Herkese iyi akşamlar.
Fazla uzatmadan meramımı anlatayım.
Katlanır bisikletim var 2-3 aydır. Üzerindeki lastiklerde nylon yazdığı ve görece dişsiz olduğu için virajlarda pek güven vermiyordu. Kullanım mesafem kısa. Genellikle efor için kullanıyorum. Yani aynı mesafeyi deha uzun sürede ve daha fazla eforla gitmem problem değil. Aramalarımda bulduğum aşağıdaki ürünü aldım ve taktım. Hem dişli hem de daha geniş.
(link)
Fakat şöyle bir sorun var ki, bunun da üzerinde nylon yazıyor. Ben yol tutuşu için tercih etmiştim ama nylon olması biraz kafamı karıştırdı. Üzerinde gelen ne de olsa basit bir çin malı lastiktir diye pek düşünmemiş. Normal satılan lastiklerin de nylon olabileceğini hiç düşünmemiştim. Belki daha yumuşak daha iyi yapışabilir mi?hızlı silinir ise de problem değil. İyi tutsun yeter. Sanırım en iyisi bir bilene danışmak. Ya da yağmurda daha mı kaygan hale gelir. Bilemedim.
Forumdaki lastik ve markalarla ilgili okuyabildiğim hemen herşeyi okumaya çalıştım. Bu lastik ebatı genelde BMX ebatı olduğundan, bulduklarımda hep akrobasi için vs. Kendi sitelerinde rolling yüksek sürtünme az diyor hep. Muhtemelen BMX için üretildiklerinden dolayı. Bense ilk etapta yol tutuşu özellikle virajlarda yere sağlam basan. mümkünse dişli (psikolojik olarak iyi tutar diye, kış lastiği misali
) ve de mümkünse patlamaya daha dayanıklı ama dediğim gibi en önemlisi viraj yol tutuşu olan bir lastik arıyorum.
Eleye eleye aşağıdakilere kadar indirdim.
Nylonun yol tutuşu hakkında bilgi sahibi olan varmıdır. Eğer kötü ise aşağıdakilerden ya da benim göremediğim modellerden bir öneriniz olur mu.
herkese teşekkürler. Mutlu sürüşler..
bu ürün dişsiz gibi geldi. Yol tutuşu nasıldır bilemedim. kataloğunda bir de zırhlı 20x240 olan var. cok mu kalın olur o da. ya da o damı BMX içindir. bilemedim.
(link)
Bu var BMX rampalarında iyi yol tutar demiş ama, rampa normal yoldan farklımıdır.
(link)
bu var dediğim gibi dişli ama 20x190
(link)
Bu var muhtemelen bu da nylona benziyor ama bir bilgim yok
(link)
Bu da aynı
(link)
Tekrardan Teşekkürler. Huzurlu sürüşler..