Scudo Sports

Lastik yanak yırtığı tamiri.

Tepki
3
Herkese selam.
Lastik yanak yırtığını tamir etmeyi bilen var mı ya da tamir eden bir yer bilen??
Teşekkürler

Scudo
Benim de lastiğe cam parcasi girince 1.5 cm civari yarilmisti, ince bir zimpara atıp normal şekilde yama yapistirdim bilmiyorum doğru mu ama ben bi sorun yaşamamistim

En sağlamı sıcak yama. Her lastik tamircisi yapar.

Arkadaşlar dış lastikler yanaktan zarar görürse değiştirilmelidir ve yama belirli bir süre idare ediyor.

konu hort.

benim yeni lastik yarılmış hemen. üst yüzeyde yarılma var, alt tabakaya geçmiş değil. bu yarık muhtemelen zamanla büyük. o yarığa ufacık bir taş bile girse lastiği patlatır muhtemelen. nasıl tamir edebilirim? dıştan yama yapsam olur mu?

20190810_113215.jpg

İçten soğuk yama yapıştırabilirsiniz . Lastik kaplama düşünülenebilir fakat yapan yer bulamazsınız .

İçten yama yapıştırmak olası delinmeyi önleyecek bariyer oluşturur . Kauçuk eritip dökmeyi de düşünebilirsiniz de zor işlem olur . Bakınız plastik kaynağı .

• Beğen
Tepkiler: meren12 ve makaram
Merhaba,
Henüz 300 km anca kullandığım, üzerinde şerit izi belli olan lastiğimin yanağında parmak ucu kadar yarılma olmuş nasıl olduysa. Talihsizlik daha yepyeni lastik. Buna bir çözüm olabilir mi sizce? Lastik Continental Grandprix 4000 s2 700*23

Bisikleti salcano'dan almıştım. Salcano'ya yazdım bir umut yardımcı olurlar belki diye. İnceleyip dönüş yapacaklarını belirttiler. Şayet onlar yardımcı olmazsa şöyle bi şözüm olabilir mi:

Tam bu kısma ince bi plastiği rulo haline getirsem, içinden iç lastiği geçirsem ve birebir bu alanı örtecek şekilde kullansam. Güvenli sürüş için işe yarar belki ama konfor, sürüş rahatlığını çok bozar mı bilemedim.

En nihayetinde hiçbir şey bulamazsam yeni lastik almam gerekecek. Lastik önerilerinize de açığım. Teşekkürler.

IMG_20200708_205642.jpg

@mesutgunes52 İçten yama yapabilirsiniz. Ben daha önce yaptım benzer yırtıklar için sorun olmadı.

IMG_20200708_205642.jpg

Kesinlikle iç yama vs yapılmamalı.. Lastik artık çöp malesef. Kırmızı çizgi ile ilerlemesi gerekirken bombe yapmış. Sebebi beyaz çizgilerdeki iç örgü telleri kopmasıdır..

Bisiklet yeniyse üretim sıkıntısı vardır. Salcanodan cevap gelene kadar dokunmayın. Olumlu cevap gelirse değiştirirler olumsuz cevap gelirse tüketici hakem heyetine ayıplı ürün başvurusunda bulunun. Ürünü aldıktan sonra 6 içirisinde bir kusur varsa ayıplı ürün sayılıyor.

Çok ihtiyaç duyduğum bir soru.
Bisikletin arka lastiği patlamış söküp bisikletçiye götüreceğim. Onu yerinden ve dişliden çıkarıp geri dişliye takması zor mu ayarı bozulur mu? Elle çıkartmam kolay ama dişli kısmı korkutuyor beni
V fren zaten

Çok ihtiyaç duyduğum bir soru.
Bisikletin arka lastiği patlamış söküp bisikletçiye götüreceğim. Onu yerinden ve dişliden çıkarıp geri dişliye takması zor mu ayarı bozulur mu? Elle çıkartmam kolay ama dişli kısmı korkutuyor beni
V fren zaten
Frenin bacaklarını serbest bırakın.
Lastiği tutan vidayı gevşetin.
Lastiği çıkarın.
Zinciri tutup rubleden kurtarmak gerekebilir, eldiven giyebilirsiniz. Zincir veya ruble tekeri çıkarmaya engel olmaz.

Ben yorgan iğnesi ile güzelce dikip yeni lastik wiggle’dan gelene kadar idare etmiştim..

Merhaba,
Henüz 300 km anca kullandığım, üzerinde şerit izi belli olan lastiğimin yanağında parmak ucu kadar yarılma olmuş nasıl olduysa. Talihsizlik daha yepyeni lastik. Buna bir çözüm olabilir mi sizce? Lastik Continental Grandprix 4000 s2 700*23

Bisikleti salcano'dan almıştım. Salcano'ya yazdım bir umut yardımcı olurlar belki diye. İnceleyip dönüş yapacaklarını belirttiler. Şayet onlar yardımcı olmazsa şöyle bi şözüm olabilir mi:

Tam bu kısma ince bi plastiği rulo haline getirsem, içinden iç lastiği geçirsem ve birebir bu alanı örtecek şekilde kullansam. Güvenli sürüş için işe yarar belki ama konfor, sürüş rahatlığını çok bozar mı bilemedim.

En nihayetinde hiçbir şey bulamazsam yeni lastik almam gerekecek. Lastik önerilerinize de açığım. Teşekkürler.

233352 dosyayı görüntüle
Yanaktan yırtılan hiçbir lastik güvenli değildir. Normal yere basan yüzeyden yırtılsa yama yapmanız sıkıntı olmazdı ancak yanak tehlikeli. Çok talihsiz bir durum ama kullanmayın bence.

233356 dosyayı görüntüle

Kesinlikle iç yama vs yapılmamalı.. Lastik artık çöp malesef. Kırmızı çizgi ile ilerlemesi gerekirken bombe yapmış. Sebebi beyaz çizgilerdeki iç örgü telleri kopmasıdır..
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim hocam, Salcano'ya bildirdim sorunu dönüş bekliyorum. Genelde Continental kullanıcı hatası diyerek iadeyi kabul etmiyor denildi ama sonuna kadar denicem şansımı.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Yanak yırtığı lastik sorun çıkarır, yere basana tarafın iç kısmına yama yapılabilir e tabi idareten.

Yanaktan yırtılan hiçbir lastik güvenli değildir. Normal yere basan yüzeyden yırtılsa yama yapmanız sıkıntı olmazdı ancak yanak tehlikeli. Çok talihsiz bir durum ama kullanmayın bence.
Evet hocam, daha 3 haftalık bisiklet ve hep asfaltta kullandım. İnsan bi de yeni aldığında daha bi hassas davranır bilirsiniz ama işte sakınan göze çöp batar misali başımıza geldi.
Bisiklet yeniyse üretim sıkıntısı vardır. Salcanodan cevap gelene kadar dokunmayın. Olumlu cevap gelirse değiştirirler olumsuz cevap gelirse tüketici hakem heyetine ayıplı ürün başvurusunda bulunun. Ürünü aldıktan sonra 6 içirisinde bir kusur varsa ayıplı ürün sayılıyor.

Hocam yarın dönüş yapacaklarını bildirdiler. Şu ana kadar tatsız bir muhabbet olmadı. İşte süreci anlattılar, Almanya'ya yolluyorlarmış, Continental inceliyormuş (büyük olasılıkla kullanıcı hatası diyerek kabul etmiyorlarmış). Bakalım süreç o şekilde uzarsa Tüketici hakem heyetine başvururum ama bu süreçte yine lastik almam lazım :) Sürecin ne zaman sonlanacağı belli olmaz neticede :/

Bu nedenle bi yandan da lastik önerisi olabilirse sevinirim :) Çok teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: mcb
Tüketici hakem hayeti için bir detay vereyim, hakem heyeti sizi haklı bulduktan sonra firma üst mahkeme olan tüketici mahkemesine karar bozma davası açabilir. Bu açılan dava sonucunda mahkemeye gitmek zorunda kalabilirsiniz, olası bir aleyhinize karar çıkması halinde ise thh de belirttiğiniz anlaşmazlık tutarı + dava masraflarını ödemek zorunda kalabilirsiniz.

İnsanlar genelde bu süreci bilmiyor sizi düşünerek yazdım yanlış anlaşılma olmasın.

• Beğen
Tepkiler: ÆSir
Tüketici hakem hayeti için bir detay vereyim, hakem heyeti sizi haklı bulduktan sonra firma üst mahkeme olan tüketici mahkemesine karar bozma davası açabilir. Bu açılan dava sonucunda mahkemeye gitmek zorunda kalabilirsiniz, olası bir aleyhinize karar çıkması halinde ise thh de belirttiğiniz anlaşmazlık tutarı + dava masraflarını ödemek zorunda kalabilirsiniz.

İnsanlar genelde bu süreci bilmiyor sizi düşünerek yazdım yanlış anlaşılma olmasın.

Hocam garanti kapsamı dışındaki durumları okudum ve lastikle ilgili yazan şunlar:
-lastik patlaması garanti dışı yazıyor. Lastikte bir patlak yok, patlak deliği yok.
-dış lastik aşınmaları garanti dışı yazıyor. Tdk'dan aşınmanın anlamına baktım (Birbirine sürterek incelmek; eskimek, yıpranmak; çıkıntıları silinmek, düzleşmek). Benim lastiğimde aşınma sorunu yok, tamamen yanak tarafında yırtılma var. Haliyle garanti dışı bir durum olmaması gerektiği kanaatindeyim.

Dediğiniz gibi firma süreci uzatırsa sıkıntılı bir hal alma ihtimali var, keza avukat tutacak halim de yok ve tek başıma savunma yapmam ne kadar etkili olur şüpheliyim. Umarım iş o radde gelmez.

Aşağıda belirttiğim tutarları geçmeyen hiç bir ürün tüketici mahkemesine gitmez. Bu tutarın altındaki tüm anlaşmazlıklara hakem heyetleri bakar ve heyetin verdiği karar esastır. Karara verilen sürede itiraz edilmezse başka bir mecraya taşınamaz ve karar uygulanır. İtiraz da yine hakem heyetine yapılır, mahkemeye değil.

İLÇE 0-6920 TL

İL 0-10390 TL

BÜYÜKŞEHİR 6920-10390 TL

Burada şöyle bir durum olabilir. Örneğin cep telefonu aldığınız zaman kutudan çıkan kulaklık aksesuar ya da hediye olarak geçtiği için genelde firmalar garanti kapsamında tutmaz. Lastikler de böyle bir kapsamda mı bilmiyorum.

Geri