Scudo Sports

Lastik sökme takma

Dediğiniz gibi yaptım oldu zaten bisikleti bakıma götüreceğim fakat şimdi şöyle Bir sıkıntım var soldaki pabuç resmen janta değiyor fakat sagdakinde bayağı açıklık var. Şimdi ne yapmam gerekiyor TEŞEKKÜRLER234318 dosyayı görüntüle
Jantı yamuk takmışsınız. Muhtemelen bisiklet ayak üzerinde dururken taktınız. Mandalı açın ve bisikleti dik bir konuma alın sonra mandalı sıkın. Fren ayarlarınızın düzgün olduğunu varsayarak söylüyorum.

Scudo
Merhaba, yeni başlık açmak yerine eski bir konuyu hortlatmak zorunda kaldım. Arka lastiği sökmeye çalışırken sokma mil yerinden bir türlü çıkmadı. Dişlerinde sorun yoktu, çevirince rahat dönüyordu ve kadrodan ayrıldı; ancak jant içinden bir türlü çıkmadı. Kibar hareketlerle ve sabırla uğraşarak çıkardım. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi üzerinde beyaz bir tabaka oluşmuş ve janta içeriden yapışmış. Demek ki sebebi buymuş dedim. Yapışkan bir şey değil. Tırnakla kazımaya çalıştım pek çıkmadı. Hafif su ve ıslak mendil denedim işe yaramadı. Lastiği değişip yeniden taktım. Ne olduğunu bilmediğim için bir şey yapamadım. Bunun ne olduğunu bilen var mıdır? Nasıl temizlemek gerekir? Bilgisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim. Ön jantta bir sorun yoktu. 20230624_195039540_iOS.jpeg20230624_195031443_iOS.jpeg

Merhaba, yeni başlık açmak yerine eski bir konuyu hortlatmak zorunda kaldım. Arka lastiği sökmeye çalışırken sokma mil yerinden bir türlü çıkmadı. Dişlerinde sorun yoktu, çevirince rahat dönüyordu ve kadrodan ayrıldı; ancak jant içinden bir türlü çıkmadı. Kibar hareketlerle ve sabırla uğraşarak çıkardım. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi üzerinde beyaz bir tabaka oluşmuş ve janta içeriden yapışmış. Demek ki sebebi buymuş dedim. Yapışkan bir şey değil. Tırnakla kazımaya çalıştım pek çıkmadı. Hafif su ve ıslak mendil denedim işe yaramadı. Lastiği değişip yeniden taktım. Ne olduğunu bilmediğim için bir şey yapamadım. Bunun ne olduğunu bilen var mıdır? Nasıl temizlemek gerekir? Bilgisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim. Ön jantta bir sorun yoktu. 306239 dosyayı görüntüle306240 dosyayı görüntüle

Yıkama esnasında, yoldan yada baska bir sebeple kimyasala maruz kalmış mil ve orada kurumuş kimyasal olabilir. Uygun olmayan gres yağı ilede yaglanmis olabilir, yada yaglanmasi gereken zaman gecirilmiş gress ozelligini yitirmis olabilir.

Her halukarda solventli bir bileşik ile guzelce temizlenip, uygun gres ile tekrar yaglanip takilmasi gerekli. Ayni sekildede gobek icinede temizlik ve yaglama lazim.

Milin yuzeyinede bakın, iyi bir temizlikten sonra pruz kalmamasi lazım, pruz kalirsa yumusak keçe ile keceleyebilirsiniz. Prüzler cok fazla ise catlak ve yariklar olusmussa milin degismesi gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
@Bir vatandaş Mil (gerçek mil) çelik, sokma mil alüminyum olduğu için bu iki sevdalı birbirine kaynaşmaya çok meraklı. Bilimsel adıyla "galvanik korozyon". İnce zımpara varsa birazcık sıvazlamayla gider o kalıntılar. Boyası bir miktar kalkabilir ama sıkıntı yok. Sonrasında durulayıp iyice kuruladıktan sonra mildeki deliğe 2-3 damla ince yağ damlatılarak monte edilirse bir sorun olmaz.

Yıkama esnasında, yoldan yada baska bir sebeple kimyasala maruz kalmış mil ve orada kurumuş kimyasal olabilir. Uygun olmayan gres yağı ilede yaglanmis olabilir, yada yaglanmasi gereken zaman gecirilmiş gress ozelligini yitirmis olabilir.

Her halukarda solventli bir bileşik ile guzelce temizlenip, uygun gres ile tekrar yaglanip takilmasi gerekli. Ayni sekildede gobek icinede temizlik ve yaglama lazim.

Milin yuzeyinede bakın, iyi bir temizlikten sonra pruz kalmamasi lazım, pruz kalirsa yumusak keçe ile keceleyebilirsiniz. Prüzler cok fazla ise catlak ve yariklar olusmussa milin degismesi gerekir.
@Bir vatandaş Mil (gerçek mil) çelik, sokma mil alüminyum olduğu için bu iki sevdalı birbirine kaynaşmaya çok meraklı. Bilimsel adıyla "galvanik korozyon". İnce zımpara varsa birazcık sıvazlamayla gider o kalıntılar. Boyası bir miktar kalkabilir ama sıkıntı yok. Sonrasında durulayıp iyice kuruladıktan sonra mildeki deliğe 2-3 damla ince yağ damlatılarak monte edilirse bir sorun olmaz.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, faydalı bilgiler oldu benim için. İlk fırsatta halledeceğim.

Arkadaşlar tekere yama yapmak için ön tekerimi söktüm fakat geri takamıyorum kaliperler sıkılı vaziyette bunu nasıl açarım disk girmiyor.

(link)

Şöyle bir aletle kolayca açılıyor. Bundan almak biraz lüks olabilir. Ağzı buna benzeyen bir düz tornavida ile çok zorlamadan açmaya çalışabilirsiniz. Balataya zarar vermemeye çalışın.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve SEL PER
Geri