Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik kaydı ve düştüm

Umut Kılınç37

Forum Demirbaşı
Tepki
138
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar,bugün yani 1-2 saat önce hafif yağmur yağmıştı ve sadece yerler ıslaktı öyle çok şiddetli birr şey değildi su gölcükleri falan oluşmadı (çiseledi) bende eve giderken virajda lastiklerim kaydı (markası cts mi öyle bir şey) çok sert olmasada düştüm sadece ayağımı burktum ve 1 sıyrık ile atlattım.Lastikleri normalde iyi tutardı ama o gün havası biraz azdı.Lastiklerimin kayma nedeni yerlerin nemli olması(böyle diyim artık) mı yoksa lastiklerde hava olmamasımı?? şimdiden teşekkürler...

Scudo
yerler ozellikle cok fazla islanmamissa dedigin gibi golcukler falan olusmamissa tozu kaldirir ve zemin inanilmaz kayganlasir. dusmendeki buyul rolu bu etken ustlenmistir gibi geliyor bana.

• Beğen
Tepkiler: Umut Kılınç37
Zaten nemli zeminden korkman gerekir.Tamamen ıslanmış,sağanak yağmur yağmış ve temizlenmiş yolda problem olmaz.Bir de şu var eğer kuru bir havada asfalta dökülmüş su...v.b. gibi ıslaktan geçerken yada geçtikten sonra lastikler kuruyanaca kadar zeminle sürtünmesi düşüktür.Bütün lastikli araçlar için geçerlidir.Bir çok kazanında sebebi bilinçsiz araç kullanmaktan dolayıdır(kişisel alınmayın genelleme yapıyorum).Türkiye'de kaç kişi ıslanmış zeminden geçerken(lastiği kaplayan çamur tabakası) ya da su birinkitisine girerken(aquaplaning) dikkat ediyor.

Havasının az olması , tabi bir yere kadar, yol tutuşunu pozitif etkiler.

Benim kendi fikrim lastiklerin havalarının az olması sizin dediğinizin aksine daha çok yol tutuşunun artması demektir. Muhtemelen yerlerin ıslaklığından ve sizin lastiklerinizin markasından kaynaklanan bir durum çünki cst bende kullandım özellikle ıslak havada malesef yol tutuşu 0

kesinlikle cok yanlıs bilinen birşeydir az hava olan lastiğin yol tutusunun artması. pompam bozuldu evde bastıgım orta ayarda hava ile petrole kadar giderken tamamen ıslak olan yolda ön freni biraz sert sıkdım. ön teker kaydı ölüyodum az kalsın. çok aşırı havada yol tutusunu azaltır az havada azaltır.

@Umut Kılınç37

Arkadaşlar lastik havası ve yol ıslaklığı ile ilgili yorumlarını yazmış ben size şu bilgiyi vermek istiyorum .CST lastiklerini Maxsis firması üretir,son satış noktasına geliş fiyatı 7 ila 10 lira arasıdır (modeline göre) bu fiyattan birde Türkiye distribütörü farkını düşerseniz lastiğin tanesi 5-6 lira gibi bir şey ortaya çıkıyor ki bu fiyattaki bir lastikte kauçuk beklememek lazım.

Lastiğin yol tutuşunda ve frenleme durumlarında sürülen yolun durumu,hava basıncı, sürüş tekniği, frenleme tekniği, jantlar, bisikletin ve sizin ağırlığınız fren sisteminizin teknik verileri gibi pek çok etken vardır ama tüm bu veriler bazı lastiklerde geçerli değildir CST lastikleri de bu çeşit alt gurup lastikleridir.Hayatımda mecburiyetten iki defa cst markası lastik kullandım ikisinde de büyük kazalar atlattım hepsi de bahsettiğiniz gibi ıslak zemin idi.CST lastiklerinin tek faydalı tarafını bilirim lastik hiç erimez uzun yıllar durur ve az patlar :)

Lastik bisikletin üzerindeki insandan sonra en önemli donanımdır pek çok şeyden kısabilirsiniz ama lastiklere harcanacak paradan kısmamak gerekir.Yol tutuşu, performans,fren mesafesi konularında çok etkilidir.Bisikletin donanımlarını yükseltmek isteyen arkadaşlara ilk tavsiyem her zaman lastik değişikliği olmuştur.Size de tek tavsiyem bir an önce lastiklerinizi değiştirmeniz olacaktır.

Kayganlık anlamında buza en yakın, yagmurun ilk damlaları ile oluşan (jel gibi dersem aklınızda daha iyi canlanır) tabakadır. Ehliyet sınavında cıkan sorular arasındadır. Yer tamamen ıslanmadıkca, yagmur yeri yıkamadıkca dikkat etmek gerekir. Hızı artımamak vede ani durmamak güvenliğimiz için iyidir. Kaldıki havası inik lastiğin zemine tutuşu havası tam olan lastikden daha iyidir. Sürücüyü yorduğu gibi yere çok iyi tutunmasından dolayı parçalanır, sürücünün gereğinden fazla efor serfetmesine neden olur. Gecmiş olsun bedalınız bol yolunuz aydın osun.

@ferhat köse

Lastik erimemesi çok iyi 5 aydır nerelerde kaydırdım :D .

eğer o lastik cst traveller ise ister 0 ister 200 psi olsun kayıyor o lastikler nemli ve ıslak yolda deli gibi. Bir daha asla almayacağım bir lastik. :D

Acaba bu bahsettiğiniz lastik modeli sedona 311 bisiklet üzerinde gelen ile aynı mı ? lastik üzerinde CST 700X38 yazıyor?
Gerçekten bukadar kötü bir lastik ise eğer sedona'ya hiç yakıştıramadım. Değiştirmek istersem bana önerebileceğiniz lastik hangisi olurdu ?

mtb lastiklerinden bahsediliyor. sizin lastiğiniz ile ilgisi yok. fakat marka aynı genede iyi lastik olduğunu söylenemez.

Yıllardır motosiklet kullanıyorum. Fabrikadan gelen motosikletlerin üzerinde bildiğin naylonumsu lastik var.

Bana göre 2 teker için iyi bir kask ve ekipmandan önce adam gibi lastik gelir.

Geçmiş olsun...

tam islanmamış yolların hepsi tehlikeli benim tecrübelerime göre...
arabada motorda bisiklette... tam ıslanmadan istediğin tekeri kullan kayarsın da sorunda yaşarsın

benim başıma da maxxis detonator le geldi. muhtemelen bir tankerin arka musluğundan hafif su sızıyordu. yolun ortasında şerit şeklinde nemli bir bölge oluşturmuş. gece karanlığında göremedim. soldan sağa ani şekilde geçerken yavaşlamak istedim. önfrene bastığım nokta tam bu şeride geldi ve 30-35 kms ile kayıp düştüm. neyseki bir kaç asfalt yanığı ile atlattık. lastik fark etmiyor yani o zemine.

Önerebileceğiniz 1.75 veya 1.95-1.50 lastik önerileriniz varmı maksimum 80 tl verebilirim çiftine.

yağmu yağmadan önce yere biriken yerdeki toz çok hafif bir şekilde ıslanır ise bisklet değil arabalar bile kayıp takla atıyor sabundan daha kaygan oluyor sanki. bir keresinden bir yerden gelirken senin dediğin gibi bir yağmur yağdı önümde araba takla atarak karşı şeride geçmişti.ucuz yırtmışsın geçmiş olsun

bugun hafif yağmur geçişleri oldu sonra durdu dedim bi işimi halledeyim hem azcık gezeyim keşke cıkmasaydım her zamanki güzergahımda giderken minik bir kedinin yolda durması ile ani fren yaptım hali ile ve fren yapmam ile kayıp yerde sürüklenmem bir oldu kaskım vardı (kaskta herhangi bir darbe almadım yemedim) diz,dirsek ve ellerimde kendini ben buradayım diyecek acıda yaralar oluşt üstelik hızım 20 km anca vardı yoktu.altımda michelin lastik vardı lastiğe güvenmemek lazım hala nasıl kaydığımı anlamış değilim allahtan yara ile kurtuldum daha kötü şeyler olabilirdi

@Desert Fox geçmiş olsun öncelikle , önce Allah ' a sonra malına gücüne güven lafını çok iyi tefekkür etmişsiniz . Birkaç sorum olacak michlen lastiğiniz yol mu mtb mi ? Ne zamandır kullanıyorsunuz ?

Yağan yağmurun ardından yollar kurumuya henüz başlamışken yola çıkmıştım . Bir sıkıntı yoktu ki dar bir sokağa girdim biraz da acelem vardı . Bisikleti yatırarak dönüyordum pedallara yukleniyim derken ön teker kaydı ve pat yerdeyim . Çok hafif atlatmıştım . Rubena Rapid mtb lastik kullanıyordum taze mi kabak mı hatırlamıyorum

Geri