Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

lastik patlaması

Burak Oguz

Forum Bağımlısı
Tepki
89
Geçenlerde bisiklet sürerken yeni bir hareket denedim ve sonrasında bir yerden atlamak zorunda kaldım.Bu atladıgım yer 50-60 cm yüksekligindeydi ve atladıktan sonra lastik yavaş yavaş inmeye başladı.Benim aklıma ilk gelen şamyel de bir sorun var ama anlamadım.

Not:Benim bisikletim resimdende görüldügü gibi piyasa malı ve haliyle lastiklerde.
Şimdiden teşekkür ederim...

Scudo
Forumda soru sormadan önce, daha önce sorulmuş sorular ve paylaşılan bilgileri araştırmak gerekir. Eğer ki eski konuları okumuş olsaydın bu soruyu sormazdın.
Birçok konu ve paylaşım var.Lütfen forum konularını okuyun.

Başına gelenin adı,
Pinch flat, snake bite yada Türkçe adı ile yılan ısırığı...

Lastiğini söküp bakarsan kuvvetle muhtemel jantın sebep olduğu iki kesik görürsün.... yaminkutlu'nun da dediği gibi formu yazdığım başlıklarla taratıp arayabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: yaminkutlu
Merhaba arkadaşlar bugün ilginç bir olay geldi başıma. 72 kilometrelik bir turumuz vardı Adana'da. Sabah basıncı 65 psi çıkardım. Lastik maxiss overdrive. Tarla içinde çok sürdük arazi sürüşü. Sonra bir köye çıktık. Köydeyken birden pat diye bir ses geldi. Köyümden bir adam çıktı ne oldu tabanca sesi gibi ses geldi dedi. Lastik tam ortadan yarılmış boyunca. Bu neden olmuş olabilir arazide basıncı çok yükseltmemek mi gerekir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Valla maksimum basınç arazide olmaz ve böyle işler meydana gelir.youtube araştırabilirsin çok videolar var

• Beğen
Tepkiler: tasdelen
Merhaba arkadaşlar bugün ilginç bir olay geldi başıma. 72 kilometrelik bir turumuz vardı Adana'da. Sabah basıncı 65 psi çıkardım. Lastik maxiss overdrive. Tarla içinde çok sürdük arazi sürüşü. Sonra bir köye çıktık. Köydeyken birden pat diye bir ses geldi. Köyümden bir adam çıktı ne oldu tabanca sesi gibi ses geldi dedi. Lastik tam ortadan yarılmış boyunca. Bu neden olmuş olabilir arazide basıncı çok yükseltmemek mi gerekir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Ben burada kırsalda epey sürüş yapıyorum.Bizim burada da Karaçalı denen çalı çok, raptiye halt yemiş.Basınç çok yüksekse affetmez yarar geçer.

• Beğen
Tepkiler: tasdelen
Merhaba, dün akşam benimde iç lastiğim patladı. Lastiği söküp kontrol ettiğimde yabancı cisim vs yoktu. Yama yaptım duruyor şimdi öyle henüz takmadım, yalnız patlak lastiğin tabanı yani yere basan kısmında değilde sırt kısmında yer alıyor, minik yatay bir kesi mevcut. Orası nasıl patlamış olabilir?IMG_20230729_101746.jpg
IMG_20230729_101740.jpg

Jant şeridiniz var mı?
Evet var abi ama çok dandik birşey zar gibi ince. Üzerine siyah elektrik bandı çeksem uygun olur mu? Kalınlığı jantın içine birebir oluyor neredeyse.

Evet var abi ama çok dandik birşey zar gibi ince. Üzerine siyah elektrik bandı çeksem uygun olur mu? Kalınlığı jantın içine birebir oluyor neredeyse.
Elektrik bandı hiç yoktan iyidir bence. Jant kesmiş gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Elektrik bandı hiç yoktan iyidir bence. Jant kesmiş gibi duruyor.
Öyleyse iki lastiği de söküp bantlayayim yoksa yine aynı şekilde patlar beni yarı yolda bırakır. Yeni aldığım lastikleri takması da dert çok zor oturuyor baya uğraştırdı beni.

• Beğen
Tepkiler: Theo3232
Geri