Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik seçimi 700c 23 mü 25 mi?

Scudo
Bende 2.20 mtb den 23 c ye gectim onun dısında 25-38 falan kullanmadım ama memnunum ,alıştım. Yalnız düşük psi ile yola cıktım gecende bişey olmaz diye lastik direk patladı arka cukurdan gecince. Hemen gittim pompa aldım göstergeli 61 kiloyum zaten 110-115 ten aşşa indirmemeyi düşünüyorum . barısında dedigi gibi 2.20 tekerde amortisorle bile tr yollarında malesef bozuk yolu hissediyoruz madem olmusken 23 olsun bencede.

Continenttal Supert Sport nasıl bir lastiktir 25 MM almayı düşünüyorum. Grand Prix yada 4000 'lerin fiyatları çok yüksek ayrıca o derece lastik bana lazım olmadığını düşündüğüm için Continental markasını kapsama alanıma aldım. Specialized Espoir serisine de kanca atayım mı ? Kullanan arkadaşlar varsa bilgilendirebilir mi ? Teşekkürler..

24 mm lastik kullanan arkadaşlar bu lastikler nedir ? 1 MM ne kadar etki yaratır, iç lastik temini açısından piyasa da sanki çok uygun lastik yok gibi genelde 18-23 yada 25-32 tipte lastikler var kullanan bilen arkadaşlar var mıdır ? Avanjtalar dezavantajlar nelerdir ?

@Hasan Saylık

Uzun zamandır yol bisikletimde 24mm lastik kullanıyorum. Önce Grand Prix Polyx Breaker kullandım uzun bir süre. Şimdi de S-Works Turbo Cotton'u 24mm olarak kullanıyorum.
Bu ölçülerdeki 1mm hacim artımı, 5PSI gibi bir basınç düşüşüne izin veriyor. Bu da yol titreşiminin emilmesi için oldukça iyi bir fırsat sağlıyor.

İç lastik olarak da kısıtlaması yok. 23mm iç lastik ile kullanılabiliyor.

Piyasa da en sevdiğim iç lastikler Michelin Ultra Light hafif, kolay bulunur ve ucuz fakat onlarda da 18-23 MM ibaresi var. Sürekli lastik aramak yada yurtdışından kargo beklemeyi sevmiyorum.. @Gökhan Toros

Merhaba, konuyu yeniden hortlatmak gibi olacak. Ön lastik 23 arka lastik 25 kullananlar var mı aramızda?
Performans durumu nasıl? Merak ettim. Bilgi paylaşırsanız sevinirim.

@4tech ben kullanmıyorum ama biraz bilgim var bu konuda gailba böyle yapmalarının nedeni arkaya daha fazla ağırlığı sorun yaşamadan koymak için önü değiştirmelerinin sebebi ise performansı Max tutmak amacıyla yapılıyor tahminimce yanlışta olabilir tam emin değilim :)

• Beğen
Tepkiler: 4tech
@4tech

Continental firması 22mm ön 24mm arka kombo paketi satıyor zaten :) Sorun olmayacaktır
(link)

• Beğen
Tepkiler: 4tech
Hiçbir sorun olmaz tavsiye edilir ön 23 arka 25

28mm vittoria randonneur lastiklerden 23mm maxxis detonator'e geçtim (bisikleti değiştirdim) konfor olarak hiçbir fark yaşamadım. 115 kg olmama rağmen. Biraz fazla mı abartılıyor acaba lastik boyutu? Hatta 23 mm lastikte yol sesi çok daha az. 28mm varken yol+lastik sesi+ free hub'ı duyuyordum şimdi ise sadece free hub sesi geliyor gibi. Gece geçtiğim ıssız bir yol var. Oradan geçerken bahçedeki bir köpek sürekli havlardı. Şimdi 23 mm lastiklerle köpek uyanmıyor bile. Özellikle dikkat ettim bu olaya. Zira asfalt sesi sıfıra yakın. Ses olarak bence büyük bir artı küçük lastik. Konfor olayında lastik TPI oranı da çok etkili diye okudum. Yüksek TPI'li lastikler çok daha rahat oluyormuş. Ama benim kullandığım iki lastiğin de 60 TPI dolaylarında olmasına rağmen aralarında konfor olarak pek bir şey hissetmedim açıkcası. 150+ TPI'li bir lastik taksam demek konfor ciddi artacak. (Konfordan şimdi bile memnunum gerçi..)

3 sene sonra güncel bir giriş olsun. Yol bisikletimdeki 700x23 Michelin dynamic sport dış lastiklerimi, öneri üzerine 700x25 michelin pro3 race ile değiştirdim. Gayet de isabetli oldu. Her zamanki gibi yaklaşık 30 km lik gidiş dönüş şeklindeki güzergahta ortalamam 22 den 26nın da üzerine çıktı. Yaptığım araştırmada 23lük lastiğin yüzeyle yaptığı temasın dar olmasına rağmen uzunluğunun fazla olduğu, 25lik lastikte ise yüzey genişliği artarken daha kısa bir temas sağladığı belirlenmiş. Ama aynı olayın 28 e çıkınca gerçekleştiğine dair bir veri bulamadım. Bu arada önerideki genişlik 25 iken marka schwalbe zırhlı şeklindeydi. Slick lastiklerden vazgeçmek istemedim. Zırhlı lastiklerin ağırlığı da ayrı mevzu. Zaten yedek iç lastik ile geziyorum. Gerek hızdaki artış, gerek dengedeki düzgünlük ve gerekse de yol tutuş açısından olsun gayet memnunum. İyi ki 23 den vazgeçmişim. Temennim de yeni lastiklerimin uzun süre dayanması.

Geri