Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastiğe yapışıp zift kıvamını alan sakızı nasıl temizleyebilirim?

Sakizi en iyi portakal ozlu temizleyici sivilar cikariyor. Migros'larda Turmepa'nin agir yag cozucu sivilari satiliyor, deneyebilirsiniz.

Bu sivi ayni zamanda cok pratik bir zincir-ruble temizleyicidir. Dogada %100 cozulebildigi icin cevreye zarar vermez, zehirli degildir.

(link)

Scudo
@07yusuf

Tahminim lastiğinize yapışan şey sakız değil.

Birkaç sene önce bizim işyerinin önündeki asfaltı kazıp boru döşediler, kazdıkları yeri doldurup yama yaparken eski asfalt ile yeni yamalı asfaltın arasına kauçuk benzeri ( belki de bizzat kauçuğun kendisidir bilemiyorum ) bir malzeme uyguladılar. Sanırım araya su girip yamayı kaldırmasın diye izolasyon amacıyla. Malzemeninin asfalt yüzeyinde kalan kısmı sıcakta eriyip üstünde yürüyenlerin tabanlarına simsiyah bulaşıyordu, haliye işyerine girince heryer zift izi oluyordu. Yüzeydeki malzemenin yokolup işyerinin zift lekesinden kurtulması neredeyse bir sene sürdü.

Eğer sizin lastiğinize bulaşan şey yukarıda bahsini ettiğim şeyse muhtemelen sıcak asfaltın üzerinde biraz yol yapınca zamanla gidecektir. Bunun dışında pisliği ve lastiğinize verdiği yapış yapış hissi dışında bir zararı olduğunu sanmıyorum.

nasıl temizlenir bilmemde..

Bu sakızı iç lastile dış lastiğin arasına güzelce yedirsek patlak önleyici görevini görürmü ? :D

• Beğen
Tepkiler: DutPekmezi
Sakız soğuğu sevmez gibi geliyor bana üzerine biraz buz koyun donunca çıkması kolay olur sanki herhalde :)

Geri