Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik havası kendiliğinden iniyor?

Merhaba aynı sorun bende de var. İç ve dış lastikte hiçbir patlak olmamasına rağmen havası tamamen iniyor. İç lastikler oto siboplu. Bu sibop sıkma olayı tam olarak nasıl oluyor? İğneyi mi çeviriyoruz yoksa iğne etrafında bir yer mi var baktım hiçbir şey göremedim anlamadım. Nereyi ne ile sıkacağız?

Her iç lastikte valf çekirdeği(valve core) denilen zavazingo çıkmaz, genelde ucuz lastiklerde sabittir. Sizin iç lastiğinizin inme sebebi orası da olmayabilir bence. Bazen çok minik bir patlak buna sebep olabiliyor. iç lastiği şişirip suya daldırdınız mı ? En garanti yöntem o bence. Onu önce kontrol edin. zaten daldırdığınızda valf çekirdeğinde kaçak varsa o da gözükür.

Scudo
Her iç lastikte valf çekirdeği(valve core) denilen zavazingo çıkmaz, genelde ucuz lastiklerde sabittir. Sizin iç lastiğinizin inme sebebi orası da olmayabilir bence. Bazen çok minik bir patlak buna sebep olabiliyor. iç lastiği şişirip suya daldırdınız mı ? En garanti yöntem o bence. Onu önce kontrol edin. zaten daldırdığınızda valf çekirdeğinde kaçak varsa o da gözükür.
Teşekkür ederim akşam tekrar kontrol edeceğim. Suya daldırmadım. Lastik büyük 29. Köpüklü su mu süreyim? Koyacak daldiracak alan/kap vs yok çünkü. Ayrıca inmesi bazen bir gün sürüyor. Mesela sabah sisirdim sürdüm geldim akşam eve gittim sorun yok, sabah baktığımda inmiş oluyor.

Teşekkür ederim akşam tekrar kontrol edeceğim. Suya daldırmadım. Lastik büyük 29. Köpüklü su mu süreyim? Koyacak daldiracak alan/kap vs yok çünkü. Ayrıca inmesi bazen bir gün sürüyor. Mesela sabah sisirdim sürdüm geldim akşam eve gittim sorun yok, sabah baktığımda inmiş oluyor.

Aynen , süngerle köpüklü su sürseniz de olur bence. Bu söyledikleriniz çok minik bir patlağa işaret ediyor. Kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: Peregrine
Şununla iğneyi sıkmak denenebilir oto sibopta. Bu hem vidalı kapak hem de ince ucuyla vidalı sibop iğnesi sök tak sıkıştır işini yapar. Oto lastikçilerden almıştım.
Fotodaki siboptan bahsetmiyor muyuz? "hem de ince ucuyla vidalı sibop iğnesi sök tak sıkıştır işini yapar" ile kastedilen işin ne olduğunu anlamadım. Anlatabilir misiniz?

presta-sibop_qaclrv.jpg

Aynen , süngerle köpüklü su sürseniz de olur bence. Bu söyledikleriniz çok minik bir patlağa işaret ediyor. Kolay gelsin
Çok teşekkür ederim usta, dediğiniz gibi yaptım ve dediğiniz gibi iğne deliği gibi bir patlak varmış. Yama yaptım şimdi. O kadar yol gidiyorum inmiyor durunca iniyordu. Demek ki dış lastik ve bisikletin ağırlığı ile delik biraz daha kapanıyordu inmesi uzun sürüyordu. Sağolasın.

• Beğen
Tepkiler: ratm
Fotodaki siboptan bahsetmiyor muyuz? "hem de ince ucuyla vidalı sibop iğnesi sök tak sıkıştır işini yapar" ile kastedilen işin ne olduğunu anlamadım. Anlatabilir misiniz?

presta-sibop_qaclrv.jpg
ben konuya çok hakim değilim ancak içindeki iğneyi sökülüp takılmasına yarıyo.lastik havasını siboptan indirmektense burdan indirmek çok daha hızlı olduğu için.
ve yani arabalarda elektronik basınç ölçerinin zarar görmemesi için sökülebilir.

presta-sibop_qaclrv.jpg

Şöyle bir görsel atayım. İçindeki core sökülebiliyor, bazen gevşek kalınca hava kaçırabilir. Oto lastikçiler de lastik sökeceği zaman core kısmını söker, lastik söner

1691520055466.png

Sökmek için şu aparat yeterlidir, aynı zamanda sibop kapağı
1691520236585.png

Geri