun 32 lik disli olanini takcaz bozuk yollarda da dikkatli olmak lazim

Cok da baskentleri gezmeye gerek yok, eli yuzu duzgun herhangi bir bisiklet tamircisinin oldugu her yerlesim alaninda HD fren de bir sekilde hallolur.

Ha Hindistan'in daglarini gezecekseniz, o zaman sikinti olur.

Yine de uzun mesafe tura cikarken tam donanimli ve tamirini kendiniz yapabileceginiz bir tur bisikletiyle cikmak, her kosulda daha mantikli.

Aynen, Fuji Touring de 32 kullanıyor, trekking bisikleti kullanıyorsa buna da yakışır. Karadeniz yapmayacaksan zaten çamurluğa sittin sene ihtiyacın bile olmayabilir.

Hindistan'ın dağlarına değil o frenle zaten o bisikletle çıkma :) Koga, Surly veya Trek lazım, İran sınırından geçerken kibarlıktan çatlar lapierre :)

@Mert E. Tabiki mesafe ne kadar uzarsa o kadar sikinti olur cunku gidecegiz yollarin vs bilgisini tam olarak bilemediginiz icin daha donanimli almak daha mantikli daha kolay tamir vs edebilevgim

@Zfr zaten hindistan gibi bir dusuncem arkadasin yazisinda cikti ortaya benim oyle bir dusuncem yok yaklasik 4 yil once jaradeniz turunda camurluk takiliydi tabi baska bisiklet vardi altimda o zaman daha uzun bir süre gitmem o taraflara bisikleti bu durumda birakicam tur gidonum vs var şuan takılı değiller zaten sadece lastik ihtiyacimi gorecektir bu bisikleti almadan once turing alicaktim vazgecttim ordada oyle bir hata yaptim keske dedim alsaydim 1 hafta daha bekleyip ama kismet degilmis zaten gun asiri kullandiim icin bisikleti lapi bana yetiyor sehir icinde seri bisiklet tura cikicagim zamanda donanim takara bakarim yoluma :)

@spe07

Estağfurullah, konu açma anlamında çıkışmadım size :) Öğrenmek için konu açtığınız belli, bir art niyet yok. Öyle olduğunu düşündüklerime yazmam zaten :D

Ana konuya gelirsek; disk fren ile uzun tura çıkılmaz diyen arkadaşlar için yazayım bunu :)
Disk fren parçası bulma konusu sıkıntı olabilir, her yerde bulunmayabilir, kabul. Peki arkadaşın bisikleti 3x10 vitesli, buna ne diyeceksiniz? 7'li, 8'li vitesli bisikletlerde bile disk fren bulunabiliyor. Ama bence böyle 10'lu vites parçası bulmak daha zor.
Diyelim vites kolu bozuldu turda, 8'li ya da 9'lu kol takıp düzgün ayar tutturma şansınız pek yok. Olsa bile tüm vitesleri düzgün kullanmanız mümkün değil. Bu açıdan bakarsak bu tip bisiklet uzun turlar için tamamen yanlış oluyor :) Hiç çıkmayın tura diyelim o zaman :)

@Anonim Sattıracaksınız bana bu bisikleti en sonunda tam kıvama geliyorum yapma olum satma diye bir anda fikirler değişiyor :)

kardeşim bisikletine 28x1.25 maraton plus performance al, içine slim sıkılmış iç lastik tak, frenleri shimano LX V fren ile değiştir yola çık. bisikleti sakın satma. 300 liraya hazır olacak bisikletin. paran cebinde kalsın tur da yorgun etabın olursa pansiyonda kalırsın o parayla :D

Fuji alsaydın o da çok ağır diye şikayet edebilirdin kim bilir. Asfaltta lapi 600 daha avantajlı.

@Anonim Tekeri de ilave edebiliriz o listeye, memleket 26 jant, sırf bu sebeple millet dağ bisikletini tura çevirebiliyor :)

gecen sene mart ayında askerden geldim askerden öncede 2 tane değiştirdim sonrasında ilk mosso 722-sedona 950-specialized epic Full-Giant tur-en sonunda bunu aldım son olmasını çok istiyordum :) Herhalde olmicak

@evren ünver konuşmuştuk seninle zaten iki günce vazgeçmiştim satmaktan ama baksana astarı yüzünden pahalı geliyor arkadaşlara göre :)

Buyur (link) özelliklerine bak, fren sistemine ve tekerine, sonra karar ver :)

• Beğen
Tepkiler: spe07
@spe07 Giant Escape guzel bir tur bisikletidir merak etmeyin.

Inanmiyorsaniz bakin:

(link)

(link)

@Mert E. Calindi malesef beninki gecen ekim ayinda

@Zfr kafam iyice karisti yani cok insan var hd ile 28 inc ile tur yapanlar bende 28 inc ile turlar yaptim daha onceleri tabikide 26 ile girilen yollara girilmesi daha guvensizlik hissi veriyor telleri zaten soylememe gerek yok zaten zaten senede bir kere tur yapabiliyoruz ancak isten gucten bunun geri kalani sehirde geciyor hergun bisikletime cok fazla isinmistim ama biraz sogumalar olmadi degil zaten kararsiz biri oldugum icin de kaynaklaniyor

@Zfr @spe07 bence lapierre 400 olsun 600 olsun hindistan dağlarında da gider rahatlıkla. koga surly trek tabiki süper kadrolar ama gürkan genç in bisiklet full alüminyum, melih akdoğanın , delta adamın bisikler geotech ti yaw. bisikletleri yada markaları küçümsemiyorum aksine övüyorum yanlış anlaşılma olmasın. yaptığım 3 ayrı turda da lapierre 400 hakkını verdi. bence bisanla da çıksaydım sıkıntı olmazdı. (bisan fazla mı iddaalı oldu bilemedim bak şimdi :D )

• Beğen
@spe07 Katlanır bisikletle tur yapan insanlar varken bu kadar takmamaya çalış, sana verdiğim model moda deyişle saf kan bir tur bisikleti, gördüğün gibi soğuduğun özelliklerin hepsi var üzerinde, biraz motivasyonun azalmış o kadar, "şurası şöyle olduğu için bunu yapmamıyorum" cümleleri yani gerekçe arayışları biraz tembellik belirtileri :) kaldır o beyaz kıçını ve sürmeye başla adamım

• Beğen
Yilda zaten en fazla 15 gunluk turlara cikabiliyoruz zaten oyle uzun bir tura cikma gibi bir sey soz konusu olsa daha donanimli bisiklet alirim oyle cogu kisinin ovdugu turing te bile 28 inc lastik var kadrosu daha saglam olabilir ona birsey diyemem ama bilmiyorum

@evren ünver
Yanliz unutmayinki kronda lifeman de ciddi modifiye gecirmis modellerdir hatta kron gurkan genc icin ozel uretimdir bizim alacagimiz kron ile uzun tur yapmaya kalkin bakin neler oluyo:):)

@wenom

katılıyorum. ama yolda avrupalı turcular gördüm bisikleti evlere şenlik olanda vardı :D Anılı yola çıkartalım da geri gelir :D

• Beğen
Tepkiler: wenom
Geri