Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik patlagi icin hangi ekipmanlar gerekli.

Mustafa_Sayar

Aktif Üye
Tepki
28
İsim
Mustafa
Arkadaslar malum bu spora yeni basladim ve her konuda tecrubesizim.Yavas yavasda aksesuar ve ekipmanlari tamamlamaya calisiyorum.Lastik patladiginda tamir etmek icin hangi ekipmanlar gerekli ve nasil tamir ediyoruz.Bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim…

Scudo
plastik levye 2 adet
3 - 4 liralık yapıştırıcı. bally de olur
oto lastikçiden 3 lira karşılığında kaçtane geliyorsa yama.( karşı tarafın insaniyetine göre 5 te verebilir 24 te verebilir :D

• Beğen
Tepkiler: Mustafa_Sayar
bide ince zımpara

• Beğen
Tepkiler: Mustafa_Sayar
al bitane zefal takım 10-15 tl dursun cebinde herşey var içinde. birde yedek lastik. olduğun yere ve zamana göre ya tamir edersin yada değiştirrisin.

zimpara olmadan yamayı yapıştıramazsın. zımpara ile yama yapacağın yeri zımparalayıp hafif pütürlü hale getiriyon ki yapıştırıcıyı sürdüğünde yama tutsun. yoksa tutmaz

@chnkrmz
Tamam simdi anladim.Once patlayi buluyoruz, zimparaliyoruz, yapistiriciyi suruyoruz ve yamayi yapistirip kurumasini bekliyoruz.Dogrumudur.

doğru. ama yapıştırıcıyı sürdükten sonra biraz kurumasını bekle böle 10 sn falan üfle sonra yapıştır

@Mustafa_Sayar patlayan yeri zımparalaman icin daha iyi yamanın tutması icin

Bence en yüksek koruma seviyeli bir lastik alın bu dertlerin büyük bir kısmından kurtulun. En büyük sıkıntı bu tehcizatlari yük etmek değil özellikle arka tekeri çıkarma olaylarıdır. ;)

iyi gunler yeni katildim aranizada bisiklet ve motorsiklet tamir spreyleri is gormuyirmu acaba

Tura çıkmadan yanınızda yedek iç lastik,yama takımı (yapışkanlı olanlardan),pompa ve lastik levyesi mutlaka bulundurun.
Ama illa patlamasın diyorsanız zırhlı dış lastik ve yanında sıvı dolgulu iç lastik veya dolgu teker kullanabilirsiniz.

Ben Ekim 2015'ten beri Formula X lastik zırhı kullanıyorum, havası bile hiç azalmadı. Çok memnunum.

• Beğen
Tepkiler: fberen
Yama seti bide 2 kaşık yeter zamanında çok yama yaptım maşallah sağlam yaparım 2-3 ay gider

Geri