Merhaba arkadaşlar,
Bugün arka disk frenin sürtmesini gidermeye çalışırken, lastiğin kadroya sürttüğünü gördüm. Dönüşlerde lastik esniyor ve kadroya sürtüyor sanırım. Normal de olmaması gerekmiyor mu?[/ATTACH]
@Uğur Tefci Sadece bir tarafı sürtüyor olsa, jant yamuk takılmış diyeceğim de, iki tarafında sürtüyor olması bu tezi çürütmüyor mu acaba? Pek bilgim yok sadece öğrenmeye çalışıyorum.
aynı sorun benımde başıma geldi sürekli değilde donuşun belli yerlerinde surtme varsa lastık ketenı yırtılmış ise lastik kalıbı bozuluyor bundan da yapabiliir
@KRY Normalde sürtme yok, Lastiği çevirince normal dönüyor. Hatta o kadar sorunsuz duruyorki, 3 aydır bunu hiç farketmemişim. Benim tezime göre lastik 29 inc 2.25 olduğu için dönüşlerde jant ve lastik esneme yapıyor ve oraya sürtüyor. Çünkü lastiği elimle çeksem bile kadroya değiyor. Birde üstünde 95 kg ben varım, öyle düşünün.
Jant telleri ayarlı bile olsa, olması gerekenden daha gevşek olarak ayarlandıysa jant sağa-sola -özellikle virajlarda- esneme yapar. Olmaması gereken bir durumdur.
@mehmet ulaş Bence de lastik biraz fazla geniş gibi duruyor.
O izler lastik sürttüğü için değil ıslak arazide sürerken çamur tekerlerinize yapışıyor haliyle taşlar da geliyor teker dönerken üzerindeki taşlar sürtüyor, çizikler de o yüzden.
2.25 lastiklerin belli açının üzerindeki dönüşlerde esnemezlik katsayısı çok fazla düşer şekil kaybedip sürtebilir ama sizdeki izler taş izine daha fazla benziyor eski bisikletimde olmuştu lastik kaynaklı izler düz bi çizgi şeklinde oluyor