Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lapierre Urban Shaper 600 Fren Yardım

@Zfr tembellikle hic alakasi yok oyle biri degilim sadece bisikletin donanikiyla ilgili kotu seyler duyunca biraz cekingenlik oldu guvensizlik yani bisiklet icin

Scudo
Benim sahsi fikrim cok uzun turlara cikmayacaksan bisikletinle devam et zaten altindaki kotu bisiklet degil sadece amacina uygun degil ha dersenki ben dunya turu yapicam asya avrupa vs ozaman ugrasma sat direk tur bisikleti al, vsf ,koga,santos,surly vs cunku onu degistiriyim bunu degistiriyim derken bir bakmisin bisiklet parasi harcamisin o acidan oncelikle hedefini belirle burdan cikip bir iki il gezeceksen cokda gerek yok derim

• Beğen
Tepkiler: spe07 ve dufpanla
@evren ünver abi geven yillarda aslen karadeniz liyimben karadeniz turana ciktigim zaman altimdaki bisiklet carraro prizmaydi 21 vites jantlar vs hak getire o bisikletle 7 il gezdim hic bu kadar onemsememistim bisikletin basina birsey gelirse ne yaparim felan diye

@evren ünver
Begenmedigimiz avrupali turcularin cöp gibi gordugumuz bisikletler cromoly celik ve en az 2000euroluk bisikletler

@spe07
Zaten burdada sorularinin cevabini kendin vermisin:):)

@wenom yok abi 2 sinde gerçekten normal bisiklet vardı. markasını hatırlamıyorum şimdi yoksa yazacaktım. bende hani alırım filan diye not alıp dönüşte evde baktım şok olmuştum. :D

• Beğen
Tepkiler: wenom
@wenom katiliyorum size haklisjjz zaten suan dunya turu felan soz konusu degil zaten yilda 15 gun ancak tura cikabiliyoruz ondada en fazla 6 sehir belki daha fazla veya daha az yola gore ancak yetiyor

• Beğen
Tepkiler: wenom ve dufpanla
@evren ünver
Evren sende ne bisiklet var?

2015 lapierre 400 var bende. full deore kompenantlı olan. kelebek gidon, schwalbe maraton plus ve slimli iç lastik abi bide frenleri LX yaptım @wenom

• Beğen
@spe07 600 rüya gibi bir şehir bisikleti, kimyası ise fitness, bir dağ bisikletinden ne kadar tur olursa bundan da o kadar tur olur, ama kullandığın zeminlerin ne kadarı toprak ne kadarı asfalt göz önüne alırsan mtb'den dönüşmüş birine oranla kıyas kabul etmeyecek kadar avantajlısın. Demek istediğim tur amaçlı kullanmadığın zamanlarda ihtiyacın olan bir şehir bisikleti ve en kralına sahipsin.

@evren ünver 2015'i bulamadım malesef, ama 2016'yı denedim, 48 kadroya bir çıktım, bu kadar mı güzel oturur bacak arasına bir kadro. Çamurluk meselesini sordum, takmışlar birine daha önce ama çok ince bir model çamurluk. Teker güven vermedi, ben kalın ve tırtıklı seviyorum, 35-40c takma imkanım olmalı.

• Beğen
Tepkiler: dufpanla
@Zfr teker sikintisi var zaten cogunlukla sehir icinde kullaniyorum banna yetiyorda artiyor her yere gidiyorum antalyada tura cikicam zaman ekipmanlarimi takar cikarim lastikleride enver abinin dedigi gibi maraton taktikmi is gorur turkiye turuna cikicap degilim simdilik en fazla 15 gun hadi 20 olsun zaten turkiye sartlari ortada bu bisiklet ile tamam mtb gibi bozuk yollarda daha konforlu gidilmeyecegi asikar ortada birazdaha temkinli davranmak gerekecek soyle bir sey olabilir bu sene icinde bir bisiklet alma daha durumum var mtb olarak mtb almam tur bisikleti olarak alirim sehirde lapiyi turda tur kullanirim veya mtbden bozma yaparim

@spe07 Bence tur alırsan bunu sat yol al, yolu şehirde turu da turda kullanırsın ;)

@Zfr yol malesef kullanamiyorum omurgamda sikinti var platin takilcak egik posizyonda surus yapamiyorum cok fazla baski olusuyor yoksa denedim yolu 2 ay kullandim sattim

v fren kullanmak gerekir diye verdiğim örnekte, neredeyse her yerde hd fren parçaları bulunur diyen arkadaşlar var, derdimi anlatamadım galiba; arkadaşlar bazen öyle bir durum olur ki istanbul da olmanız bile derdinize çare bulamayabilir, Hindistan diye verdiğim uç noktanın mantığı şu;bizi en basit ve her şartlarda yarı yolda bırakmayacak aksesuar ve donanımlarla yolculuk etmemiz gerektiğidir. bu konuyu neden anlamak istemiyorsunuz şaşırıyorum. yoksa e-bike ile çıkın tura bu imkansız diyen yok

• Beğen
Kendi ağırlığınız 80kg dan fazla değilse ve çantalarınız-ekipmanınız 30kg dan fazla olmaz ise lastiğinizi bile değişmeden düşündüğünüz kısa süreli turlara bence çıkabilirsiniz.Frenleri V fren yapmak tabi ki avantaj olur.HD fren ile çıkabilecek aksilikler tatsız sonuçlar doğurabilir.Tamir ekipmanı ve yeteneğiniz olursa o da önemli değil.Varsın bozulsun yapabildiğin kadarı ile devam edersin.Anlatacak hikayen olur.Tur dediğin öyle olmalı zaten.Lastik patlasa ne olur?Bi yamaya bakar.Bunlar zor geliyorsa zaten tura hiç çıkmamak lazım.Bence bisikletin çok güzel sakın satıp ziyan etme.
Bu arada şu dede ile konuşabilseydik bu konuları keşke;
(link)

@ahmetaldag çok teşekkü ederim aslında benim amacım bu konuyu açarken bisikleti biraz daha nasıl hafifletebilirm düşüncesiydi jantlarım cok agır hani eğer oluyorsa bisikletime yol freni takılıyorsa öyle birşey yapim hem frenlerden hemde jantlardan kısmıs olurdum düşüncem buydu belkide yanlış sordum soruyu ondanda olabilir

frenlerden ve jantlardan çok bişey kazanılamayacak gibi.Bence ekipman ve kendinize yatırım daha kazançlı olur. :)

@ahmetaldag sonradan dusundum daha mantikli boyle olmasi cok tesekkur ederim simdilik bisiklet cok guzel sıkıntısı yok boyle devam edicez insallah

• Beğen
Tepkiler: ahmetaldag
@spe07 bilgi vermesi açısından taktığım 28x1.25 sonrası kadro ve lastikler. orjinalinde 28x1.20 vardı.

Dosyalar

• 20160308_223219.jpg
    20160308_223219.jpg
    118,2 KB · Okunma: 18
  • 20160308_223234.jpg
    20160308_223234.jpg
    74,9 KB · Okunma: 17
  • 20160308_223311.jpg
    20160308_223311.jpg
    91,8 KB · Okunma: 18
  • 20160308_223404.jpg
    20160308_223404.jpg
    115,1 KB · Okunma: 14
@evren ünver tesekkur ederim abi iyi kurtarmis abi valla cok guzel olmus lastikler benimde kurtarir insallah kadro acilari ayniysa olur buyuk ihtimal bagajda guzel olmus herhalde fark bagaj yerleri farkli benimkiyle seninkiler daha asagada benimki yukarda catalda onun icin pek fazla bagaj olmuyor secmek lazim

• Beğen
Tepkiler: dufpanla
Geri