Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik Şişirme hk.

Tepki
1
Bisiklet
Specialized
Merhabalar,

29 yaşındayım, İstanbul'da yaşıyorum. Oldukça amatör bir bisiklet kullanıcısıyım, bisiklet kullanmayı sevmeme rağmen birçok terim vs.ye yabancıyım. Ama öğrenmeyi seviyorum.

Soruma gelince, 75-100 psi lastik şişirmek için 2 ayrı el pompası denedim. Çok da memnun kaldığımı söyleyemeyeceğim.

Açıkçası 75 düzeyine dahi arka lastikte zor geldim, ön lastikte ise o düzeye gelemedim. Hatta 40'ın üzerine çıkmak istediğimde sanki patlakmış veya hava kaçırıyormuş gibi geldi.

Bu basınç düzeyini yakalamak için ne tip pompa kullanmak lazım ?

Şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Scudo
Ayaklı pompa yada yer pompası denen cinsten bir pompa işinizi görür. küçük el pompaları taşıma kolaylığı için sizi belirli bir süre idare edecek şekilde üretilir genel olarak

Merhaba,
Sedona nın el pompası 75 PSİ basar 100 için bir şey diyemem benım lastıklerin üst sınırı 70 PSİ 65 üstü basacağım zaman benzincilerde şişiriyorum.Yol bisikletimi kullanıyorsunuz.100 PSİ şehir bisikletleri için biraz yüksek olur.

• Beğen
Tepkiler: İlker Karakuş
Decathlonda zefal marka bi pompa aldım modelini bilmiyorum.130 psi ya kadar basabiliyorum test edip onayladım.60 lira gibi bi fiyatı var ama hakediyor parasını.Ayaklı pompa kadar da rahat sişiriyor hiç zorlanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
bendeki pompa 80 psi ye kadar basıyor galiba btwin mnp 100 idi. bu arada lastikler ince sibopsa kalın sibop aparatı bulabilirseniz süper olur.kalın sibop sa zaten sorun yok.işin kısası bence benzinci de basın hem ne bastığınızı görürsünüz hemde istediğiniz kadar havayı 1-2 saniyede basarsan.mini el pompaların kadro bağlantı aparatı oluyor onuda oraya bağlarsanız yolda ihtiyacınız olabilir.

Yorumlar için teşekkürler. Açıkçası en yakın benzinciye 4-5 km mesafedeyim. Bisiklet yolu da yok denecek gibi..

Konu hort :)

2 kere lastik patlattim 3 günlük bisikletimde.
Düşük basınç ile kullanmayacagiz onu öğrendik. 100 PSİ hava basmak için illa ayakli pompami lazim arkadaslar?? Model önerisi varsa sevinirim :)

@Quemoy yaklaşık 50 psi el pompasıyla basılıyo gerisi bi lastikçi görünce bastırılır yada eve alınır zaten 40-50 tl bişey

• Beğen
Tepkiler: Quemoy
@Quemoy Decathlonda satılan MNP 500 model pompadan kullanıyorum, el pompası. Memnunum, lastiği tamamen şişiriyor fakat şişirmesi biraz zahmetli. Ucunda kilit olmadığı için dikkatli olmak lazım. Ben tekeri yere koyduktan sonra sibobun altına koyduğum büyükçe bir taştan destek alarak basıyorum havayı. 300-350 darbe gerekiyor yalnız, kol ağrıtıyor cidden :D

• Beğen
Benzin istasyonlarında da şişirebiliriz, sibop uygunsa...

• Beğen
Her türlü pompayla 100-120 psi gibi değerlere çıkabilirsiniz. Sadece biraz antrenmanlı olmak gerekiyor. Göğüs, kol ve omuz kaslarınızı geliştirin.

@Quemoy

"İlla" değil ama ayaklı pompa lazım. Öncelikle, el pompası ile ne kadar hava bastığınızı göremiyorsuz. Lastikteki havanın 80 psi mı 100 psi mı olduğu da çok tecrübeli değilseniz parmakla sıkarak falan anlaşılmıyor. Ayrıca taşınabilir el pompalarının hava kapasiteleri çok kısıtlı, idare edebilecek basınca (70 psi falan) gelene kadar yüzlece kez pompalamanız gerekiyor. Ayaklı pompa, bir seferde mini pompanın 10 katı falan hava basıyor. Son olarak da, çoğu mini pompanın hortumu olmadığı için sürekli onunla şişiriseniz zamanla sibop zarar görüyor ve ya lastikle birleştiği noktadan yarılıyor ya da hava kaçırmaya başlıyor.

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar :)

Arkadaşlar herkese merhaba,

ben de geçen sene bisiklet sahibi olmuş ve geçen sene sadece Eymir bisikletçisi olmuş birisi olarak bu sene ev-iş arası gidip gelmeyi düşünüyorum. Bisiklete geçen yazdan beri el sürmüyordum, dün çıkarayım dedim lastikler epey inmiş. evimini az yukarısında bir benzinlik var oraya götürüp hava basayım dedim ama benzinlikteki pompayla şişiremedim :-( bilakis içindeki mevcut havayı da söndürdüm ve bisikleti kucaklayarak eve getirdim :-(

Benzinlikte bisiklet lastiği nasıl şişirilir ? Bisikletimdeki subap tipi schrader denen tipten. Araba subabı gibi aslında benzinliktekinin basması lazımdı :-(

Kullandığım 28 jant bisikletimde min 70 max 85 psi değerleri gösteren lastik kullanıyorum.
Decathlon mağazasından aldığım 50 liralık (şuan için markasını/modelini bilemiyorum bilahare eklerim dilerseniz) pompa ile çok rahat basabiliyorum.

Ancak istenen psi değerini tespit edemiyorum, lastiklerimi de düşük hava basıncında kullanmamaya gayret ediyorum. Psi değerleri için ayak pompası şart sanırım.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@Celâl Y. Benim var 50ltlik kompresör 1 basışta oh miss
@obrsl ıcunda mandal var onu bastırarak sokuyorsun şişirme yerine ondan sonra bırakıyorsun ucu orada takılı kalıyor sonra basıncı ayarlıyorsun 32 yap en başından sonra cihazda lastik işaretine bas hava dolsun

@JusTiMe hocam araba lastiği şişirirken önce basıncı ayarlayıp takıyoruz mandalı bu şekilde işliyor bisiklette farklı mı yani ? Ve benim subap içine kaçma eğilimi gösterdi bu normal mi acaba ? :)

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe ve Hakan38
@obrsl benziklikte patlak lastik modunda şisirebilirdin az da olsa decathonda 10 liraya pompa var 20 sn de 85 psı havayı hemen verebiliyorsun

• Beğen
Tepkiler: asibol ve obrsl
@obrsl sibobun içine kaçmaması için dış lastikten bastırıp öyle şişirmeyi deneyin hiç olmadı bi bisikletçi çevirin :harika:

• Beğen
Tepkiler: obrsl
@obrsl o şambreli değiştirsen daha iyi olur bence, içine kaçtığını duyduğum ilk kişisin 12-13yaşındaki çocukların yaptığı şey sonuç itibariyle

Geri