Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik uyumu (yardım)

Atahan Eker

Daimi Üye
Tepki
435
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba. Forumda araştırdım fakat dechatlon yetkilisi epey kafamı karıştırdı, sizlerden yardım alayım dedim.

29er MTB bisikletim var ve slick lastik takmak istiyorum. Dechatlon'da Michelin Dynamic Sport yol lastiği benim janta uyumlu mudur?

(link)

Scudo
Hatırlatma: Slick lastik kışın risk,lastik kesin kayar...dizlerini parçalamanı istemeyiz...yaza uygundur.

Jant genişliğiniz kaç mm?

@Atahan Eker

Bu bir yol bisikleti lastiği. Siz 29 er MTB kullanıyorsunuz. Size uymaz.

@Onur Yormaz

Islak zeminde kaymayacak slick lastikler de var. Aşağıdaki video yol bisikletleri için geçerli. Örneğin;

Atahan Bey, dağ bisikletleri için de ıslak yolda performans verecek Michelin Country Rock adında bir ürün buldum. Bir göz atın.

@Uğur S.

country rock sadece 26" lastik ebadında var ben kullanıyorum. michelin sitesinde gözükmüyor 29" için.

(link)

baktığınız lastik olmaz.
o lastik yol bisikleti lastiği..
slickte her yol için uygun değildir.
tavsiyem budur :(link)
hem yol tutuşu hemde patlamaya direnci en yüksek seviyededir.

29" MTB ile 700c denilen yol bisikletleri aynı çapta (622mm) jant kullanırlar. Yani düşündüğünüz yol lastiklerini jantınıza takabilirsiniz, ancak bunun sorun çıkartıp çıkartmayacağını söylebilmek için jant genişliğinizi bilmemiz gerekir.

@Onur Yormaz

Bunun nedenini sorabilir miyim? Yaz kış yol bisikleti kullanıyorum, havalar soğuduğu zaman slik lastiklerin yol tutuşunda bir fark hissedemiyorum ben...

Çaplar aynı olduktan sonra;Önemli olan "Jantın iç genişliği" ile "lastik genişliğinin" uyumudur.Sizin jant iç genişliğiniz en az 21 mm olmalı.Eğer öyleyse 700x28c'den daha kalın bir dış lastik kullanmanız uygun olur.
Aşağıdaki linkteki sayfanın sonlarında "hangi genişlikteki jantla, hangi genişlikte lastik kullanılmasının uygun olduğunu gösteren" bir tablo var.
(link)

@SedatT

Benim jantın iç genişliği 21mm olduğundan tabloya göre baktığımda 700x35 - 700x50 arası lastik ebatını kullanabiliyorum.

Kadroya da bakın derim. Maşa ne kadar lastik alabilecek. Kenarlara değecek mi vs...

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Konu hakkında bilgilenmiş oldum. :in:

@Uğur S.

Slik lastik takmayı planladığımdan maşaya sığmama durumu olmaz diye düşünüyorum.

Demek istediğim şu; jant 35-50 arası destekliyormuş diye (atıyorum) 50 takmak istersiniz ama maşa 50 kabul etmez, elinizde kalır.
Temkinli olmakta fayda var.

@Uğur S.

İlginize çok teşekkür ediyorum. Satın alırken gözönünde bulunduracağım.

@Murat B.

kışın ıslak ve yağışlı zemini kastettim,soğuk havayı değil....ben kesinlikle ıslak zeminde,virajda slick ile kaymam diyorsan bir bildiğin vardır...forumlada paylaşırsın.

Slick,dişsiz lastiği bu kadar hor görmeyin.Doğru hava basıncında,uygun lastik hamuru ile,taamen ıslanmış asfaltta slick lastik kendisi ile aynı oranda genişlikte dişli lastikten daha iyi yol tutuşu sağlar.Yoksa zaten zemin yarı ıslak,kirli,çamurlu ise her ikisi de kayar.

@Onur Yormaz

Islak asfaltta; slik lastiğin yol tutuşu, dişli lastikten daha iyi. Viraja uygun hızda girince kaymıyor.

Hep algı yanılsaması hep.Dişli lastik ya ne yapar eder,gerekirse asfaltı dişler ısırır tutat o yolu kaymaz virajda. :))

Geri