Scudo Sports

Lastik şişirmek için evinde kompresör bulunduran var mı?

bertone

Aktif Üye
Tepki
45
Arkadaşlar geçenlerde aklıma bi fotoğraf karesi takıldı.:) Aylar önce sitede "Bisikletlerimizin Fotoğrafları " bölümünde gezerken.Bi arkadaşımız bisikletinin fotoğraflarını eklemiş.Onlara bakarken arka tarafta ufak bi kompresör ün olduğunu farkettim.
Merak ettiğim konu şu;
Evinde kompresör bulunduran arkadaşlar varmı? Varsa nerden teymin etmişler? Ve ücreti neder?

Scudo
o kadar havaya ihtiyaç var mı? el pompası yetiyor?

Olmaz mı? Airbrushda kullanmak için kompresor almaya karar vermistim. Gittim baktım hepsi acayip gurultulu. Sonra dedim madem öyle kendim bir tane yapayım. Rektefe görmüş bir buzdolabı motoru aldım. Bir tane klima tüpü buldum. Druk şalteri çeşitli pinomatik ekipmanlar aldım. Madem bu kadar ugrastık bir de olsun güzel gorunsun dedim, Autocad ile bir mobilya cizimi yaptım. İçinde gözler felan var. Buyuk bir sehba gibi duruyor. Bir de teker monte ettim. Baya kullanıslı oldu. Balkonda babam ustune cicek felan koyuyor. Bende Airbrush kullanırken ve tubeless lastikleri sısırırken kullanıyorum. Nasıl fantezi ama :)

http://img511.imageshack.us/img511/78/dsc2640ce0.jpg

http://img248.imageshack.us/img248/557/dsc2641tt0.jpg

@bertone

Tabi soruya cevap vermeyi unutmusuz.

- Normal kompresorler herhangi bir yapı markette mevcut. 180 liradan başlıyor. Fakat cok gurultulu.

- Rektefe gormus buz dolabı motoru 30 lira civarında (sıfırı 110 lira). Ankarada ulusda meslek lisesinin karsısındaki handa var. Cok sessiz. Neredeyse 20 bar basıyor. Başarılı.

arkadaşlar evde kompresör bulunması bana göre şart. lastik şişirmesi basit bir özelliği. bisiklet vs yıkadıktan sonra hava tabancası ile cizmeden kurutuvermek en çok kullanılan ve en zevkli özelliği. boya işleri de cabası.150 ytl ye almıştım en küçüğünü.(25 lt tank). buzdolabı motorunuda bir tank a bağlasanız aynı işi görür.

@neuro

bende evime böle bi sisitem kurmayı düşünüyorum hem kurutma hemde şişrme basnclı havayla kurutmak çok rahat oluyor ben bazen oto yıkamada yıkatıorm bisikletimi ozman ordaki basınçlı havayla yıkıyorum çok rahat oluyor..en yakın zamanda yle bi sistem kurucam evime.

@Tech. Türk

20 psi kimsenin işine yaramaz, bardır, 20bar yaklaşık 300psi ye tekabül ediyor :eek:

@BoZCaN

Vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim.Bende izmirden temin etmeye çalışıcam:)

@Tech. Türk

20 psi değil tabiyki de :) 20 bar. Buz dolabı motorları sadece yavaş basar. Ama sisteminden dolayı aşırı kuvvetlidir. O yuzden kullanırken dikkatli olmakta fayda var. Eğer bir druk şalteri gibi sistemi basınç arttıgında durduracak bir elemanınız yoksa neredeyse temin edip eve koyabileceğiniz her turlu tüpü yarabilir. Bildiğim kadari ile 20 bara kadar bozulmadan basıyor. Ama 20 barda bozulup kalmıyor. Eger pompası yırtılmazsa tamemen bozulana kadar kalitesine göre 25 bara cıkabilir, hatta bazı buyuk modellerin 50 barı gectiği söyleniyor. Ben denemek için saati dogrudan motora bağladım. 15 barı gecince benim uydurduğum baglantı elemanları attı :)

Unutmadan söyleyeyim. Böyle bir sistem yapacak elemanlar yağ flitresi almayı kesinlikle unutmasın. Buzdolabi motoru dışarı aşırı derecede yağ atıyor. Yağ hem boyama yaparken boyayı bozuyor. Hem de lastiklerin içinde birikiyor. Ben airbrush yaparken cift flitre, tubeless tekerleri sisirirken tek flitre kullanıyorum.

Saygılar

benım var ucuz bır sey praktikerden aldım 12v araba ıcındı ben adaptor ıle 15v verıp calsıtıyorum
ısımı gouruyor yeterınce...
praktıker
bauhause
gıbı buyuk alısverıs merkezlerının oto boluımlerınde bulabılırsın.

• Beğen
Tepkiler: bertone
@mertcanozmen

Evet cok ucuz bir cözüm ama havayı cok yavas basıyor. Bahsettiğin kompresor ancak iç lastikli teker sisrir. Boyamada, tubeless teker sisirmede, temizlikde kullanman olası değil. Hiçbir havalı aleti calıştırmaz. Aynı fiyata ayaklı bir bisiklet pompası alsan bile daha cok işe yarar. Saygılar.

@Tech. Türk

bahsettiğin planları veya linkleri yazabilirmisin

bizim evdede ufak bir kompresör var.12 litrelik sanırım.çok faydalı oluyor evde bulunması;)

dolar yükseliyor çin malı kompresörleri eski fiyattan alın sonra bu fiyatlara bulamayabilirsiniz. hakikaten evde kullanışlı

Konunun üzerinden 7 yıl geçmiş. Bende bu konuda araştırma yapıyorum. Bisiklet ve motosiklet lastiklerimi şişirmek için kompresör araştırıyorum. Kaliteli olsun. Çok ağır olmasın. Ve seyyar taşınabilir için tekerleri olsun istiyorum. Önerileri bekliyorum.

Bir eski ev buzdolabının motorunu çok iyi bir kompresöre çevirebilirsin. Tıpkı benim yaptığım gibi,en azından bisikletçilere vereceğin hava basma paralarından kurtulmuş olursun...

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

konu hort bende ciddi ciddi okudum ya :)

ben bimden aldım 10 liraya. giriş araba içindi onu normal fişe çevirdim. 2 senedir kullanıyorum

Geri