Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik patlaması

Dış lastiğinizde problem varsa iç kısma geçen maddeler de daha çok patlağa sebep verebiliyor. Şahsen ben sıvı mıvı kaliteli iç lastik vs. Denediysem de en etkili çözüm geçtiğin yola dikkat edeceksin ve hava basınçlarına

Scudo
Sanırım sorun hava basıncı ve kiloda pompam pek yeterli değil sanırım bide ağırlıkta binice üstüne patlama kaçınılmaz oluyor. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Lastik deseni de etkiliyor biraz, kanalları daha geniş ve derin olan lastikler daha uzun ömürlü oluyor.

Tur bisikletimin orjinal lastiğinde yazan max basınç 75 psi idi. Ben hep 65 psi da bırakıyordum.
Bu şekilde 1 yıl hiç patlak olmadan kullandım.
Bir gün arkadaşların tavsiyesi ile 75 psi basınca çıkardım, ertesi gün ilk defa lastik patladı.

Şu an Marathon Plus Tour lastik kullanıyorum, ancak yine de patlakla uğraşmamak için max 85 psi olmasına rağmen 70 de bırakıyorum.

Merhaba. Daha dün kendime bir yol bisikleti aldım. Sahilde turlarken bir davarın bisiklet yoluna inşaat çivisi attığını görmedim ve teker patladı. Dış lastiği değiştirmeye gerek var mıdır?

@Akupunto
Büyük bir yarık yoksa sadece iç lastiğe yama yapman yetecektir. Çivi çıktığında ne kadar bir delik kaldığı önemli.

@tırıvırı.
Hoş değil...:snzdglsn:

Merhaba arkadaslar. Salcano Cyc02 bisikletim var. üzerinde 700*35 rubena' nın zırhlı lastiği var. Ama ne hikmet ise 1 ay içinde 6 kere farklı yerlerden patladı. Önde hiç patlama olmamasına rağmen arka sürekli patlıyor. epey canımdan bezdirdi beni. Maxsiumum PSİ 85 yazıyor. Ben 65 PSİ kullanıyordum patlama olunca 70 e cıkardım ama yıne patladı.

Bu arada lastiğin içinide kontrol ettim herhangi bir çınkıntı, bir madde yok.

Sizce çözüm nedir ?

Merhaba arkadaslar. Salcano Cyc02 bisikletim var. üzerinde 700*35 rubena' nın zırhlı lastiği var. Ama ne hikmet ise 1 ay içinde 6 kere farklı yerlerden patladı. Önde hiç patlama olmamasına rağmen arka sürekli patlıyor. epey canımdan bezdirdi beni. Maxsiumum PSİ 85 yazıyor. Ben 65 PSİ kullanıyordum patlama olunca 70 e cıkardım ama yıne patladı.

Sizce çözüm nedir

Sizce çözüm nedir

@mersault
jantın tel başlarına lastik sarılımı sarılı değilse vidalar iç lastiğe doğrudan temas ediyor olabilir.

@mersault
Fotoğraftaki gibi mi patlıyor yoksa delik şeklinde mi? images (2).jpg

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@mersault Patlakların olduğu yerlerde dış lastiğe baktınız mı? Cam / diken vs var mı? Birde kaç kilosunuz? Yükünüz var mı?

• Beğen
Tepkiler: mersault
@mersault zırhlı lastik olduğu için araya giren cam diken vs zor görülür lastiği bükerek kontrol edin o zaman bende rubena zırhlı kullanıyorum bir kere başıma geldi camı zor bulmuştum.

Ben her sürüşten sonra bisikleti detaylı temizlerim. Bunu yaparken dış lastiği de iyice siliyorum. Bu sayede lastiğe girmiş cam/diken varsa hemen görüp iğne veya cımbızla çekip alıyorum lastikten. Bir çok olası patlağı önlemiş oluyorsunuz bu şekilde :harika: Bazı lastiğin hamuru yumuşak oluyor ne varsa topluyor üzerine. (Continental 4 season zırhlıdır ama üstünden dünyaları toplarım hep / Michelin pro 4'ün yüzeyi aldığım gün nasılsa öyle mesela. Lastik yapısı çok fark ediyor)

hocam senin dediğin o lastik rubena ''flash stop thorn'' ise kendileri ''marathon plus''ın çakması olur. böyle durumlarda ise ''taklitler aslını yaşatır'' demekten kendimizi alamıyoruz. schwalbe marathon plus smartguard alacaksınız kafanız rahat edecek. yada zefalin lastik koruyucu bandları var onlardan alıp deneyebilirsiniz ama bu geçici çözüm.

• Beğen
Tepkiler: BurakLEE
Lastik patlaması şu konuyla arasında bir büyük/küçük l harfi kadar fark olması ... :huhuu:

• Beğen
Tepkiler: mersault
Geri