Scudo Sports

Lastik pahalıya patladı!

Tepki
37
İsim
Ahmet Bolat
Merhaba arkadaşlar,

"Schwalbe Marathon Plus SmartGuard 700x32C Dış Lastik" lastik aldım. Lastik meselesinin yabancısı olduğum için, bir çift lastik aldım zannederekten aldım. Ürün bana geldikten sonra tek olduğunu anladım. 380 TL para verdim. Bu para da açıkçası bana biraz koydu. Koymuş olmasına rağmen, sizlerin de fikrini almak istedim. Şimdi bu lastiği iade edip, onun yerine, aşağıdaki modellerden birisini mi ya da sizlerin önereceği başka bir modeli mi tercih etsem. Neredeyse bir lastik parasına iki lastik alma durumu söz konusu. Ben bu lastiği haliyle tura çıkmak istediğim için aldım. Yılda en fazla 3-4 kez tura çıkarım. Bana tavsiyede bulunurken bunu da göz önünde bulundursanız, daha isabetli lastiği önermenizde yararı olur diye düşünüyorum.

"Vittoria Urbano 700X32 Dış Lastik Level 9 Zırhlı Reflektörlü" 200 TL
"700x32 Michelin Protek Dış Lastik Zırhlı" 195 TL
"Cst Ciudad 700x32c Dış Lastik Kevlar Zırhlı" 135 TL

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Scudo
Ben olsaydım gerekirse gündelik hayatımdaki herhangi bir veya bir kaç harcamadan feragat edip aynısından bir tane daha sipariş ederdim.
Ancak takdir sizin. Yine de iade edeceğim derseniz Vittoria tercih ederdim.

Benim de merak ettiğim bir konu;
Bu parayı verdiğiniz zırhsız lastiğin patlama oranı normal lastik ile eş değer mi? Sadece uzun ömür ve yumuşaklık farkı için mi bu fiyat veriliyor?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Ben olsaydım gerekirse gündelik hayatımdaki herhangi bir veya bir kaç harcamadan feragat edip aynısından bir tane daha sipariş ederdim.
Ancak takdir sizin. Yine de iade edeceğim derseniz Vittoria tercih ederdim.
Teşekkür ederim arkadaşım. Verilecek tavsiyelerin toplamı üzerinden bir karara varırım diye düşünüyorum. Parası olan sizin dediğiniz gibi yapar. Ben 3 kız babası bir arkadaşınızım. Seçimimin, maliyet/fayda oranı ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olacaktır.
Benim de merak ettiğim bir konu;
Bu parayı verdiğiniz zırhsız lastiğin patlama oranı normal lastik ile eş değer mi? Sadece uzun ömür ve yumuşaklık farkı için mi bu fiyat veriliyor?
Mesela Vittoria'nın 9 idi patlama oranı. Oran daha yüksek ama fiyatı yarı yarıya daha uygun. Mesele sadece kalınlık değil aynı zamanda malzeme kalitesi de olsa gerek.

O lastik patlamaz bir yanlışlık olmuştur.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bazen fiyat performans özelinde gitmek de mantıklı olabiliyor. Bence iade edin hiç içinize sinmemiş zaten eğer o paraya iki tane içinize sinen alacaksanız iade edip ikisini almak bana daha mantıklı geliyor

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bazen fiyat performans özelinde gitmek de mantıklı olabiliyor. Bence iade edin hiç içinize sinmemiş zaten eğer o paraya iki tane içinize sinen alacaksanız iade edip ikisini almak bana daha mantıklı geliyor
Schwalbe'nin ilgili modelini, tavsiye üzerine, al pişman olmazsın denmesinden ötürü aldım. İçime sinme konusu şu an sadece parayla alakalı. Para sorun olmasa, markadan dolayı içime sinme meselesi söz konusu bile olmaz. Tamamen yabancısı olduğum için; işi bilenler gibi, birkaç açıdan inceleyip sonrasında içime sindi diyemiyorum. Herhalde; yorumların toplamında alacağım izlenim sonrası bende oluşacak fikir, ancak içime sinen bir sonuç olacaktır.

Hazır lastik konusu açılmışken
700x25 dış lastikli bisikletime 700x38 dış latik takabilir miyim Yada bunu nereye bakıp öğrenebilirim. Bisikletim Corelli KR200

CST platinium pretocter 700X38, çiftini 300₺ye aldım. Öncesinde inceleme videolarına baktım, bir aydır kullanıyorum, memnunum.

CST platinium pretocter 700X38, çiftini 300₺ye aldım. Öncesinde inceleme videolarına baktım, bir aydır kullanıyorum, memnunum.
önceki lastiğiniz 700x25 miydi hocam? Çok fark oldu mu konfor ve yol tutuşta

Orjinal ebat 700X38. Btwin hibrid bisiklette kullanıyorum.

@fcbarca18991999
Maliyet önemliyse ki bu zamanda herkes icin önemli :) asagidaki linkte cycloscope tarafından hazırlanan 2021 icin en iyi tur lastikleri arasinda Vittoria Randonneaur da yer alıyor.

(link)

Piyasada 110 TL civari bulunabildigi goruluyor. Ancak randonneur tech vb. farklı ve daha pahalı modelleride var. Karar sizin.

(link)

Sadece incelemeye ve fiyat performans durumuna bakarak öneride bulunuyorum. Kullananlar varsa yorumlari daha faydalı olacaktır.

Teşekkür ederim arkadaşım. Verilecek tavsiyelerin toplamı üzerinden bir karara varırım diye düşünüyorum. Parası olan sizin dediğiniz gibi yapar. Ben 3 kız babası bir arkadaşınızım. Seçimimin, maliyet/fayda oranı ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olacaktır.

Mesela Vittoria'nın 9 idi patlama oranı. Oran daha yüksek ama fiyatı yarı yarıya daha uygun. Mesele sadece kalınlık değil aynı zamanda malzeme kalitesi de olsa gerek.
Vittoria çok daha ağırdı diye hatırlıyorum

Patlamayan lastik olsa, onlar green guard, rec guard gibi satış taktiklerine girmezler. Patlamaya dirençli lastik, anlamsız bir yanaktan diken batması ile havlu atıyor.

@fcbarca18991999
Maliyet önemliyse ki bu zamanda herkes icin önemli :) asagidaki linkte cycloscope tarafından hazırlanan 2021 icin en iyi tur lastikleri arasinda Vittoria Randonneaur da yer alıyor.

(link)

Piyasada 110 TL civari bulunabildigi goruluyor. Ancak randonneur tech vb. farklı ve daha pahalı modelleride var. Karar sizin.

(link)

Sadece incelemeye ve fiyat performans durumuna bakarak öneride bulunuyorum. Kullananlar varsa yorumlari daha faydalı olacaktır.
Randonneur 700x28 lastiği bir ara triban 500 yol bisikletine takmıştım , bisiklet iyice hantallaşmıştı. O noktada tavsiye edemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Kaç km'lik tura çıkacaksınız, nasıl yollardan gideceksiniz bence bunlar önemli. Şimdi o aldığınız zırhlı lastik patlamaz diye bişey yok ama en basidinden uzun turculukta şöyle bir şey vardır mesela; kamp yapacağınız yerde bisikleti elinizde ittirdiğiniz zaman kıçıkırık bir dikenin lastiği patlatmasına engel olabilir ki bu bile o parayı vermeye değer bence. zırhlı olmayan dış lastikten bu acımasız bitkilerin dikenleri çok rahat girebiliyor.
Şöyle bir durum daha var. schwalbenin 40 liralık lastiğiyle de 1700 km tura çıkmıştım sadece 2 kere lastiğim patlamıştı. ( 1 kere ufacık bi diken, bir kere de upuzun bir telin sivri noktasını yakalamışım.) Şuan halihazırda devam eden turumda Michelin Protek cross max var 2500 km oldu 1 kere patladı. ( kalın bir tel girmişti ).

Geri