Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Temizlemeye çalışmak iadeyi zorlaştırabilir. Bence elle silince, hafif tırnaklayınca çıkmıyorsa kurcalamamak lazım.
Hocam bıçakla kabak oyar gibi oy demedik. Zaten yeni ürün firma sağlamsa dert etmez. Lastiği saunada terlettikten sonra da temizle demedik. :)

Scudo
Hocam bıçakla kabak oyar gibi oy demedik. Zaten yeni ürün firma sağlamsa dert etmez. Lastiği saunada terlettikten sonra da temizle demedik. :)

Firmaların hatayı tüketiciye yıkma yeteneği göz önüne alınınca ben dokunmam bile. Göz ucuyla bakar geri gönderirim.
Artık paranoyak oldum, kolileri açarken video çekiyorum, gık mık dediklerinde gönderiyorum videoyu, çözülüyor süreç.

Fotoğraftan ne olduğunu anlayamadım ama içe sinmeyen bir ürünü kullanmamak lazım. Firmaya fotoğrafı gönderme şansınız varsa "bu nedir" diye sorun, cevap ikna edici değilse geri gönderin. Kolay iadesi olan bir yerden aldıysanız hiç uğraşmadan doğrudan iade edip başka bir satıcıdan alın.
Sıfır ürün olduğu için dediğiniz gibi içe sinmeyecek şekilde kullanmaktansa iade etmek daha mantıklı, diğer lastikte bir sorun yok tek olarak bunu iade edip başka bir yerden yenisini alayım. Forum kurallarına tam hakim değilim reklam olmaması adına herkesin genelde kullandığı e-ticaret sitelerinin birinden aldım iadesi ile ilgili sorun olacağını sanmıyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.
Tutkal lekesine benzettim. Sabunlu bir bezle temizlemeye çalışan. Yapıştırıcı türevi bir şey olabilir. Eğer etli bölümde incelme veya deforme oluyorsa ilerde bir şekilde zararı olur. Böyle durumda değiştirmek en mantıklı iş olur.
Malesef dış tabakada olan bir yapışkan veya çıkacak bir leke değil, etli bölümde ufak kopmalar ve deformasyon mevcut, tırnak giriyor rahatlıkla diyebilirim. Dediğiniz gibi değiştirmek daha mantıklı. Cevabınız için teşekkür ederim.

Sıfır ürün olduğu için dediğiniz gibi içe sinmeyecek şekilde kullanmaktansa iade etmek daha mantıklı, diğer lastikte bir sorun yok tek olarak bunu iade edip başka bir yerden yenisini alayım. Forum kurallarına tam hakim değilim reklam olmaması adına herkesin genelde kullandığı e-ticaret sitelerinin birinden aldım iadesi ile ilgili sorun olacağını sanmıyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.

Malesef dış tabakada olan bir yapışkan veya çıkacak bir leke değil, etli bölümde ufak kopmalar ve deformasyon mevcut, tırnak giriyor rahatlıkla diyebilirim. Dediğiniz gibi değiştirmek daha mantıklı. Cevabınız için teşekkür ederim.
Değişimle alakalı sıkıntılı bir durum olursa , burada firmaları incelediğimiz " Şikayet var " başlıkları var. Yanlış yapanları eleştirip teşhir ediyoruz. Sağlam esnaflarıda tebrik edip teşvik ediyoruz. Değişiminiz başarıyla tamamlanır İnşallah. :harika:

Değişimle alakalı sıkıntılı bir durum olursa , burada firmaları incelediğimiz " Şikayet var " başlıkları var. Yanlış yapanları eleştirip teşhir ediyoruz. Sağlam esnaflarıda tebrik edip teşvik ediyoruz. Değişiminiz başarıyla tamamlanır İnşallah. :harika:
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler umarım sorunsuz bir iade olur, ama bu ve diğer alışverişlerimde oluşabilecek aksaklıklar için aklımda tutacağım. :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Tekrardan merhaba, vittoria urbano 700x32c modelinden sipariş verdim. Lastiklerden biri bu şekilde yaralı geldi. Üzerinde beyaz küfe benzer şekilde bir durum da var. Lastiklerden pek anlamadığım için kullanayım mı iade mi edeyim bilemedim. Kullanımda bu durum sıkıntı çıkartır mı?276626 dosyayı görüntüle
Üzerine aşındırıcı bir şey damlamış ve yüzeyi deforme olmuş. Bence değişim isteyin.

• Beğen
Tepkiler: Kaan189
Üzerine aşındırıcı bir şey damlamış ve yüzeyi deforme olmuş. Bence değişim isteyin.
Kargo firması kaynaklı teslimat süreci biraz uzamıştı ve uğraştırıcı oldu. Değişim talebinde lastiğin onların eline ulaşması tekrar aynı firma ile yeni lastik göndermeleri vs. süreci iyice uzatacağını düşündüğüm için, akşam başka bir firmadan tek olarak lastiğin siparişini verdim. Yarın bu lastiği iade olarak yollayacağım. Cevabınız için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Arkadaşlar merhaba, bisikletime lastik alacağım. Üzerinde 700x45c lastik var. Bunun yerine 700x38c lastik takılabilir mi? Jant ETRO değeri 622x20 mm

Takılır.
19 mm iç genişlikli jantlar için 28 mm, 21 mm jantlar için ise 35 mm teorik minimum lastik genişliği sınırı var. 20mm jant için 30-32 mm lastik için alt sınır diyebiliriz. 38 her durumda oluyor.

• Beğen
Tepkiler: mhmtp
Takılır.
19 mm iç genişlikli jantlar için 28 mm, 21 mm jantlar için ise 35 mm teorik minimum lastik genişliği sınırı var. 20mm jant için 30-32 mm lastik için alt sınır diyebiliriz. 38 her durumda oluyor.
Yorumun ve yardımın için teşekkür ederim sağol abi.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Takılır.
C19 jantım için kitapçıkta 23mm min, 50mm max değer var. 23mm kullandım. Hem teorik hem pratikte uygundur :)
616C8444-565D-43ED-A503-976A2A97E4B8.jpeg

• Beğen
C19 jantım için kitapçıkta 23mm min, 50mm max değer var. 23mm kullandım. Hem teorik hem pratikte uygundur :)
285102 dosyayı görüntüle

Evet, bulunabiliyorsa jantın kendi referansından bakmak lazım. 19mm olup 30'dan fazlasına izin vermeyen jant da, 21mm olup 50'den aşağısını desteklemeyen jant da var. Soru sahibi 45mm lastikten bahsedince City/Urban/Trekking tablosundan verdim değerleri, farklı jant türlerinde değişebilir. Tablodan tabloya da değişiyor ama 38'e her halükarda uygun gibi. Yine de @mhmtp jant modelini paylaşırsa daha net bir değere ulaşılabilir.

• Beğen
Tepkiler: mhmtp ve Ekincan
Barış abi ve Ekincan çok sağ olun. Abi baktığım kadarı ile Jant Alex Rims e ait büyük olasılık SYNCROS için özel ürettiği bir Jant. Katalogda"Alex Rims Syncros X-20 Disk / 32H " diye geçiyor.

Barış abi ve Ekincan çok sağ olun. Abi baktığım kadarı ile Jant Alex Rims e ait büyük olasılık SYNCROS için özel ürettiği bir Jant. Katalogda"Alex Rims Syncros X-20 Disk / 32H " diye geçiyor.

(link) 'da şeklen benzeyen bir model var mı? Onlara model ismiyle sordum, belki cevap verirler. Mavic'e ne sorsam cevap geliyor, bakalım Alex de onlar kadar kullanıcı dostu mu.

• Beğen
Genelde yurt dışı firmalar müşteri konusunda hassas bizim ülkemize özel bir durum var abi müşteri önemsememek.

Arkadaşlar selam.
Kron xc100 24inc dış lastik almamın gerekiyor.
marka lastik olarak kullanılacak. Fren ile sürekli kaydığı icin sağlam olsun istiyoruz.
fiyat performans olarak ne önerirsiniz?
Yüksek fiyat olmamalı.
simdidien teşekkürler.

Dosyalar

• B3269370-81BA-4912-8050-CCD5D37A0421.jpeg
    B3269370-81BA-4912-8050-CCD5D37A0421.jpeg
    96,5 KB · Okunma: 17
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy
Lastik üreticisi Hutchinson ve TransContinentalRace geçtiğimiz günlerde lastik seçimi üzerine ortak bir webinar yaptı; kayıt olmuştum fakat katılamadım.

1650536374041.png

Bir e-posta gönderip hem webinarın tekrarını, hem de yaptıkları sunumu paylaşmışlar. Konuyla bire bir ilgili olduğu için ben de paylaşayım:

Sunum: (link)
Webinar:

Bir lastik patlama problemi peydah oldu başıma. iç lastiğin dış lastik tarafında değil de jant tarafında ufak kesikler oluşuyor. Jantın içini sildim temizledim belki ufak taş toprak vardır diye olmadı, banttan dolayıdır diye düşündüm ama patlaklar sürekli farklı noktalarda oluşuyor. Bisiklet süremez hale geldim depresyona girdim yolda yürürken bile arka lastiğim patladı mı diye dönüp kontrol edesim geliyor artık. Neyi kontrol etmem gerekli?
WhatsApp Image 2022-04-21 at 13.47.31.jpeg

Bir lastik patlama problemi peydah oldu başıma. iç lastiğin dış lastik tarafında değil de jant tarafında ufak kesikler oluşuyor. Jantın içini sildim temizledim belki ufak taş toprak vardır diye olmadı, banttan dolayıdır diye düşündüm ama patlaklar sürekli farklı noktalarda oluşuyor. Bisiklet süremez hale geldim depresyona girdim yolda yürürken bile arka lastiğim patladı mı diye dönüp kontrol edesim geliyor artık. Neyi kontrol etmem gerekli?
286587 dosyayı görüntüle

Lastiğinizi ne kadar sıklıkla kontrol edip şişiriyorsunuz?

Lastiğinizi ne kadar sıklıkla kontrol edip şişiriyorsunuz?

Her sürüş öncesi kontrol ediyorum. Basınçla ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum çünkü ön lastiğimde henüz hiç patlak yaşamadım.

Geri