Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik patlayıp duruyor

Basınç ölçen bir pompam yok maalesef . standart pompa var.
Elle kontrol yap. Lastik yanağının her iki yanağına tek elle bastır aynı anda . Sert olması gerekir.

Hava basıncı ölçen makine bulursan (petrolde falan hava basarsan) , lastik üzerinde yazan aralıkların ortası kadar bas.

Mesela 30-60 psi arası ise 35-40 psi basabilirsin.

Scudo
Petrolde hiç basmadim valla 35-40 a ayarlayinca tek seferde basıyor mu?

@Umut mtb havayı az bastığın için sibop kayma yapıyor. Zamanla kaya kaya iç lastik sibop kaynak yerinden yırtılır ve çöp olur. @MAERKEK önceki sayfada söylediklerime değinmiş. MTB de lastiğe havayı bol vur . İki elinle kontrol et göstergeli pompa yoksa. Araziye girdiğinde ise hafif havasını indir ki aero dinamiğini bozmasın arazi şartlarında.

MTB den randıman alabilmek için asfaltta ve düz zeminde lastiğin havası bol olmalı. Arazi sürüşlerinde biraz düşük olmalı.
Yağış az olduğu ve dikenlerin kuru olduğu için bu mevsimde patlak olma ihtimalini aklından çıkarma. Patlaksız sürüşler. :harika:

@Umut mtb havayı az bastığın için sibop kayma yapıyor. Zamanla kaya kaya iç lastik sibop kaynak yerinden yırtılır ve çöp olur. @MAERKEK önceki sayfada söylediklerime değinmiş. MTB de lastiğe havayı bol vur . İki elinle kontrol et göstergeli pompa yoksa. Araziye girdiğinde ise hafif havasını indir ki aero dinamiğini bozmasın arazi şartlarında.

MTB den randıman alabilmek için asfaltta ve düz zeminde lastiğin havası bol olmalı. Arazi sürüşlerinde biraz düşük olmalı.
Yağış az olduğu ve dikenlerin kuru olduğu için bu mevsimde patlak olma ihtimalini aklından çıkarma. Patlaksız sürüşler. :harika:
Çok teşekkürler 🤗

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bende de aynı sorun vardı yeni iç lastik aldım bisikletçiye verdim değiştirsin diye ve ne goreyim. Üstün zekalı bisikletçi düz uçlu tornavidayla çıkarıp taktı. Çıkan lastikte de düz uçlu tornavida izi var. Tam delinmemis ama zimparalanmis gibi yüzeyi zayıflamış mikron hava kaçırıyor. Aklınızda bulunsun bu durum patlak oluşmuyorsa.

Benimki 2 kere yolda patladı bir kerede evin içine patladı fiş diye ses geldi hep aynı yerden patlıyor . Lastik siparişi verdim ve bu sefer bu sorunu çözücem hatta ilk olarak sibop gelen yeri takip sonra diğer tarafları takayım ki levye gerekirse başka tarafında kullanırım .

Benimki 2 kere yolda patladı bir kerede evin içine patladı fiş diye ses geldi hep aynı yerden patlıyor . Lastik siparişi verdim ve bu sefer bu sorunu çözücem hatta ilk olarak sibop gelen yeri takip sonra diğer tarafları takayım ki levye gerekirse başka tarafında kullanırım .
Jant şeridine iyi bakın

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
Bisikletim mosso marine 20 2d kemik jant ve disk frenli gecenlerde arkadasimla giderken kopekler kovalamaya basladi sonra dustum kalktim baktim bisiklete zincir atmis onu hallettim cevirdim bide ne gorim jant 8 ciziyor nasil yapilir acaba degismesi mi lazim tamir olur mu internetten baktim ama bilgi bulamadim akort ayari fln mi yapilmasi lazim videoyuda koyim bisikletin hali bu kac para tutar acaba ortalama
images (1).jpeg
VID-20201007-WA0015.mp4 dosyayı görüntüle

Bisikletim mosso marine 20 2d kemik jant ve disk frenli gecenlerde arkadasimla giderken kopekler kovalamaya basladi sonra dustum kalktim baktim bisiklete zincir atmis onu hallettim cevirdim bide ne gorim jant 8 ciziyor nasil yapilir acaba degismesi mi lazim tamir olur mu internetten baktim ama bilgi bulamadim akort ayari fln mi yapilmasi lazim videoyuda koyim bisikletin hali bu kac para tutar acaba ortalama
245182 dosyayı görüntüle
245183 dosyayı görüntüle

İlk önce bakmanız gereken teker havada iken sağa sola oynuyor mu ? Göbek boşluğu dediğimiz durum var mı ?

Sonra jant yüzeyi kontrolü yapmalısınız gözle ve elle yapabilirsiniz . Jant yüzeyinde eğiklik varsa jant değiştirin.

Tellerde kopma kırılma mevcut mu ?

Bunlarda sıkıntı yoksa akort ayarı ile çözülür.

120psı basıyorum continental dış lastik vaar
ROAD yol bisikleti
birşey sorabilirmiyim road yol bisiklet iç lastiği büyük yarık patlak oldu lastiği kesip eklemek istiyorum nasıl yaparız

birşey sorabilirmiyim road yol bisiklet iç lastiği büyük yarık patlak oldu lastiği kesip eklemek istiyorum nasıl yaparız
Ne kadarlık bir yarık? Boyu ne kadar?

sağdaki resimde mavi koruyucunun üzerinde siyahlık var. orda bir baskı olduğu görülüyor. Öncelikle mavi koruyucuyu deliğe tam ortalayıp, deliğin iç lastiğe basan kısımlarında keskinlik olup olmadığını kontrol ettikten sonra eğer var ise bu keskinliği zımpara ile alarak eğer yok ise genede zımpara ile dairesel ovalama yaparak köşenin kaygan olmasını sağlamak problemi çözer sanırım. Aynı noktadan yarılma bu noktada bir dengesizlik olduğunu gösteriyor. Eğer sibop deliği orjinalden küçük ise büyütülerek köşeleri yuvarlatılmalı.

Yol bisikletinde 120 psi hava çok değil mi?

Hayatı doruklarda yaşamak isteyenler lastiğin üzerinde yazan değeri ("MAX 120 PSI") basıyor :D Sonra bileklerde uyuşma, sele ağrısı diye konu açılıyor zaten :ssrtcbya: Asfalttaki her bir çakıl tanesini en ince ayrıntısına kadar hissetmek isteyenler için ideal bir değer :ssrtcbya:

Yol bisikletinde 120 psi hava çok değil mi?

Değil. Ben 23 mm lastiğe 120 basıyorum. Üreticinin belirttiği min 100 - max 145 psi'nin ortasından az.

1685629301638.jpeg

Hayatı doruklarda yaşamak isteyenler lastiğin üzerinde yazan değeri ("MAX 120 PSI") basıyor :D Sonra bileklerde uyuşma, sele ağrısı diye konu açılıyor zaten :ssrtcbya: Asfalttaki her bir çakıl tanesini en ince ayrıntısına kadar hissetmek isteyenler için ideal bir değer :ssrtcbya:

Lastiğin üzerindeki değerin max 120 olması gibi bir kural yok, bakınız yukarıdaki lastik. Hiçbir tür, hatta lastik ebadı için kesin bir değer yok. Her lastik kalınlığına göre basınç değişir, aynı genişlikte bile üreticiden üreticiye basınç değişir.

Mesela 2 bisikletimde 700x35 lastik kullanıyorum, Legarda'daki lastikler Schwalbe Marathon Racer, üretici verisi 65-95 psi, 80 psi basıyorum. Diğer toplama olanda ön Mitas Flash v66, üretici verisi 60-85 psi, 70 basıyorum, çünkü arka lastik Vittoria Randennour, fabrika verisi max 70 psi, ön arka böylece dengeli oluyor.

Ezberci olmaktansa verileri okuyup değerlendirmek iyidir.

Bilmiyorum ki ben hiç boynuzlu bisiklet kullanmadım zaten :ssrtcbya: Boynuzlu bisikletlerin (ince teker) lastikleri dolma diye biliyordum zaten. Ama öğrendim ki hava basılıyormuş. Teşekkürler :snzdglsn:

ROAD yol bisikleti
daha az hava basarak

@emre özbay bey iç lastik yamasında sorun yok. Benim de 11 yamalı bir iç lastiğim vardı, rekor denemesi yapmıştım :ssrtcbya: Arkadaş sıradan bir patlaktan değil, yarıktan bahsettiği ve parça eklemek istediği için şaşırdım. Denesin ben de merak ettim :D

• Muhteşem
Tepkiler: emre özbay
Geri