@CEM HELİMOĞLU
(Klavyem ingilizce ayarli oldugu icin biraz zorlanacaksiniz yaziyi okurken, ozlur dilerim bu durum icin)
Bununla ilgili basima gelen bir olayi anlatayim.
3 arkadas yola ciktik.
Bende imzamdaki bisiklet var. Arkadasta da Bianchi Nero ve standart donanimi var.
Hava da yagmurlu. Benim lastikte bir tane bile kanal olmadigi icin, ben yavas gitmeye basladim. Korkuyorum duz yolda giderken bile. Bu arada da kis icin uygun lastik almayi dusunuyorum.
Neyse yol bitmek uzere, artik son donus. Virajda da oldukca yavas donuyoruz ki bir sakatlik cikmasin. Nero'su olan arkadasin altindan kaydi bisiklet. Ayagini yere koydu toparladi o. Ayni virajda benim sadece arkam kaydi, fakat o da onde arkadasi gorunce ezmemek icin fazla fren yapmamdan kaynaklaniyordur muhtemelen, refleks olarak.
Bundan onceki lastiklerim de suankinden iyi performans gostermiyordu, hatta daha kotuydu bile denilebilir islak zeminde, ki o lastikleri de begenirler forumda islak zemin performansi olarak.
Uzun lafin kisasi, yagmurlu havalarda, islak asfaltta her lastigin tutus performansi dusuyor, hem de muthis derecede ve bu durumda butun is biz suruculere dusuyor. Dikkatli olmaliyiz, yavas kullanmaliyiz. Ne arabada, ne de bisiklette islak zeminde ayni tutusu alamayiz. Tekrar ediyorum, dikkatli olmak zorundayiz!