Arkadaslar malum bu spora yeni basladim ve her konuda tecrubesizim.Yavas yavasda aksesuar ve ekipmanlari tamamlamaya calisiyorum.Lastik patladiginda tamir etmek icin hangi ekipmanlar gerekli ve nasil tamir ediyoruz.Bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim…
plastik levye 2 adet
3 - 4 liralık yapıştırıcı. bally de olur
oto lastikçiden 3 lira karşılığında kaçtane geliyorsa yama.( karşı tarafın insaniyetine göre 5 te verebilir 24 te verebilir
zimpara olmadan yamayı yapıştıramazsın. zımpara ile yama yapacağın yeri zımparalayıp hafif pütürlü hale getiriyon ki yapıştırıcıyı sürdüğünde yama tutsun. yoksa tutmaz
@Mustafa_Sayar
Bisikletli hayata hosgeldiniz
Patlak konusunda herkes yardimci olmus zaten. Patlak ve aksesuar dediginiz ve "araniza yeni katildim" ifadenizden yola cikarak su konuyu tavsiye etmek isterim. Umarim size bir faydasi olur
Bence en yüksek koruma seviyeli bir lastik alın bu dertlerin büyük bir kısmından kurtulun. En büyük sıkıntı bu tehcizatlari yük etmek değil özellikle arka tekeri çıkarma olaylarıdır.
Tura çıkmadan yanınızda yedek iç lastik,yama takımı (yapışkanlı olanlardan),pompa ve lastik levyesi mutlaka bulundurun.
Ama illa patlamasın diyorsanız zırhlı dış lastik ve yanında sıvı dolgulu iç lastik veya dolgu teker kullanabilirsiniz.