baktığınız lastik olmaz.
o lastik yol bisikleti lastiği..
slickte her yol için uygun değildir.
tavsiyem budur :(link)
hem yol tutuşu hemde patlamaya direnci en yüksek seviyededir.
29" MTB ile 700c denilen yol bisikletleri aynı çapta (622mm) jant kullanırlar. Yani düşündüğünüz yol lastiklerini jantınıza takabilirsiniz, ancak bunun sorun çıkartıp çıkartmayacağını söylebilmek için jant genişliğinizi bilmemiz gerekir.
@Onur Yormaz
Bunun nedenini sorabilir miyim? Yaz kış yol bisikleti kullanıyorum, havalar soğuduğu zaman slik lastiklerin yol tutuşunda bir fark hissedemiyorum ben...
Çaplar aynı olduktan sonra;Önemli olan "Jantın iç genişliği" ile "lastik genişliğinin" uyumudur.Sizin jant iç genişliğiniz en az 21 mm olmalı.Eğer öyleyse 700x28c'den daha kalın bir dış lastik kullanmanız uygun olur.
Aşağıdaki linkteki sayfanın sonlarında "hangi genişlikteki jantla, hangi genişlikte lastik kullanılmasının uygun olduğunu gösteren" bir tablo var.
(link)
Demek istediğim şu; jant 35-50 arası destekliyormuş diye (atıyorum) 50 takmak istersiniz ama maşa 50 kabul etmez, elinizde kalır.
Temkinli olmakta fayda var.
kışın ıslak ve yağışlı zemini kastettim,soğuk havayı değil....ben kesinlikle ıslak zeminde,virajda slick ile kaymam diyorsan bir bildiğin vardır...forumlada paylaşırsın.
Slick,dişsiz lastiği bu kadar hor görmeyin.Doğru hava basıncında,uygun lastik hamuru ile,taamen ıslanmış asfaltta slick lastik kendisi ile aynı oranda genişlikte dişli lastikten daha iyi yol tutuşu sağlar.Yoksa zaten zemin yarı ıslak,kirli,çamurlu ise her ikisi de kayar.